دفاع مقدس، واقعه بی‌بدیل ملت ایران است
کد خبر: 3532388
تاریخ انتشار : ۰۳ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۷
علی عسگری:

دفاع مقدس، واقعه بی‌بدیل ملت ایران است

گروه هنر: رئیس سازمان صدا و سیما گفت: دفاع مقدس گنجینه‌ای عظیم و بی پایان و پدیده استثنایی و بی‌بدیل و واقعه بزرگ تاریخ ملت ایران است. فطرت انسان با موضوع مقاومت و عدالت عجین است و امیدواریم جشنواره مقاومت بتواند با ارایه آثار خوب با مخاطبان جهانی ارتباط برقرار کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی جشنواره فیلم مقاومت، آیین افتتاحیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی مقاومت شب گذشته، دوم مهرماه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در ابتدای مراسم بعد از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و کلیپی که یادآور 8 سال دفاع مقدس بود، علی‌رضا افتخاری قطعه‌ای را به صورت زنده اجرا کرد.

محسن رضایی به عنوان اولین سخنران این مراسم، گفت: امروز یاد شهدای آزادی و عدالت و مظلومیت در کربلای بزرگ جهان را قدر می‌دانیم و تقاضای صبر و استمرار در راه خونین شهدا را داریم. زندگی محل تولد آدم و شیطان است ما به دنیا می‌آئیم و زندگی گهواره ماست، اما شیطان با همه ابزار سعی می‌کند ما را از مسیر زندگی و آدم شدن و انسان شدن منصرف کند. انسان مانند بذری است که به شکوفایی می‌رسد و شیطان با همه توان درصدد است شکوفایی انسان را مانع شود. انسان در مقاومت شکل می‌گیرد. همه دوره‌های زندگی بشر این گونه بوده است. امروز وقتی به صحنه عالم نگاه می‌کنیم، این مبارزه شیطان و انسان را در اوج خود می‌بینیم. مبارزه‌ای که از 70 سال پیش در قلب جهان اسلام طراحی شد و بسیاری از کشورها را در بر گرفت. در ضمن‌ امروز تنها فلسطین مبارزه نمی‌کند؛ سوریه، عراق، بحرین و یمن همچنین مکه و منا هم فلسطین شده است. آل‌سعود شرایطی را فراهم کرده تا در جهان اسلام شاهد این نوع وحشی‌گری شیطانی باشیم. رسانه‌های مدعی حقوق بشر حقوق انسان‌ها را نابود و با انواع هنرهای شیطانی نورانیت مقاومت را تاریک می‌کنند. مقاومت تنها در صحنه رزم نیست، مقاومت نیاز به عشق و قلم دارد. قلمی که در آن جوشش است تا بتواند افکار عمومی را از تردیدها و تسلیم‌ها پاک کند. هیچ ابزاری بهتر از هنر نیست که این تردیدها را پاک کند.

وی افزود: مدافعان حقوق بشر وقتی دیدند ایران در روح ملت‌های منطقه نفوذ کرده است و نقشه از نیل تا فرات عملیاتی نمی‌شود، شروع به فلسطین‌سازی کردند تا ناامنی، بمباران و توطئه را در قلب جهان اسلام به وجود آورند و مسلمان‌ها را از ایجاد تمدن مجدد مانع شوند و کانون ناامنی را در قلب جهان اسلام قرار دادند. وقتی جیش‌النصره نتوانست موفق شود، داعش را ایجاد کرد و امروز که داعش ضعیف شده وهابیت را به صحنه آورد. آنها سعی می‌کنند از هر ابزاری حتی اقتصاد علیه ملت ایران استفاده کنند.

رضایی در انتهای سحنانش تاکید کرد: دست هنرمندان عرصه مقاومت را می‌بوسیم که در میان هیاهوی بین‌المللی تحت تأثیر قرار نمی‌گیرند و حمایت حمایت‌کنندگان میلیاردی صهیونیست را پس می‌زنند. دست و قلمی را می‌بوسیم که با کمبود امکانات به ثبت مقاومت می‌پردازد و فریب طلسم‌های فرعونی را نمی‌خورند. هنرمندانی که به کف زدن‌ها توجه نمی‌کنند، امروز روزگاری است که باید مقاومت کرد و من مطمئنم هنرمندانی که مقهور کف زدن‌ها شده‌اند نیز به این نتیجه می‌رسند که اشتباه کردند. مقاومت گهواره زندگی بشری است و امیدواریم شاهد شکست کامل شیطان باشیم.

علی عسگری، رئیس سازمان صدا و سیما نیز در ادامه مراسم افتتاحیه جشنواره فیلم مقاومت بیان کرد: دفاع مقدس گنجینه‌ای عظیم و بی پایان است. دفاع مقدس پدیده استثنایی و بی‌بدیلی است و واقعه بزرگ تاریخ ملت ایران است. فطرت انسان با موضوع مقاومت و عدالت عجین است و امیدواریم جشنواره بتواند با ارایه آثار خوب در این زمینه بتواند با مخاطبان جهانی ارتباط برقرار کند. فیلم بیشتر می‌تواند با فطرت انسان گفت‌و‌گو کند. همچنین باید تاکید کنم جنگ بر ما تحمیل شد، اما ثمرات بسیار ارزنده‌ای داشت. امروز جمهوری اسلامی با امنیت و اقتدار است که این موضوع از برکات جنگ و دفاع است. امروز با جنگ فراگیر و پر حجم فرهنگی روبرو هستیم. بیش از 200 شبکه تلویزیونی فارسی‌زبان فرهنگ و سبک زندگی ما را هدف قرار دادند. قصد آنها تغییر و تخریب فرهنگی ملت ماست و امروز مقاومت سخت است که باید با حضور هنرمندان این عرصه مدیریت شود.

 افتتاحیه جشنواره مقاومت

در ادامه این مراسم از خانواده‌های شهیدان رکن‌آبادی و سیاح طاهری همچنین زنده‌یادان فرید کشن‌فلاح و فرج‌الله سلحشور با پخش کلیپی تقدیر شد. در ادامه نیز از سردیس مرحوم سلحشور، ساخته استاد یوزباشی توسط پسر مرحوم سلحشور رونمایی به عمل آمد. در بخش دیگری از مراسم، از سال‌ها تلاش مستمر نادر طالب‌زاده در حوزه مقاومت تقدیر شد. همچنین در ادامه، مراسم بزرگداشت اصغر بختیاری نیز با نمایش کلیپی از وی برگزار شد. در این تصاویر سیدمرتضی آوینی با مشت‌های گره کرده به تولید آخرین فیلم اصغر بختیاری معترض است و در دوربین به شوخی می‌گوید مرگ بر اصغر بختیاری تا اعتراض خود را به گوش همایونفر، تهیه کننده فیلم برساند.

بعد از اهدای جایزه اصغر بختیاری، هاشمی، همسر شهید اقبالی پشت تریبون رفته و یادی از شهادت جانگداز همسر خویش کرد. وی در این باره گفت: به دلیل رشادت‌های بسیار وی، اول آبان 59 هواپیمای ایشان را می‌زنند، اما به اسیر هم رحم نکرده و بدنشان را به دو وانت می‌بندند و بدنشان دو نیمه می‌شود و حتی به جمجمه ایشان هم رحم نکرده و دو نیم می‌کنند و بعد از 22 سال پیکر ایشان به وطن آمد. در بخش دیگر مراسم از محمدرضا شرف‌الدین تقدیر شد.

در بخش دیگر مراسم جعفر دهقان برای بزرگداشت خود روی صحنه آمد و گفت: خوشحالم جوایزم را از دست بزرگان این عرصه گرفتم؛ از فرزند شهید عباسی و استاد نصیریان. ما اسطوره‌های بسیاری در دفاع مقدس داریم و امیدوارم اجازه ندهیم پرچم سینمای دفاع مقدس پایین بیاید، بعد از جنگ فعالیت در این حوزه کمرنگ شد.

شهاب حسینی با قرائت آیه‌ای از قرآن که شهدا در جایی دیگر متنعم می‌شوند، گفت: برخلاف این مهم که بازیگر نقش را می‌پروراند، در سریال شهید بابایی این نقش بود که بازیگر را می‌پروراند. من دوست داشتم به دستان شهید بابایی بوسه می‌زدم که میسر نیست و این جایزه را به فرزندان برومند ایشان تقدیم می‌کنم.

