فضیلت شب‌های قدر
کد خبر: 3610324
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۳

فضیلت شب‌های قدر

گروه معارف: شب قدر از شب‌های مقدس و متبرک اسلامی است، خداوند در قرآن مجید از آن به بزرگی یاد کرده و سوره‌ای نیز به نام «سوره قدر» نازل فرموده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از اردبیل، در تمام طول سال، شبی به خوبی و فضیلت شب قدر نمی‌رسد. این شب، شب نزول قرآن، شب فرود آمدن ملائکه و روح نیز نام گرفته است. 
عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در این شب، مقدرات یک سال انسان‌ها و روزی‌ها، عمر‌ها و امور دیگر مشخص می‌شود. 
ملائکه در این شب بر زمین فرود می‌آیند، نزد امام زمان (عج) می‌روند و آنچه را برای بندگان مقدر شده بر ایشان عرضه می‌دارند. شب‌زنده‌داری و تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در این شب، بسیار توصیه و تأکید شده است. 
مرحوم کلینی در کافی از امام باقر(ع) نقل می‌کند که آن حضرت در جواب معنای آیه «انا انزلناه فی لیلة مبارکة » فرمودند: «آری شب قدر، شبی است که همه ساله در ماه رمضان و در دهه آخر آن، تجدید می‌شود. 
شبی که قرآن جز در آن شب نازل نشده و آن شبی است که خدای تعالی درباره اش فرموده است: «فیها یفرق کل امر حکیم; در آن شب هر، امری با حکمت، متعین و ممتاز می گردد»‌‌. 
آن گاه فرمود: «در شب قدر، هر حادثه ای که باید در طول آن سال واقع گردد، تقدیر می شود; خیر و شر، طاعت و معصیت و فرزندی که قرار است متولد شود یا اجلی که قرار است فرارسد یا رزقی که قرار است برسد و...».
عظمت و فضیلت این شب بر سایر شب‌ها را از این امور می‌توان به دست آورد:
 آمرزش گناهان: پیامبر خدا (ص) در تفسیر سوره «قدر» فرمودند:«هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده میشود.»
قلب رمضان: امام صادق(ع) فرمودند:«از کتاب خدا استفاده می‌شود که شماره ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماه‌ها ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است.»
 نزول قرآن: طبق روایات، مجموع قرآن در شب قدر دفعی و یکباره بر پیامبر (ص) نازل شده است. این نزول دفعی و یکباره قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی ۲۳ سال دوران نبوت پیامبر گرامی (ص) به صورت الفاظ نازل شده است.
 برتر از هزار ماه: نزول همه‌ی ملائکه و روح در شب قدر بر زمین و سلام دادن بر بندگان خدا نشانه شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر (ع) فرمودند:«عمل صالح در شب قدر از قبیل: نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.»
حجت الاسلام عبدالله حسنی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور و فرهنگیان اردبیل درگفت وگو با خبرنگار این خبرگزاری تصریح کرد: خداوندمتعال در قرآن کریم ارزش این شب را بهتر از هزار شب بیان کرده اند.
وی  با ذکرحدیثی ازامام صادق(ص)که «هرچیزی دارای قلب است وقلب ماه رمضان شب قدراست»گفت: شبهای قدر فرصت ویژه ای جهت بازنگری دربرنامه های عبادی وبهرهمندی ازرحمت الهی است وبهره مندی ازبرکات ورحمت این شب ها بستگی به درک ودعاکردن می باشد.
حسنی با اشاره به اینکه اعمال این شبها درمنابع معتبری ذکرشده است خاطرنشان کرد: مومنین باید با آمادگی معنوی وارد این شبها شوند و با احیا و شب زنده داری اعمال یکساله خود را مرور نمایند و اگرخطا و کوتاهی داشته اند با خضوع وخشوع ازدرگاه الهی طلب بخشش ومغفرت نمایند.
حجت الاسلام حسنی درپایان گفت: مردم باید در ماه رمضان به خصوص شبهای قدر دعا درحق همدیگرخصوصا جهت ظهور حضرت ولی عصر و دعا برای حل مسائل ومشکلات مسلمین کنند.
captcha