حادثه مشکوک بندر فجیره سناریویی برای تشویق ترامپ به جنگ است/ تشریح سخنان ظریف در جلسه کمیسیون
کد خبر: 3811093
تاریخ انتشار : ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۱
محمدجواد جمالی نوبندگانی:

حادثه مشکوک بندر فجیره سناریویی برای تشویق ترامپ به جنگ است/ تشریح سخنان ظریف در جلسه کمیسیون

گروه سیاسی ــ عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس همزمانی حادثه انفجار چند کشتی یا نفتکش در بندر فجیره را با بیانیه شورای عالی امنیت ملی و سخنرانی سردار سلامی در مجلس مشکوک خواند و گفت: نوع اطلاع‌رسانی مقامات اماراتی و سپس ورود عربستان به این قضیه، از سناریویی برای وارد کردن ترامپ به جنگ در خلیج فارس حکایت دارد.

محمدجواد جمالی نوبندگانی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره جلسه روز گذشته کمیسیون با محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، درباره بیانیه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در این جلسه آقای ظریف بیان کردند که تمام حاکمیت پشت سر این بیانیه است و تصمیم‌گیری اجماعی در مورد صدور آن انجام گرفته است و خوشبختانه تمامی طیف‌ها و جریان‌های سیاسی از آن حمایت کردند. این بیانیه با ظرافت‌های حقوقی تنظیم و اعلام شد و در آن بیشتر بر حقوق خودمان، که در بندهای 26 و 36 برجام آمده، تأکید کردیم و از سازوکارهای درونی برجام به شکل قانونی و حقوقی در جهت تأمین منافع خود و هشدار به اروپا و آمریکا استفاده کردیم.

اذعان مقامات اروپایی به خویشتنداری زیاد ایران

وی اظهار کرد: امروز همه دنیا متوجه شده که جمهوری اسلامی ایران در طول اجرای برجام کاملاً به تعهدات خود پایبند بوده و نشانه آن 14 گزارش رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران و مطابقت آن با تعهدات ما در برجام است.

جمالی نوبندگانی ادامه داد: از طرفی ایران در مقابل نقض تعهدات آمریکا در زمان اوباما و ترامپ که به صورت افراطی‌تری برخورد کرد و از برجام خارج شد و حتی در تحریم آخر مسئله ممنوعیت غنی‌سازی هسته‌ای و فروش آب سنگین را، که از خطوط قرمز ایران بودند، مطرح کرد و همچنین در برابر کم‌کاری‌ها و انفعال عملی اروپا بسیار خویشتن‌داری کرده و این امر حتی مورد اذعان مقامات اروپایی است.

دبیر اول کمیسیون امنتی ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران در برجام از بسیاری از حقوق هسته‌ای خود گذشت کرد تا جامعه جهانی آن را به رسمیت بشناسد و ایران هم وارد باشگاه هسته‌ای جهان شود. در واقع ایران همواره مسئولیت‌پذیری عملی خود را در جریان برجام اعلام کرد اما طرف‌های مقابل پاسخ متناسب و متوازنی به انجام این تعهدات ندادند.

وی یادآور شد: در هشت سال دفاع مقدس در حالی که کشورهایی مانند فرانسه هواپیماهای سوپر استاندارد به صدام اجاره می‌داد و موشک‌های اگزوسه و هواپیمای میراژ در اختیار بعثی‌ها قرار می‌داد و بندر خارک و نفتکش‌های ایران را بمباران می‌کردند، ایران باز هم مسئولانه عمل می‌کرد و امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز را تأمین می‌کرد.

پاسخ قاطع ایران به هرگونه زورگویی

جمالی نوبندگانی درباره انفجار چند کشتی در بندر فجیره امارات همزمان با ورود ناوهای آمریکایی و شیطنت‌آمیز بودن این حادثه گفت: همزمانی این حادثه با بیانیه شورای عالی امنیت ملی و سخنرانی روز گذشته فرمانده کل سپاه در مجلس مشکوک به نظر می‌رسد. به ویژه اینکه مسئولان اماراتی فقط بیانیه می‌دهند و اخبارموثقی هم از آن فعلاً منعکس نشده است. نکته عجیب‌تر این است که در ابتدا دولت امارات و به ویژه شیخ‌نشین فجیره این خبر را تکذیب کردند و بعد آن را تأیید کردند و در ادامه هم اخبار متناقضی از آن به اطلاع رساندند و عربستان هم پس از این ادعا کرد که دو کشتی هم برای سعودی بوده است. این‌ها از سناریویی برای وارد کردن ترامپ به جنگ در خلیج فارس حکایت دارد و به قول نخست‌وزیر سابق قطر، این کشورها و افراد مشوقان ترامپ برای درگیری با ایران هستند.

وی تصریح کرد: البته این‌گونه اقدامات امارات و عربستان بدون هماهنگی قبلی با آمریکا و صهیونیست‌ها نیست و به عبارتی این اقدامات قبل از اینکه نیابتی باشد دستوری است. همچنین بندر فجیره به لحاظ جغرافیایی بعد از تنگه هرمز قرار دارد و این حادثه ربطی به این تنگه ندارد.

جمالی نوبندگانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هم از منطق محکم و هم از قدرت بالا برخوردار است، گفت: ایران با پشتوانه مردمی و یکپارچگی و اتحاد مردم جواب مناسبی به هرگونه زورگویی در عرصه دیپلماسی و نظامی می‌دهد.

ضرورت استفاده ایران از همه ظرفیت‌ها برای فشار امنیتی به اروپا

دبیر اول کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره ضرورت وادار کردن اروپا به یک اقدام عملی واقعی در حمایت از برجام با دست گذاشتن بر روی حساسیت‌های امنیتی آن‌ها مانند مسئله مهاجران و ترانزیت مواد مخدر گفت: اروپا و آمریکا در جریان برجام به ویژه پس از خروج ترامپ از این توافق، در برخورد و مواجهه با ایران برنامه تقسیم‌شده‌ای را طراحی و اجرا می‌کنند. همان طور که اروپایی‌ها بارها اعلام کردند برجام به لحاظ امنیتی برای آن‌ها اهمیت زیادی دارد و اساساً آن‌ها برجام را برای تضمین امنیت خود می‌خواستند بدون اینکه هزینه‌ای پرداخت کنند.

وی اظهار کرد: به نظر من ایران باید از همه ظرفیت‌های خود برای فشار به اروپا به لحاظ امنیتی استفاده کند و باید هزینه آن به اروپایی‌ها اعلام شود و آن‌ها هم پرداخت کنند‌. این فشار هم با هم ابزارهای مختلفی می‌تواند اعمال شود که به موقع خودش به اجرا درخواهد آمد.

گفت‌وگو از مهدی مخبری

انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha