اتحادیه‌‌های قرآنی فرصت رسیدگی به تشکل‌های سیل‌زده را از دست ندهند
کد خبر: 3809311
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۶
حجت‌الاسلام امیدیان:

اتحادیه‌‌های قرآنی فرصت رسیدگی به تشکل‌های سیل‌زده را از دست ندهند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ مدیرعامل اتحادیه قرآنی لرستان گفت: متأسفانه آنچه که باید در حوزه نهادهای مردمی اتفاق می‌افتاد، رخ نداد، نه اتحادیه مدغم مؤسسات قرآنی کشور کارآمدی لازم را در این زمینه نشان داد و نه اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور؛ چراکه برنامه عملیاتی مدونی در بحث بحران‌ها ندارند.

بیش از یک ماه از ورود دو موج سامانه بارشی طی روزهای 5 تا 9 و 11 تا 13 فروردین‌ماه به کشور می‌گذرد؛ بارش‌های شدیدی که موجب جاری شدن سیل و دبی آب در برخی از استان‌ها از جمله لرستان مناطق معمولان، دورود، خرم‌آباد، پلدختر و ویسیان شد. در این میان، تعدادی از موسسات قرآنی نیز آسیب‌ دیدند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های فرهنگی ـ مردمی قرآن و عترت لرستان در گفت‌وگو با ایکنا با ابراز گلایه از اینکه تنها مسئولان اعلام آمادگی کردند، اما پای کار نیامدند، اظهار کرد: دور از ذهن نیست که با این اتفاقات این مؤسسات برای همیشه تعطیل شوند.
وی ادامه داد: با توجه به ضرورت حضور جدی اتحادیه استان در پلدختر، دفتر اتحادیه به صورت موقت در آنجا مستقر شد تا از نزدیک به امور مؤسسات و خانه‌های قرآن آسیب‌دیده رسیدگی کنیم، لذا نخستین جلسه هیئت مدیره در سال جدید با تأکید بر ساختار شکل‌گیری و احیای تشکل‌های قرآنی ـ مردمی آسیب دیده تشکیل شد. همچنین نشستی با مدیران جلسات قرآن خانگی و مؤسسات پلدختر، جمعه، 13 اردیبهشت‌ماه دایر و طی این جلسه بر پیگیری مشکلات تشکل‌های مردمی آسیب‌دیده تأکید شد.
امیدیان با اشاره به از بین رفتن کامل چهار مؤسسه و 13 خانه قرآن روستایی و شهری در پلدختر، بیان کرد: این موقعیتی مناسب برای نشان دادن همدلی و همچنین وحدت مسئولان و فعالان قرآنی کشور بود. درست است وعده‌ها و قول‌هایی از سوی اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت بنا بر اعطای تسهیلات بلاعوض و وام قرض‌الحسنه داده شد، اما هنوز به مرحله عمل نرسیده است و ذره‌ای تحقق پیدا نکرده است.
وی ادامه داد: اما در سطح استان، تمامی دستگا‌ه‌ها برای حل معضل تشکل‌های قرآنی پیگیر هستند، همچنین با حمایت خیرین، مبلغی نیز از سوی اتحادیه استان، جمع‌آوری شد که پس از تجمیع کامل آن طی روزهای آینده در اختیار مجموعه‌های قرآنی آسیب‌دیده قرار می‌گیرد. همچنین از سوی مجمع خیرین قرآن و عترت اصفهان نیز وسایلی برای تجهیز تشکل‌های قرآنی آسیب‌دیده شامل چند دستگاه کامپیوتر، قرآن و رحل ارسال شد. در هفته گذشته نیز هزار جلد قرآن و چادر برای اسکان، میان مؤسسات و خانه‌های قرآن توزیع شد تا در صورت تمایل کلاس‌های قرآن را در چادرها بدون وقفه برپا کنند.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی لرستان بیان کرد: اما متأسفانه آنچه که باید در حوزه نهادهای مردمی اتفاق می‌افتاد، رخ نداد، به عبارت صریح‌تر باید بگویم نه اتحادیه مدغم مؤسسات قرآنی کشور و نه اتحادیه تشکل‌های کشور کارآمدی لازم را دارد؛ چراکه برنامه عملیاتی مدون‌شده در حوزه بحران‌ها در زمینه مردم‌نهاد در مسیر قرآن وجود ندارد. اتحادیه مدغم کشوری، از این موقعیت می‌توانست برای تثبیت جایگاه خود استفاده کند.
مسئولان از کارهای نمایشی جلوگیری کنند
وی با اشاره به اینکه بسنده کردن به نامه زدن به شورای توسعه فرهنگ قرآنی برای دریافت مبلغی، مصاحبه و یا ارائه گزارش‌های مختلف در فضای مجازی در این شرایطی که مردم نیازمند به حمایت جدی هستند، کافی نیست، تصریح کرد: شاید اتحادیه مدغم بگوید، بودجه‌ای برای کمک ندارند، اما این مجموعه فرصتی پیدا کرد تا بتوانند با درگیر کردن دیگر مجموعه مؤسسات و خانه‌های قرآنی، گامی در جهت امدادرسانی بردارد، حتی می‌توانستند طی فراخوانی با دعوت از فعالان قرآنی برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی و از سوی دیگر اندیشیدن تدابیری برای اعزام کاروان‌هایی از قرآنیان سراسر کشور، مثمرثمر باشند.
امیدیان با ابراز گلایه از اینکه مؤسسات قرآنی که به صورت خودجوش و براساس علاقه شخصی در این راه گام برداشته‌اند، نه بیمه فعال قرآنی دارند و نه به دستگاه و جایی چون کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی وابسته هستند، اظهار کرد: باید برای رسیدگی بهتر به این اوضاع، 31 اتحادیه قرآنی کشور را بسیج می‌کردند و متأسفانه در این فرآیند، نمره صفر گرفتند و این نشان می‌دهد که فرمایشات مقام معظم رهبری را درک نکردند. عضویت هشت نفر با درجه دکتری در هیئت مدیره اتحادیه مدغم کشوری چه فایده دارد؟ هنگامی که درد را نمی‌شناسند و موقعی که باید وارد مرحله عمل شوند، کنار نشسته‌اند. جزء این نیست که فلسفه وجود تشکیلات واحد قرآنی برای مؤسسات، جز رسیدگی به اوضاع آنها در مواقع بحرانی چون سیل و ... نیست!؟
فعالان قرآنی نتوانستند جایگاهی برای خود تعریف کنند
وی با ابراز گلایه از اینکه سال گذشته معاونت قرآن و عترت ارشاد یک ریال به مؤسسات قرآنی لرستان کمک نکرد چه برسرد به خانه‌های قرآن، اضافه کرد: عیار دو اتحادیه با این شرایط بحرانی سنجیده می‌شود و اگر زمان آن گذشته شود، کی می‌تواند این مؤسسات قرآنی را سرپا کند، تا کی وعده‌ها و قول‌های محقق نشده! از سوی دیگر این افراد خانه‌ها و منازل مسکونیشان خراب شده است.
مدیرعامل اتحادیه قرآنی لرستان بیان کرد: اگر قرار است اعتبار و بودجه‌ای به مؤسسات قرآنی داده شود، به اتحادیه‌‌های استانی و یا مجموعه‌های قرآنی استانی داده شود تا به سرعت و در راه درستش هزینه شود، انتظار داشتیم با تشکیل اتحادیه مدغم، شاهد کمترین بی‌توجهی به بخش مؤسسات قرآنی باشیم که اینگونه نبود؛ چگونه است در پلدختر چون مجموعه‌ای از سپاه پاسداران و روحانیت پای کار آمدند به گونه‌ای که رویکرد مردم به این گونه مجموعه‌ها 180 درجه تغییر کرده است، اما فعالان قرآنی نتوانستند جایگاهی برای خود تعریف کنند.
وی در پایان تصریح کرد: مجموعه مؤسسات قرآنی و اتحادیه‌های قرآنی در این شرایط کجاست؟ که باید دست به دامان خیرین سلامت و مدرسه‌ساز شویم، مگر انجمن خیرین قرآن و عترت شکل نگرفته، پس چرا حمایتی در این شرایط اضطراری انجام نمی‌شود.
انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha