نشست «دین و محیط زیست» در ارمنستان + عکس
کد خبر: 3614152
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۶

نشست «دین و محیط زیست» در ارمنستان + عکس

گروه بین‌الملل: گفت‌وگوی دینی با موضوع «دین و محیط زیست»، به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و با همکاری كلیسای اچمیادزین و اسقف‌نشینی ارامنه کل جهان در ارمنستان، برگزار شد.

نشست «دین و محیط زیست» در ارمنستان + عکس
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت‌وگوی دینی با موضوع «دین و محیط زیست»، هفتم تیرماه با حضور و سخنرانی اسقف ناتان هوانیسیان، رئیس روابط بین‌الملل و تشریفات کلیسای اچمیادزین، مجید مشكی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، خانم نلی هوانیسیان، رئیس کرسی حفاظت محیط زیست دانشگاه دولتی ایروان، آیت پیمان، رئیس مجمع جهانی شیعه‌شناسی و دبیر مجمع دین‌پژوهان کشور و اسقف باگراد گالستیان، کارشناس ارشد مسائل دینی و اسقف اعظم استان «تاووش» ارمنستان در این کشور برگزار شد.
در ابتدای این نشست تخصصی، اسقف ناتان هوانیسیان طی سخنانی، ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران که پیشگام در راه‌اندازی این گفت‌وگوی دینی است، موضوع گفت‌وگوهای دینی در حوزه مسائل روزمره را بسیار ضروری دانست و اینگونه فعالیت‌ها را موجب زندگی بهتر بشر در دنیا و سعادت وی در آخرت ارزیابی کرد.
رئیس روابط بین‌الملل و تشریفات کلیسای اچمیادزین ادامه داد: ما در انجیل مقدس و قرآن كریم بر پاسداشت و حفظ محیط زیست جملات روشنی داریم و تبیین این کلمات در این همایش می‌تواند سعادت دنیوی و اخروی انسان‌ها را فراهم كند.
وی در سخنان خود، یادآور شد: از این منظر ما باید برای توسعه و استمرار اینگونه نشست‌ها تلاش کنیم كه برگزاری این اجلاس با همکاری دوستان فعال در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، در همین راستا است.
ترغیب اسلام به حفظ محیط زیست مثال‌زدنی است
مشكی در سخنان آغازین خود، پیشنهاد برگزاری این نشست از سوی رایزنی فرهنگی كشورمان و قبول آن از سوی کلیسای مقدس اچمیادزین را نقطه عطفی در روابط فرهنگی دو کشور ارزیابی كرد و این نشست را آغاز راهی پُر ثمر برای شناخت هرچه بهتر و بیشتر و نزدیک‌تر شدن فرهنگ دو ملت به یکدیگر، دانست.
رایزن فرهنگی كشورمان ابراز امیدواری كرد تا این دور از همایش‌ها و نشست‌ها در قالب گفت‌وگوهای دینی ادامه پیدا كرده و موجبات همگرایی دو ملت را بیش از پیش فراهم كند.
مشکی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به آیات و روایات در خصوص موضوع محیط زیست تشویق و ترغیب دین اسلام را برای حفظ محیط زیست مثال‌زدنی دانست و اظهار كرد: حفظ و حراست از آب، خاک، هوا و محیط زیست یکی از سرفصل‌هایی است که در مورد آن احادیث زیادی در ابواب حقوقی دین اسلام وارد شده و به صراحت و شفافیت در مورد حفظ طبیعت دستورات زیادی داده شده است.
وی همچنین، انتخاب محیط زیست را به عنوان موضوع این همایش، نشان از اهمیت این موضوع و کاربردی‌بودن آن در بهبود وضع جهان کنونی، ارزیابی كرد.
