عامل عقب‌ماندگی مسلمانان در عدم وحدت است
کد خبر: 3555577
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶
آیت‎الله‎العظمی مکارم شیرازی:

عامل عقب‌ماندگی مسلمانان در عدم وحدت است

گروه اجتماعی: آیت‎الله‏‎العظمی مکارم شیرازی علت عقب‌ماندگی مسلمانان را عدم وحدت و یکپارچگی میان آن‌ها دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا) از قم، آیت الله العظمی مکارم شیرازی پیش از ظهر امروز اول دی ماه در دیدار با علما و طلاب اهل سنت در مدرسه امام کاظم(ع) گفت: اختلافات جهان اسلام، یک درد بسیار عمیق بر جان کشورهای اسلامی است که کشورهای مختلف را با خود درگیر کرده است.
وی افزود: اختلاف تنها مساله نیست بلکه پشت سر این اختلاف درگیری و ویرانی و عقب ماندگی است که اگر به درستی به این عواقب فکر کنیم در می‏ یابیم که نباید به دنبال اختلاف باشیم. 
آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیان کرد: خداوند در سوره حشر در خصوص بنی اسراییل بیان فرموده است که این گروه متحد نیستند زیرا فهم درستی ندارند؛ اختلاف نشانه ضعف فرهنگ و کم عقلی و حماقت است.
وی گفت: آیه دیگر در سوره روم است که خداوند بیان می‎فرماید مشرک کسانی هستند که در دین خود ایجاد تفرقه می‎کنند و به گروه‎های متخاصم تبدیل می‎شوند؛ چرا کسانی که تفرقه افکنی می‏‌کنند و خود را حق می‏ دانند به این مسئله توجه ندارند.‎
این مرجع تقلید بیان کرد: خداوند همچنین به پیامبر اکرم(ص) می‎فرماید، کسانی که در دین خود تفرقه انداخته‎اند هیچ ربطی به تو ندارند و مسلمان نیستند؛ وقتی خداوند این تاکیدات را بیان می‎کند باید متوجه باشیم که چه رفتاری انجام می‎دهیم.
وی افزود: استکبارگران میلیون‎ها هندی را با همین اختلاف به جان هم انداختند؛ آنها با کارهای کوچک سعی کردند که مسلمانان و هندوها را به جان هم بیاندازند؛ آنها با پول سعی می‎کردند افراد فقیر یا جاهل هر دو گروه اماکن مقدس هم را آتش بزنند؛ وقتی این دو گروه با هم می‎جنگیدند، انگلیسی‎ها به عنوان یک رهبر سعی می‎کرد آنها را کنترل کند و به همین راحتی سالها این کشور بزرگ را مستعمره خود کردند.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیان کرد: پیامبر اکرم(ص) توانست این مردم منشعب را متحد کند؛ خداوند به برکت اسلام تمام اختلافات جهان اسلام را حل کرد و عالمان نیز باید سعی کنند از پیامبر تاسی کرده و پیام آور وحدت باشند.
وی گفت: امروزه اسراییل و آمریکا در سایه امن هستند ولی مسلمانان این چنین در حال جنگ هستند؛ حال که قرار است موجی از وحدت ایجاد شود، آنها سعی می ‏کنند به هر نحوی علیه این وحدت اقدام کنند.
این مرجع تقلید بیان کرد: در زمان تبعید در حکومت شاه مدت‏ها در چابهار و مهاباد زندگی ‎کردم وبا ارتباطی که با علما داشتیم و امروز نیز داریم علنا مشاهده کردیم که به چه آسانی مردم و علمای شیعه و سنی می‏‎توانند در کنار هم زندگی و کار و عبادت کنند؛ مثل حج که کسی تفاوتی بین شیعه و سنی نمی‎بیند؛ بین مذاهب اهل سنت نیز اختلافات وجود دارد ولی قرار نیست که این مذاهب با هم مشکلی داشته باشند.
وی افزود: خوشبختانه علمای بزرگ الازهر فتوا داده‎اند که به مذاهب چهارگانه و شیعه امامیه و زیدیه می‎توان عمل کرد؛ البته پایه این کار را شیخ شلتوت ایجاد کرد و اخیرا شیخ الازهر این فضا را ایجاد کرد؛ کتابخانه‎های علما در خانه و مسجد اعظم و فیضیه و... مملو از کتب علمای اهل سنت است و تعصبی نداریم که از کجا علم یادبگیریم.
آیت الله العظمی مکارم شیرازی بیان کرد: بنده تفسیری به نام نمونه را نوشته ‏ام که در آن از بسیاری از تفاسیر اهل سنت استفاده شده است و علمای اهل سنت نیز از بنده درخواست کرده‎اند که این کتاب را مطالعه کنند؛ خوشبختانه این فضای سالم وجود دارد و کشور ما نیز یک کشور نمونه است که این چنین در کنار هم با مسالمت زندگی می‎کنیم.
در ابتدای این نشست حجت‎الاسلام بامری رئیس بسیج روحانیت حوزه علمیه استان سیستان و بلوچستان گفت: هشت هزار طلبه بسیجی شیعه و سنی در استان حضور دارند.
captcha