برنامه‌ریزی بنیاد سعدی برای ارتقای مهارت‌های زبان‌آموزی معلمان
کد خبر: 3455662
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۵
حدادعادل خبر داد:

برنامه‌ریزی بنیاد سعدی برای ارتقای مهارت‌های زبان‌آموزی معلمان

گروه ادب: رئیس بنیاد سعدی با اشاره به طرح «تربیت معلم» گفت: سعی کرده‌ایم برای آموزش زبان فارسی مهارت‌های زبان‌آموزی را به معلمان بیاموزیم و امیدواریم طی یکی، دو سال آینده لشکری از کسانی که چنین تخصصی داشته باشند در اختیار داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی در دومین گردهمایی فعالان آموزش زبان فارسی در جهان با بیان اینکه ظرف یکی دوسال آینده یک لشکر متخصص آموزش زبان فارسی خواهیم داشت، وی از برنامه های بنیاد سعدی را تربیت معلم عنوان کرد و گفت: سعی کرده‌ایم برای آموزش زبان فارسی مهارت های زبان آموزی را به معلمان بیاموزیم. کارهای مختصری در این باب شده است که امیدواریم ظرف یکی دوسال آینده لشکری از کسانی در اختیار داشته باشیم که چنین تخصصی داشته باشند.
رییس بنیاد سعدی یادآور شد: در دوسال گذشته چندین دوره کوتاه مدت تربیت معلم برای عده ای از خارجیان برگزار شده است.
وی با اشاره به دوره‌های دانش افزایی که در تابستان‌ها برگزار می‌شود، گفت: بنیاد سعدی تاکنون سه دوره برگزار کرده است که امسال این دوره را در تهران تجربه کردیم و 211 فارسی آموز از 37 کشور جهان در این دوره شرکت کردند و  توانستیم از نزدیک بر روند کار این دروه نظارت داشته باشیم و حسن و عیب آن را بسنجیم تا با مشورت و بررسی های لازم، دوره های بهتری برگزار کنیم. البته دوره‌های کوتاه مدت دانش افزایی به دعوت بنیاد سعدی و یا به درخواست برخی کشورها نیز برگزار شده که در مهمانسرای ساختمان بنیاد اسکان داده شده‌اند و کلاس‌ها نیز در همین محل برگزار شده است.
رییس بنیاد سعدی اظهار کرد: یقین داریم که تبادل نظر هم برای ما بسیار مفید است و هم برای دیگر همکارانمان. امیدوارم این جلسه موجب شود حول محور مشترک و هدف خاص، همکاری بیشتری داشته باشیم و بنیاد سعدی بتواند به وظیفه خود به خوبی عمل کند و زبان فارسی مجدد به شان و جایگاه خود در جهان برسد.
وی با بیان اینکه کشورهای جهان برای گسترش زبان خودشان فراتر از مرزهای جغرافیایی تلاش گسترده‌ای می‌کنند، گفت: مسلم است که گسترش زبان هر کشور در خارج از آن یک رابطه معناداری با اقتدار ملی هر کشوری دارد.
حدادعادل اظهار کرد: زبان فارسی به دلایل گوناگون همیشه مطلوب غیر ایرانیان بوده است. در دهه‌های گذشته تلاش‌های زیادی برای آموزش و گسترش زبان فارسی در خارج از کشور انجام شده است، اما از سال 1385  ایده تاسیس یک موسسه و سازمان مستقل مانند سازمان‌ها و نهادهای دیگر کشورها برای  گسترش زبان در کشور به ذهن رسید.
رییس بنیاد سعدی با بیان اینکه حداقل تجربه 25 نهاد آموزش زبان در کشورهای مختلف را گردآوری کرده‌ایم که زیر نظر بالاترین مقام کشورشان اداره می‌شوند، گفت: بر این اساس شورای عالی انقلاب فرهنگی بنیاد مستقلی را به نام بنیاد سعدی تاسیس کرد که اکنون بیش از دو سال و نیم از شروع کار رسمی آن می‌گذرد و سعی کرده است متناسب با وظیفه وسیع و مهمی که برعهده دارد ساختار خودش را طراحی کند و گسترش کمی و کیفی داشته باشد.
وی افزود: همه می‌دانید که امروزه آموزش هر زبانی به عنوان زبان دوم یک دانش تخصصی است و بنیاد سعدی سعی می‌کند با رویکرد تخصصی به این موضوع نگاه کند. خوشبختانه در کشور ما در دهه‌های اخیر، رشته آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان با عنوان آزفا در چند دانشگاه به وجود آمده و فارغ التحصیلان آن با درجه کارشناسی ارشد در اختیار ما هستند و تلاش کرده‌ایم از تخصص آنها استفاده کنیم.
