راه‌های موفقیت در دنیا/ هدف از خلقت عالم چیست؟
کد خبر: 3811963
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۳۵
حجت‌الاسلام رفیعی تشریح کرد:

راه‌های موفقیت در دنیا/ هدف از خلقت عالم چیست؟

گروه حوزه‌های علمیه ــ استاد حوزه علمیه ضمن تبیین چرایی خلق عالم از سوی خداوند، تأکید کرد: ما در دنیا همانند کسی هستیم که در وسط دریا قرار گرفته است و در چنین شرایطی این تفکر که من تا ندانم خدا برای چه هدفی مرا خلق کرده، عبادت نمی‌کنم، غلط است، زیرا منجر به غرق شدن خواهد شد.

ربه گزارش ایکنا حجت‌الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، استاد حوزه علمیه امروز 25 اردیبهشت‌ماه در جلسه تفسیر در حرم مطهر حضرت معصومه(س) گفت: خداوند ضمن دفاع از پیامبر کافران و مشرکان را تهدید به عذاب کرد و فرمود گذشتگانی که انبیاء را تکذیب کردند، درهم شکستیم و اثری از آنان باقی نماند.
وی با اشاره به هدف خداوند از خلقت با بیان اینکه این پرسش بسیاری از جوانان است و حتی در غرب کتب زیادی در این زمینه نوشته شده است، افزود: قرآن فرموده که خداوند آسمان و زمین را از روی لعب و لهو و بازی نیافریده است.
رفیعی با بیان اینکه قطعاً آفرینش دارای هدف است، ولو اینکه ما آن را ندانیم، تصریح کرد: نکته دیگر این است که نباید هدف خدا را با اهداف خودمان مقایسه کنیم، زیرا اهداف ما برای جبران کمبودها و نقائص است؛ نماز می‌خوانیم و انفاق می‌کنیم تا بهشت به دست آوریم و می‌خوریم و می‌خوابیم تا کمبودها را برطرف کنیم، ولی خداوند کارهایش برای جبران نقص نیست.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه فکر در همه زمینه‌ها آزاد است، جز در گناه و تفکر در ذات خداوند، تصریح کرد: هنوز بشر در تحلیل خواب و روح مانده است، چه رسد به ذات خداوند؛ فرض کنید انسان رباط هوشمندی درست کند و این رباط بخواهد بر اندیشه خالق خود یعنی انسان مسلط شود، هیچ‌گاه این مسئله رخ نمی‌دهد.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با بیان اینکه اطلاعات بشر از عالم بسیار اندک است، گفت: به تعبیر یکی از دانشمندان، اطلاعات امروز بشر به اندازه اطلاعات یک برگ از درختان جنگل است، به همین دلیل گفته شده که 25 عدد علوم تا ظهور کشف نخواهد شد.
رفیعی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه علم الهی ربطی به گرفتن اختیار از انسان ندارد، بیان کرد: در روایت داریم که خداوند وقتی بچه در بطن مادرش هست، می‌داند که او شقی یا سعید است؛ خداوند به شقاوت و سعادت او علم دارد، ولی خدا او را سعید و یا شقی قرار نداده است؛ مثلا ما می‌دانیم کسی که از در بالای پشت بام عقب عقب برود، خواهد افتاد یا معلم می‌داند فلان شاگرد در آخر سال قبول می‌شود یا نه؛ این علم ربطی به آن حادثه ندارد.
رفیعی با بیان اینکه مثل ما در وسط دنیا مانند کسی است که در آب دریا است، اظهار کرد: اینکه در گوشه‌ای بنشینیم و بگوئیم من نه نماز می‌خوانم و نه عبادت می‌کنم تا بفهمم خدا برای چه مرا خلق کرده، غلط است؛ ما باید ضمن فکر به این موضوع و پرسش وظیفه خود را انجام دهیم، همان طور که وقتی کسی در وسط آب گرفتار شد و در حال غرق شدن باشد، نمی‌گوید من چرا وسط آب هستم.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با اشاره به راه‌های موفقیت در عالم گفت: اولین راه داشتن هدف است؛ اینکه چه مقدار قرار است درس بخوانیم و کی قرار است ازدواج کنیم؛ گتره‌ای کار نکنیم و دنبال جمعیت نباشیم. راه  دیگر این که باید اولویت در زندگی داشته باشیم؛ اینکه ساعت‌ها پای اینستاگرام باشیم چه ارزشی دارد؛ من نمی‌گویم دائما پای مجلس روضه و قرآن باشند، ولی کتاب خواندن و کارهایی که می‌توان انجام داد، انجام بدهیم.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با بیان اینکه همه مخصوصاً بانوان مصرف‌کننده شده‌ایم، بیان کرد: کسی با کار بانوان مخالف نیست، ولی در شأن بانوان جوان نیست که پشت میز آن هم در محیطی که مردانه است، بنشینند و هر مشتری که وارد آن فضا شود با این خانم جوان مواجه شود.
وی با تأکید مجدد بر اولویت داشتن در عبادات افزود: در عبادات هم این طور است؛ پیامبر به امام علی(ع) فرمودند که اگر دیدی مردم به مستحبات می‌پردازند تو به فرائض و واجبات بپرداز؛ اگر دیدی مردم خیلی دنبال تزئین دنیا هستند تو به تزئین آخرت بپرداز.
رفیعی با تأکید بر لزوم داشتن برنامه‌ریزی اضافه کرد: من از آیت‌الله مکارم که صاحب تألیفات فراوانی هستند، رمز موفقیتشان را پرسیدم. ایشان داشتن هدف، نظم و برنامه را مطرح کردند یا برخی علما 300 جلد کتاب نوشته‌اند؛ یعنی هدف داشته‌اند.
رفیعی تصریح کرد: مسئله دیگر برای موفقیت محاسبه کارهای خودمان است؛ در روز قیامت خواهند گفت چرا درباره عمر خود کوتاهی کردید؛ ای جوان عزیز درست است که شغل نیست و مدرک داری ولی توی خانه نشستن فایده ندارد و باید خودتان را با هر حرفه‌ای که می‌توانید مشغول کنید؛ وقتی به پیامبر می‌فرمودند که فلانی بیکار است می‌فرمود سقط عن عینی.
رفیعی تأکید کرد: بحث هدف از خلقت دنیا را دنبال کنیم، ولی باید تلاش خودمان را هم انجام دهیم، زیرا به تعبیر قرآن اگر کسی در راه خدا مجاهده کند، خدا او را به راه‌های خودش هدایت خواهد کرد.
انتهای پیام
captcha