وی افزود: مصرف دمنوشهایی که تعداد گلبولهای سفید را افزایش دهد و سطح ایمنی سیستم بدن را تقویت کند، کافی است.
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه با شروع سرما، به لحاظ اقلیمی فصل پاییز شروع شده هرچند تقویم آن را نشان ندهد، ادامه داد:.فصل پاییز با سردی و خشکی همراه است و با ویژگیهای مزاج سودا و غلبه سودا همخوانی دارد، کسانی که طبعشان سوداوی است، در این فصل باید مراقبتهای غذایی و دارویی داشته باشند.
نواب زاده ادامه داد: به طور معمول حجامت در اول فصل تجویز میشود زیرا خون فاسد و رسوبات بدن، غلیان میکند و زمان خوبی است برای زدودن رسوبات. بنابراین فصل پاییز، فصل سمزدایی و تصفیه رسوبات است.
وی با تاکید بر اینکه اگر مراقبتهای لازم در این فصل را انجام نشود در فصل زمستان دچار بیماری میشویم تصریح کرد: غلبه سودا یا غلبه سردی باعث شروع حساسیتهای فصلی شده و در این فصل که همزمان با شروع سال تحصیلی است، اگر کودکان درگیر بیماری شوند قطعا تمرکز کافی نخواهند داشت و مصرف داروهای ضدحساسیت نیز عوارض خود را دارد.
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی بیان کرد: اگر کودکان دچار سرماخوردگی پاییزی طولانی شود تا پایان زمستان همراهشان خواهد بود که بسیاری از غذاها و دمنوشهای گیاهی برای پیشگیری از این موارد به ما کمک میکند.
نواب زاده افزود: در فصل تابستان به دلیل گرمی، از شربتها و دمنوشهای خنک استفاده میکردیم اما با شروع فصل پاییز باید این نوشیدنیها تغییر کند به ویژه از غروب آفتاب به بعد باید مصرف سردیها را کاهش داد.
وی افزود: از شیر، دوغ و ماست به همراه گرمی استفاده کنیم و یا از غروب آفتاب به بعد مصرف نکنیم زیرا در غیر این صورت باعث غلبه بیشتر سودا همراه با آبریزش بینی، خارش حلق و عطسه میشود، این علامتها فرد را مجبور به مصرف آنتی هیستامین کرده و بالطبع دچار عوارض آن خواهد شد.
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی با اشاره به اصلاح روشهای غذایی در این فصل افزود: از غذاهای پرادویه، تند و تیز، نوشیدنیهای سرد و یخ استفاده نکنید.
نواب زاده تقویت سیستم ایمنی و درمان کم خونی را نیز از دیگر پیشنهادات لازم برای این فصل دانست و ادامه داد: اگر دچار سرماخوردگی و حساسیت فصلی نشدهاید بهتر است به مدت ۲۰ روز شروع به تقویت سیستم ایمنی بدن کنید.
وی افزود: در این زمینه نیاز به مصرف داروی خاصی نیست و مصرف دمنوشهایی که تعداد گلبولهای سفید را افزایش دهد و سطح ایمنی سیستم بدن را تقویت کند، کافی است.
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی یادآور شد: همان طور که میدانید، در شروع فصل پاییز با ورود آنفلوآنزاهای جدید مواجه هستیم بنابراین بهتر است قبل از این که این بیماری ما را درگیر کند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کنیم.
نوابزاده تصریح کرد: در شرایط سردی هوا امکان ابتلا به آنفلوآنزاهای مختلف وجود دارد؛ بنابراین باید برای تقویت سیستم ایمنی بدن برنامه غذایی مناسبی داشته باشیم.
وی افزود: یکی از مواد غذایی مناسب در این زمینه، عناب است حتما به جای تنقلات، عناب در اختیار کودکان بگذارید این میوه علاوه بر تقویت سیستم ایمنی مانع از خشکی پوست میشود.
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی تاکید کرد: خانمهای شیرده حتما از این میوه استفاده کنند تا از طریق خون مادر وارد بدن جنین و تقویت وی شود.
نوابزاده اظهارکرد: دمنوشهای حاوی آویشن، مرزنجوش، پرسیاوشان، ختمی سفید و ناخنک نیز باعث تقویت سیستم ایمنی میشود و سطح گلبولهای سفید را افزایش و بدن را در برابر ورود میکروارگانیسمهای جدید مقاوم میکند.
وی با اشاره به اینکه برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از سبزی تره، مقداری تربچه و شلغم استفاده شود، افزود: دمنوش بابونه و دارچین نیز بسیار مفید است؛ سازمان بهداشت جهانی بر خواص این دمنوش از جمله اکسیژن رسانی بیشتر به اندام های تنفسی، بهبود آسم و تنگی نفس تأکید میکند.
مدیرگروه علوم پزشکی مرکز آموزشهای تخصصی کوتاه مدت جهاددانشگاهی خراسانجنوبی ادامه داد: این دمنوش به ویژه برای کودکانی که به مدرسه میروند و به دلیل حضور افراد زیاد در یک محیط در معرض ابتلا به بیماری قرار دارند و ممکن است باعث انتقال بیماری از مدرسه به خانه شوند، بسیار مفید است.
نواب زاده یادآور شد: بهارنارنج، خلال نارنج و شقاقل نیز علاوه بر تقویت سیستم ایمنی قدرت بهره وری ذهن را افزایش میدهد.