عشایر «عشق‌آباد» تشنه یادگیری کلام الله/ کیلومترها مسافت به شوق خرید قرآن
کد خبر: 3584429
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۶:۱۰

عشایر «عشق‌آباد» تشنه یادگیری کلام الله/ کیلومترها مسافت به شوق خرید قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسه منهاج‌ عشق‌آباد از سال 1390 با هدف آموزش قرآن به عشایر و مردم مناطق محروم فعالیتش را آغاز کرده و تاکنون توانسته در زمینه فعالیت‌های قرآنی موفقیت‌های خوبی را کسب کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این بار برای آشنایی و معرفی مؤسسه قرآنی کشور به سراغ مؤسسه‌ای رفته‌ایم در دل عشق‌آباد؛ شهری که در بخش دستگردان استان خراسان جنوبی واقع شده و شاید بتوان به جرئت گفت که تمامی اعضای این مؤسسه از کارشناسان قرآنی هستند و در عرصه قرآن‌ کریم سالیان سال به مجاهدت پرداخته‌اند.
در ادامه برای آشنایی بیشتر با مؤسسه منهاج عشق‌آباد به گفت‌وگو با مدیر مؤسسه نشسته‌ایم.

محمد رجب‌زاده، مدیر مؤسسه منهاج عشق‌آباد درباره چگونگی تأسیس مؤسسه منهاج در گفت‌و‌گو با ایکنا می‌گوید: از همان ابتدای نوجوانی علاقه‌مند به آموزش قرآن کریم بودم که دوران دانشجویی خود را در  زمینه دینی و عربی به پایان رساندم و در جلسات قرآنی بسیاری حضور یافتم که موفق به حفظ حداقل 2 جزء قرآن‌ کریم و بیش از 200 موضوع قرآنی شدم.
وی ادامه می‌دهد: بیشترین مطالعات قرآنی‌ام در بخش تفسیر قرآن کریم است به طوری که در سه مرحله از مسابقات سراسری تفسیر نورالهدی که از سوی سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شده است، حائز رتبه برتر استانی شدم و در چندین دوره آموزش‌های ضمن خدمت فرهنگیان به عنوان مربی در رشته‌های روخوانی، روان‌خوانی، تجوید و تفسیر به تدریس مشغول بودم.  
رجب‌زاده به پیشینه پژوهش‌های خود در زمینه دینی اشاره می‌کند و می‌گوید: در خصوص مدیریت اسلامی در نهج‌البلاغه تحقیقی صورت گرفت که از سوی شورای تحقیقات آموزش و پرورش استان یزد به عنوان منتخب برگزیده شدم و همچنین پایان‌نامه دوره کارشناسی‌ام با عنوان «‌سیمای حضرت علی‌(ع)‌» با رتبه خیلی خوب از سوی استاد پذیرفته شده است.

تربیت بیش از 140 حافظ / مسافت کیلومترها به عشق خرید قرآن/ ادامه دهنده نهضت جهادی آموزش قرآن در عشایر

برپایی کلاس‌های قرآنی برای دانش‌آموزان عشایر

مدیر مؤسسه منهاج عشق‌آباد از شروع فعالیت‌های قرآنی خود از جهاد سازندگی در سال 1358 سخنانی را بیان می‌کند و می‌گوید: پس از استخدام در وزارت آموزش و پرورش که محل مأموریت بنده در یک منطقه عشایری بود، جوانان و دانش‌آموزان این منطقه تشنه آموزش قرآن‌ بودند که پس از فعالیت‌های روزانه در امر آموزشی، در پاسی از شب علاقه‌مندان به آموزش روخوانی قرآن‌ کریم می‌پرداختند که این موضوع اولین جرقه‌های حرکت قرآنی را ایجاد کرد.  
وی  ادامه می‌دهد: «در سال‌هایی که به آموزش قرآن‌ کریم مشغول بودم، به یاد دارم که برای تهیه قرآن‌ با موتور سیکلتی که در اختیار داشتم، فاصله 180 کیلومتری تا شهر طبس را رفته و تعدادی قرآن خریداری کردم. در چهار سال پایانی خدمتم که به‌عنوان رئیس آموزش و پرورش منطقه انجام وظیفه می‌کردم بیشتر به این مهم پرداختم».  
رجب‌زاده درباره روند تأسیس مؤسسه بیان می‌کند: حجت‌الاسلام حسن علیرضایی از اهالی آذربایجان شرقی و از طلاب حوزه علمیه قم حدود 10 سال قبل در قالب طرح هجرت به منطقه آمد و در روستای هودر ساكن شد. با توجه به اینكه ایشان حافظ قرآن است، کلاس‌های حفظ قرآن را در روستا و روستاهای مجاور شروع كرد و وقتی بستر كار را مناسب و استقبال مردم منطقه را رضایت‌بخش دید، به کار خود ادامه داد.  این طلبه تصمیم گرفت كه برای به نتیجه رساندن کارهای قرآنی بیشتر در منطقه بماند و كم كم انس و الفت وی با مردم منطقه او را بیشتر شیفته كار و تلاش در زمینه‌های قرآنی کرد و هر چند گاهی از سوی برخی مسئولان مورد بی‌توجهی قرار می‌گرفت اما او را دلسرد نكرد. 