نقش انسان در حفاظت از محیط زیست
در ادامه خانم نلی هوانیسیان طی سخنانی، با تأكید بر اینكه انسان نقش عمده‌ای در حفظ و تخریب محیط زیست دارد، گفت: انسان محیط زیست خوبی باید داشته باشد تا بتواند خوب زندگی كند. نه تنها کارشناسان علوم بشری، که نمایندگان ادیان مختلف باید تلاش كنند تا انسان را به وظایف خود در قبال محیط زیست آشنا كنند.
رئیس کرسی حفاظت محیط زیست دانشگاه دولتی ایروان افزود: امروز با رشد سریع جمعیت، تغییر در طبیعت نیز رو به گسترش گذاشته و تنها در سالیان اخیر هست که انسان به فکر حفظ محیط زیست افتاده است و اگر عالم علوم تجربی در کنار دانشمندان دینی برای آموزش انسان در حفاظت از محیط زیست اقدامی نكنند، فردا دیر خواهد بود.
تأکید اسلام بر گردشگری در کنار حفظ محیط زیست
آیت پیمان از دیگر سخنرانان این مراسم بود كه مقاله خود را در خصوص گردشگری، معنویت و صلح و دوستی ارائه كرد. رئیس مجمع جهانی شیعه شناسی و دبیر مجمع دین‌پژوهان کشور ضمن ارائه تعاریفی چون گردشگر مذهبی، صلح و دوستی، معنویت، به ضرورت تبادل نظرات در قالب همایش‌ها و گفت‌وگو بین ادیان اشاره كرد.
وی در سخنان خود، با استفاده از آیات و روایات مختلف، بر تأکید اسلام بر گردشگری و کسب تجربه معنوی در کنار حفاظت از محیط زیست اشاره كرد و گفت: این جهان و طبیعت، امانتی نزد ما انسان‌هاست که باید آن را سالم به نسل‌های پس از خود تحویل دهیم.
حفظ محیط زیست از تعالیم انجیل است
اسقف باگراد گالستیان، سخنران پایانی این نشست بود كه حفظ محیط زیست را از تعالیم انجیل مقدس دانست و گفت: در جملات اول انجیل موضوع محیط زیست و خلقت زیبای جهان بارها تکرار شده است؛ بر این اساس بین انسان و خلقت رابطه‌ای عمیق وجود دارد و این رابطه مثل رابطه انسان با خدا جنبه‌های فطری دارد و از این حیث انسان باید تلاش خود را برای حفظ آن به کارگیرد.
کارشناس ارشد مسائل دینی و اسقف اعظم استان «تاووش» ارمنستان در ادامه، گفت: ظهور حضرت مسیح(ع) که پیام‌آور رستاخیز است، سبب پاک شدن زمین از گناهان است و در انجیل آمده که با ظهور ایشان زمین و آسمان مجددی ظهور خواهد کرد و رستاخیز سبب خواهد شد که زندگی جدیدی برای بشر آغاز شود.
وی تأکید كرد: آنچنان که در انجیل آمده انسان می‌تواند زمین را تبدیل به بهشت کند، اگر خودش بهشتی باشد و ما برای ایجاد بهشت در کره زمین باید با استفاده از علم و دانش بشری در کنار ارتقاء معنوی انسان نهایت کوشش خود را به کار ببریم.
بنابر اعلام این خبر، این نشست تخصصی با پرسش و پاسخ، بیان نقطه‌نظرات نمایندگان نهادها و سازمان‌های مختلف و ارائه پیشنهادات رایزن فرهنگی كشورمان مبنی بر عزیمت به ایران به منظور زیارت قره کلیسا(کلیسایی تاریخی در استان آذربایجان غربی)، انجام فرصت‌های مطالعاتی در ایران با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در خصوص موضوع همایش و ادامه فعالیت همایش‌ها در ایران و ارمنستان، پایان یافت.


نشست «دین و محیط زیست» در ارمنستان + عکس

نشست «دین و محیط زیست» در ارمنستان + عکس

نشست «دین و محیط زیست» در ارمنستان + عکس
captcha