بارالها نعمت بزرگ یتیم‌نوازی را روزی‌ام کن
کد خبر: 3811389
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۹

بارالها نعمت بزرگ یتیم‌نوازی را روزی‌ام کن

گروه جامعه ــ خداوند در قرآن کریم 23 بار در خصوص ایتام سخن گفته است. پس از هفت روز دعا برای جلب محبت الهی، دعای روز هشتم ماه رمضان به درخواست روزی و نعمت بزرگ یتیم‌نوازی از خداوند اختصاص دارد.

به گزارش ایکنا؛ برخی نعمت‌ها بی‌نهایت بزرگ هستند اما ما از آنها بی‌خبریم؛ مثل یتیم‌نوازی؛ این نعمت به حدی بزرگ است که در دعای روز هشتم ماه رمضان از خداوند می‌خواهیم مهرورزی به ایتام را روزی ما کند.

در دعای روز هشتم ماه مبارک رمضان از خداوند می‌خواهیم:

«اللهمَّ ارزُقنی فیهِ رَحمَةَ الایتامِ، وَ اِطعامَ الطَعامِ، و اِفشاءَ السَّلامِ، وَ صُحبَةَ الکِرامِ، بِطَولِکَ یا مَلجَاَ الامِلین؛ خدایا! روزی‌ام گردان در این ماه، مهرورزى به یتیمان و خوراندن طعام و به آشکار سلام کردن و همنشینى با کریمان را، به فضل و کرمت اى پناه آرزومندان».

همه خواسته‌هایی که در دعاهای روز اول تا هفتم ماه مبارک مطرح شد، در واقع خواسته‌هایی برای بهبودی روابط بنده با خالق خویش، یعنی در حوزه عبادت فردی بود و تقریباً هیچ خواسته اجتماعی مطرح نشد ولی دعای روز هشتم به حوزه نیاز‌ها و عبادات اجتماعی و روابط انسان با دیگر انسان‌ها توجه کرده و چهار نکته و پیام مهم «یتیم نوازی، اطعام فقرا و یتیمان، سلام کردن و دوستی با کریمان» را در ارتباط با مردم بیان کرده است.

پیام اول: مهرورزی به یتیمان

واژه یتیم و مشتقات آن، 23 بار در آیات قرآن وارد شده است. رسول گرامی ‏اسلام(ص)، درباره‏ ارزشمندی مهرورزى به یتیمان می‏‌فرمایند: بهترین خانه‏‌های شما، خا‌نه‏‌ای است که یتیمی در آن گرامی داشته شود. در آیات و روایات اسلامی موجود سه موضوع مهم و اساسی درباره ایتام به چشم می‌خورد که عبارت‌اند از: 1- سرپرستی یتیم 2- شیوه‌های رفتار با یتیم 3- حفظ اموال یتیم.

پیام دوم: اطعام دادن

فرهنگ سفره‌داری و غذا دادن به مردم، یکی از سنت‌های حسنه اسلامی است که در جامعه ما نیز آداب و رسوم خاصی را به خود اختصاص داده است. پیامبر اکرم(ص) فرمودند: پنج چیز است که اگر کسی یکی از آن‌ها را انجام دهد، داخل بهشت می‌شود: 1- تشنه‌ای را سیراب کند. 2- گرسنه‌ای را سیر کند. 3- برهنه‌ای را بپوشاند. 4- پیاده‌ای را سوار کند. 5- بنده و عبدی را که در مشقت و سختی قرار دارد، در راه خدا آزاد کند.

پیام سوم: آشکارا سلام کردن

افشای سلام به معنای بلند سلام کردن نیست، بلکه به معنای آن است که انسان به هرکسی که برخورد کرد سلام کند. حضرت امام صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند: افشای سلام این است که انسان به هر مسلمانی که برخورد می‌کند، در سلام کردن بُخل نَوَرزَد و باز حضرت فرمودند: بخیل آن کسی است که در سلام کردن بُخل بورزد. رسول خدا(ص) فرمود: لا یستَکمِلُ عَبدٌ الایمانِ حَتّی یَکوُنَ فیهِ ثَلاثُ خُصالٍ: الاِنفَاقُ مِنَ الاِقتَارِ وَالاِنصَافُ مِن نَفسِکَ وَبَذلُ السَّلَامِ لِجَمِیعِ العَالَم؛ ایمان بنده کامل نشود تا در او سه خصلت باشد: 1- انفاق در راه خدا با وجود تنگدستى 2- انصاف درباره خود 3- سلام کردن به همه.

پیام چهارم: همنشینى با کریمان

خوشبختی دنیا و آخرت، در گرو همنشینی با انسان‌های با ایمان، خوش‌اخلاقی، متعهد، متدین، صادق و نیکوکار است. دوستان ناباب، هم در دنیا برای انسان مشکل ایجاد می‌کنند و هم در آخرت. رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: بهترین کارها، مصاحبت با خوبان و بدترین اعمال، همنشینی با بدهاست». حضرت علی(ع) فرمودند: ثمره عقل، معاشرت با اهل خیر است. آن حضرت، در جای دیگری فرمودند: همنشینی با اهل شر، موجب بدگمانی به اهل خیر می‌شود. 

برگرفته از کتاب «۱۲۰ نکته و پیام از ادعیه ماه مبارک رمضان» نوشته حجت‌الاسلام روح‌الله بیدرام.

انتهای پیام

captcha