تربیت بیش از 140 حافظ / مسافت کیلومترها به عشق خرید قرآن/ ادامه دهنده نهضت جهادی آموزش قرآن در عشایر

رجب‌زاده تأکید می‌کند: آشنایی ایشان با بنده كه در سمت رئیس آموزش و پرورش منطقه خدمت می‌كردم و در حد توان در برنامه‌های قرآنی همکاری داشتم موجب شد كه بعد از بازنشستگی من‌، این ارتباط بیشتر شود و شروع بازنشستگی من همزمان شد با تصمیم ایشان برای تأسیس مؤسسه قرآنی كه با مخالفت شدید برخی افراد مواجه شد.  
مدیر مؤسسه ادامه بیان می‌کند: پس از مشکلات بسیاری که طی شد، هیئت مؤسس سه نفره متشکل از حجت‌الاسلام حسن علیرضایی، بنده و ابوطالب برهانی، قاری برتر منطقه تشكیل و پیگیری برای تأسیس مؤسسه به صورت رسمی از سال 1388 شروع و پس از طی مراحل قانونی مجوز اولیه در فروردین 1390 از سوی مركز هماهنگی‌، توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی كشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر شد که مراحل ثبت مؤسسه پیگیری و در تیر‌ماه 90 مؤسسه با نام(‌مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج عشق‌آباد) با شماره 71 در اداره ثبت اسناد و املاك شهرستان طبس به ثبت رسید.
تربیت بیش از 140 حافظ / مسافت کیلومترها به عشق خرید قرآن/ ادامه دهنده نهضت جهادی آموزش قرآن در عشایر

این فعال قرآنی به همکاری دیگر اعضای فرهنگی در جهت انجام فعالیت‌های قرآنی اشاره می‌کند و می‌گوید: دو نفر از برادران فرهنگی علاقه‌مند به فعالیت‌های قرآنی به نام آقایان محمد یزدانیان و عزیزالله ذبیحی برای تشکیل هیئت مدیره به جمع ما اضافه شدند که بنده به عنوان رئیس هیئت مدیره، حسن علیرضایی به‌عنوان مدیر مسئول انتخاب و فعالیت‌ با 10 مربی و 200 قرآن‌آموز در رشته‌های مختلف شروع شد که تا پایان ترم بهار و تابستان این تعداد به 633 نفر در قالب 32 كلاس و با حضور 25 مربی رسید و در آزمون مهرماه 90 تعداد 4 نفر حافظ كل و 90 نفر در رشته‌های مفاهیم قبولی داشت.
وی ادامه می‌دهد: بعد از قبولی حجت‌الاسلام علیرضایی در مقطع کارشناسی ارشد در قم، مسئولیت مدیریت به‌عهده بنده واگذار شد و در این مدت همکاری‌های خوبی با ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان طبس و كارشناسان اداره‌كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد انجام شد که مؤسسه در ریل حرکت خود قرآن گرفت‌.
مدیر مؤسسه به اهداف اصلی تشکیل این مؤسسه اشاره کرد و بیان می‌کند: مؤسسه در ابتدای پیدایش اهدافی مانند گسترش نهضت قرآنی، دینی، ایجاد پایگاه و مرکز نشر علوم مختلف قرآنی، تربیت نیروهای مجرب، متخصص و متعهد در زمینه‌های مختلف قرآنی، ایجاد مجتمع آموزشی غیر انتفاعی قرآنی، پیش دبستانی، ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و ایجاد دانشگاه مجازی قرآن را دنبال کرد.   
رجب زاده به فعالیت‌های آموزشی این مرکز اشاره می‌کند و می‌گوید: فعالیت‌های بسیاری در زمینه‌های آموزشی در بیش از 100 کلاس در روستاهای هودر، محمد‌آباد، دستگردان، کامرانیه در محدوده 10 کیلومتری و روستای ده محمد در فاصله 45 کیلومتری از  مرکز شهر تا‌کنون در رشته‌های روخوانی، حفظ، ترجمه و مفاهیم برگزار شده است.
وی به بخش‌های آموزشی مؤسسه اشاره می‌کند و ادامه می‌دهد: این مرکز در بخش آموزش عمومی رشته‌های روخوانی و روان‌خوانی، قرائت(تحقیق و ترتیل) ترجمه، مفاهیم، حفظ، احکام، ادعیه، زیارات، مدیحه‌سرایی، اذان، ابتهال، هم‌خوانی و تواشیح در سطح شهرستان را در برنامه دارد.