حداد عادل در ادامه سخنان خود اظهار کرد: یکی از کارهای اصلی که ما در دست داریم و از آغاز به آن اهتمام داشته‌ایم تالیف کتاب متناسب با نیازها است. مسلما وقتی صحبت از تالیف کتاب می‌شود، یک دوره کتاب نیست بلکه انواع مخاطب با انواع مهارت احتیاج به کتاب دارند و باید کاملا مبتنی بر دستاوردهای عملی و آموزش زبان دوم تدوین شوند که فعالیتی در این باب شروع شده است.
وی با بیان اینکه برای آموزش در فضای مجازی برنامه گسترده‌ای داریم، افزود: کارهایی را آغاز کرده‌ایم اما هنوز در فضای مجازی حضوری با نام بنیاد سعدی نداریم و امیدوارم در سال آینده که توفیق برگزاری سومین گردهمایی را داشته باشیم، خبر خوشحال کننده به نتیجه رسیدن این کار را اعلام کنیم.
رییس بنیاد سعدی خاطر نشان کرد: جامعه المصطفی دستاوردهای خوبی در زمینه آموزش مجازی دارد و امیدواریم بتوانیم از حاصل کار آنها استفاده کنیم.
حدادعادل با اشاره به تشکیل شوراهای راهبردی برای تصمیم‌گیری درست برای هر کشور در جهان گفت: ما معتقدیم فعالیت ما در هر کشوری باید متناسب با موضوعات و واقعیت‌های همان کشور باشد. لذا با دعوت از 150 نفر از کسانی که در 30 سال گذشته در کشورهای مختلف با آموزش زبان فارسی سر ‌وکار داشتند، 12 شورای راهبردی تشکیل دادیم و با استفاده از تجربه این افراد نوعی سند فعالیت برای هر منطقه از جهان تدوین کرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد بنیاد سعدی همکاری با همه سازمان‌ها است، گفت: ما فکر رقابت با موسسه و سازمان‌های دیگر را نداریم و بنای ما بر همکاری است و آن‌قدر میدان کار را وسیع می‌دانیم که اگر همه دست به دست هم دهیم باز هم کم است.  تلاش ما آن است که بسیاری از سازمان‌ها و نهادها را با یکدیگر آشنا کنیم و با عقد قرارداد و تفاهم‌نامه فعالیت‌ها را سازمان یافته کنیم.
رییس بنیاد سعدی با بیان اینکه دومین دوره گردهمایی سازمان‌های فعال در امر آموزش زبان فارسی در جهان تفاوت‌هایی با دوره اول دارد، افزود: در قدم اول موسسات خارجی از چندین کشور که در امر آموزش زبان فارسی فعال هستند، حضور دارند و خوشحالیم که قدم‌هایی برای ارتباط بیشتر با کسانی که دغدغه زبان فارسی دارند برداریم و امیدوارم سال آینده رشد بیشتری در این زمینه داشته باشیم.
وی گفت: با آمال، کارها درست نمی‌شود بلکه با اعمال کارها درست می‌شود و باید بنشینیم و فکر کنیم و با کار و تلاش دست به دست هم مسلما نتیجه می‌گیریم.
‌ دردومین «گردهمایی موسسه های فعال در آموزش زبان فارسی در جهان» که با حضور 33 نهاد داخلی و خارجی در بنیاد سعدی در حال برگزاری است، نمایندگان دانشگاه‌های تهران، الزهرا(س)، علامه طباطبایی، امام حسین(ع)، شهید بهشتی، تربیت مدرس، امام رضا(ع)، امام خمینی(ره)، اهل بیت(ع)، جامعه المصطفی، اصفهان، شیراز، فردوسی مشهد و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از ایران و نمایندگان دانشگاه‌های خارجی اکسترو کمبریج انگلستان، دانشگاه بغداد عراق و دانشگاه دولتی ایروان حضور دارند.
نمایندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت آموزش و پرورش، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آستان قدس رضوی، ستاد کل نیروهای مسلح، بنیاد ایرانشناسی، انجمن زبانشناسی ایران، انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی، جامعه الزهرا، موسسه گسترش و فرهنگ اندیشه فارسی، مرکز آموزش از راه دور صبا، موسسه فرهنگی مدرسه برهان(انتشارات مدرسه)، انتشارات سمت، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، و سازمان صدا و سیما نیز از حاضران در این گردهمایی هستند.
این گردهمایی یک روزه تا ساعت 18 امروز یکم آذرماه 1394 ادامه دارد.

captcha