برگزیدگان نماهنگ:

در بخش نماهنگ، دیپلم افتخار برگزیده سوم به حسین و محمد بوشهری اهدا شد. دیپلم برگزیده دوم نیز به مهدیار عقابی اهدا شد. در نهایت تندیس رتبه نخست به محمدحسین مهدویان اهدا شد.

برگزیدگان پویانمایی:

در بخش پویانمایی لوح تقدیر پویانمایی کوتاه به حسین صفارزادگان، دیپلم افتخار به عبدالامیر جهانی برای فیلم «جنگ جهانی سوم»، دیپلم افتخار برگزیده دوم به رسول زرین و هادی طبسی برای پویانمایی «ربا»، تندیس و دیپلم افتخار برگزیده اول به سیدمحمدرضا خردمندان برای فیلم «آنتراکت» اهدا شد.
جایزه ویژه هیئت داوران در بخش کوتاه به محمد امین ایمانی برای فیلم «خیابان 204» اهدا شد.
در بخش سینمایی تندیس و دیپلم افتخار به محمدامین همدانی برای فیلم «فهرست مقدس» اهدا شد.

در ادامه مراسم قلم طلایی به بهترین طرح سینمایی به فهیمه سلیمانی با نام «کارو» اهدا شد. وی تندیس و جایزه را به شهدای مفقودالاثر بیت‌المقدس 2 تقدیم کرد.

همچنین قلم طلایی به سیدحمید طاهری برای نگارش خلاصه فیلمنامه «ننه گیلان» اهدا شد.

برگزیدگان در بخش تله‌فیلم:

بهترین فیلمنامه تله‌فیلم به خیرالله تقیانی‌پور برای فیلم «تونل» اهدا شد.
بهترین کارگردانی تله فیلم به احمد بهرامی و تقیانی‌پور برای «تونل» اهدا شد.
بهترین کارگردانی به داریوش عذبانی برای فیلم «مردان آفتاب» اهدا شد.
جایزه بهترین فیلم به مهدی تربتی‌فرد برای کارگردانی «مدار ده‌ درجه» اهدا شد.

برگزیدگان سریال تلویزیونی:

جایزه بهترین فیلمنامه به هادی مقدم‌دوست و حمید نعمت‌الله برای سریال وضعیت سفید اهدا شد.

جایزه بهترین کارگردانی به مسعود جعفری جوزانی برای سریال در چشم باد اهدا شد.

دیپلم افتخار‌ ‌به محمدرضا شفیعی برای سریال وضعیت سفید اهدا شد.

تندیس بهترین مجموعه تلویزیونی به مسعود جعفری جوزانی، حبیب‌الله کاسه‌ساز و عباس اکبری اهد شد.

تندیس بهترین بازیگر به شهاب حسینی برای ایفای نقش شهید بابایی اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین بازیگری به آزیتا حاجیان برای مجموعه تلویزیونی کیمیا اهدا شد.

جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور به بهترین فیلم با موضوع انقلاب اسلامی به منصور سهراب‌پور بابت تهیه‌کنندگی فیلم پروانه اهدا شد.

در این مراسم سردار نقدی ‌(رئیس سازمان بسیج مستضعفین)، علی نصیریان، نادر طالب‌زاده، شهاب حسینی، رضا برجی، حمیدنژاد، یدالله صمدی، سیامک اطلسی، محمدرضا عرب، عبدالحمید قدیریان، مجتبی فرآورده، مسعود اطیابی، جواد شمقدری، جلیل عرفان‌منش، شفیع آقامحمدیان، جعفر دهقان، مهدی فیوضی، جهانگیر الماسی، حمید بهمنی، حمید نعمت‌اله، محسن رضایی، هادی مقدم‌دوست، محمدرضا شرف‌الدین، امیرحسین مدرس، محمدرضا عباسیان، بهرام عظیمی، نقی نعمتی، محمدرضا شفیعی، جواد نوروزبیگی و ... حضور داشتند.

captcha