 تربیت بیش از 140 حافظ / مسافت کیلومترها به عشق خرید قرآن/ ادامه دهنده نهضت جهادی آموزش قرآن در عشایر

وی به بخش آموزش تخصصی اشاره و اظهار می‌کند: رشته‌های تربیت ‌مربی، معلم، مدرس علوم قرآنی‌، تدبر، حدیث، متون دینی نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه از جمله آموزش‌های تخصصی است و در بخش تبلیغ و ترویج، برگزاری مسابقات قرآن، ترویج فعالیت‌های قرآنی، مشارکت در برگزاری جشنواره‌ها‌، نمایشگاه‌ها، محافل و مجامع قرآنی، اجرای تواشیح و هم‌خوانی‌، ابتهال، مدیحه‌سرایی و غیره را می‌توان مطرح کرد همچنین دوره‌های آموزش هنر نیز برگزار می‌شود.  
وی می‌افزاید: مؤسسه در حال حاضر هیچ شعبه دیگری ندارد البته به صورت مقطعی در روستاهایی که امکان ایاب و ذهاب به مؤسسه وجود ندارد کلاس برگزار می‌شود که این کار مشکلی است اما به‌دلیل علاقه‌ای که جوانان در روستاها و محله‌های عشایری دارند، البته این کار خیلی مشکل است چون روستاها و محله‌های عشایری بسیار پراکنده است و برخی از آنها بیش از 100 کیلومتر تا محل مؤسسه فاصله دارد.

تربیت بیش از 140 حافظ / مسافت کیلومترها به عشق خرید قرآن/ ادامه دهنده نهضت جهادی آموزش قرآن در عشایر

وی درباره افتخارات قرآنی کسب شده توسط مؤسسه توضیحاتی را بیان می‌کند: مؤسسه علی‌رغم همه مشکلات و محرومیت منطقه، فعالیت چشمگیری داشته است و تا‌کنون قریب به 140 حافظ یک تا 30 جزء قرآن کریم تعلیم داده است و همچنین درخشش در آزمون‌های سراسری قرآن و عترت، دو مرحله تقدیر از طرف بنیاد ملی نخبگان خرسان جنوبی از جمله امتیازاتی است که حاصل مؤسسه شده است که امیدواریم بتوانیم همواره در راه قرآن کریم گام برداشته و با تعلیم نوجوانان قرآنی جامعه  قرآنی داشته باشیم.   
یادآور می‌شود، مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت منهاج در استان خراسان جنوبی، شهرستان طبس، عشق‌آباد، میدان 15 خرداد واقع شده است.
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۱/۱۴ - ۰۹:۴۲
0
2
واقعا مناطق محروم به نسبت مناطق شهری، علاقه بیشتری به فراگیری و حفظ قرآن دارند
پاسخ ها
محمد رجب زاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳۹۶/۰۱/۱۴ - ۱۳:۱۴
ضمن تشکر از خبرگزاری محترم ایکنا .عشق و علاقه مردم روستایی به قرآن و عترت کم نظیر است حیف که امکانات لازم برای خدمات فرهنگی مذهبی برای این عزیزان خیلی کم است . ایکاش دولتمردان بیشتر قدر این سرمایه های معنوی کشور و انقلاب را بدانند .
دوستدار قرآن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۱/۱۴ - ۱۳:۲۱
0
1
روستاها را دریابید تا بیشتر انگیزه فعالیت قرآنی داشته باشند
مریی قرآن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۱/۱۴ - ۲۰:۳۱
0
1
اگر دولت و مردم قدر این فرصتها را ندانند آینده پشیمان خواهند شد .
الهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۶/۰۱/۱۵ - ۱۵:۳۵
0
1
کاش توی شهرهای بزرگ هم مثل شهرهای کوچک اینقد مشتاق وجود داشت
در شهرهای بزرگ امکانات زیاد و مشتاقان کمتره اما توی شهر و روستاهای کوچک امکانات کم و مشتاقان زیاده
captcha