بهترین تکیه‌گاه برای انسان، دوست داشتن ائمه اطهار(ع) و پیروی از آنان است
کد خبر: 3612331
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۹
مفسر علوم قرآنی:

بهترین تکیه‌گاه برای انسان، دوست داشتن ائمه اطهار(ع) و پیروی از آنان است

کانون خبرنگاران نبأ: در راستای اعتلای فرهنگ انس و تدبر در مفاهیم آسمانی قرآن کریم، آخرین جلسه «کارگاه تدبر در قرآن» با محوریت سوره لقمان در جهاددانشگاهی واحد استان اردبیل برگزار شد.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، حجت‌الاسلام علی ندایی، مفسر علوم قرآنی با بیان اینکه طبق آیات سوره لقمان، هرکس به یقین به خدا روی آورد و نیکوکار باشد به محکم ترین رشته الهی چنگ زده است افزود: انسان براى نجات و ارتقا به بلندترين قلّه‏هاى معرفت و معنويت نياز به يك وسيله محكم و مطمئن دارد که اين وسيله چيزى جز ايمان و عمل صالح نيست.
وی با اشاره به نعمت‌های الهی که خداوند برای انسان‌ها در روی زمین گسترانده و بهترین تکیه‌گاه برای انسان، دوست داشتن ائمه اطهار(ع) و پیروی از آنان است اظهار داشت: تحولات گوناگون روی زمین برای انسان آفریده شده به همین خاطر باید انسان با شکرگزاری و نیکوکاری در قبال این همه نعمت، رضایت باریتعالی را کسب کند.
این مفسر علوم قرآنی یادآور شد: در آیات 23 و 24 سوره لقمان آمده است که به افراد بی دین و کافر در دنیا نعمت‌هایی داده می‌شود تا در غفلت دنیوی غرق شوند و در آخرت آنها دچار عذابی سخت و دردناک می‌شوند.
ندایی ادامه داد: در این سوره، علم بى‏پايان خداوند با ذكر مثالى بسيار گويا و رسا به صورت اینکه اگر همه درختان روى زمين قلم شود و درياها براى آن مركّب و هفت درياچه به آن افزوده شود اينها همه توان برشمردن نعمتهای خداوندی را ندارند مجسم شده است.
وی با اشاره به حركت كشتي بر روی اقيانوسها که نتيجه مجموعه‏اى از قوانين آفرينش است اظهار کرد: امواج عظيم دريا آن چنان برمى‏خيزد و اطراف را احاطه مى‏‌كند كه گويى ابرى بر سر آن سايه افكنده و وحشتناک و هول‏انگيز است، اينجاست كه انسان با تمام قدرت‌هاى ظاهرى كه براى خويش جلب و جذب كرده، خود را ضعيف و ناچيز و ناتوان مى‏‌بيند و توحيد همه قلب او را احاطه مى‏‌كند و به عظمت و بزرگی خداوند پی می‌برد.
ندایی در تفسیر آیات پایانی سوره لقمان با اشاره به اینکه اعمال و رفتار انسان باید هدفمند و مفید باشد اضافه کرد: در روز قیامت افراد چنان به اعمال خويش گرفتار می‌شوند كه به ديگرى توجهی ندارند، حتى پدر و فرزند كه نزديكترين رابطه‌‏ها را با هم دارند هيچ كدام به فكر ديگرى نمی‌افتند.
وی با بیان اینکه انسان فطرتاً خداشناس است افزود: اما ظواهر دنیوی باعث غفلت انسان از یاد خدا می‌شود به همین خاطر انسان باید برای رهایی از این غفلت به خداوند متعال پناه ببرد.
یادآور می‌شود، این کارگاه به همت معاونت فرهنگی به‌صورت هفتگی در ماه مبارک رمضان و برای کارکنان جهاددانشگاهی استان اردبیل برگزار می‌شد.
سیده صغری جوادی

captcha