ارتقای سلامت معنوی از طریق دعا در سالمندان/ آموزش تکنیک‌های معنوی
کد خبر: 3649153
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۶
احمدی فراز عنوان کرد:

ارتقای سلامت معنوی از طریق دعا در سالمندان/ آموزش تکنیک‌های معنوی

گروه سلامت: عضو هیئت علمی دانشگاه اشرفی اصفهانی شناسایی نگرش‌های بی اعتماد کننده در سالمندان و استفاده از مضامین دعا را از عوامل مهمی در مهارت پروری سالمندان و ارتقای سلامت معنوی آنان دانست.

محمد مهدی احمدی فراز، عضو هیئت علمی دانشگاه اشرفی اصفهانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‎المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به هفته سالمند و شعار آن مبنی بر آینده‌ای سالم با مشارکت سالمندان اظهار کرد: بخشی از سالمندان به دلیل مشکلات کهولت سن، افزایش بیماری و .. دچار عدم اعتماد به نفس شده که نتیجه آن کاهش میزان سلامت معنوی آنان است.

وی افزود: این کاهش اعتماد به نفس به این بازمی‌گردد که این افراد یکسری باورها و اعتقاداتی در زندگی داشته‌اند که در اثر مشکلات مختلف در طول سال‌ها ممکن است این باورها در زندگی آنان کمرنگ ‌شود.

احمدی فراز با بیان اینکه الگوهای دینی بر اساس نیاز سالمندان، باورهای آنها را تقویت کند، عنوان کرد: اگر بخواهیم باورهای آنان را تقویت کرده و معنویت آنها را افزایش دهیم، لازمه آن این است که افکار و نگاهی که به زندگی پیدا کرده‌اند را دانسته و نگرش‌هایی که به دلیل بی‌اعتمادی کمرنگ شده را شناسایی کنیم.

وی با تأکید بر لزوم شناسایی ریشه‌های اعتمادی سالمندان عنوان کرد: پس از این شناسایی‌ها باید مهارت‌های معنوی در آنان را ارتقا داد تا به سلامت معنوی در آنها منجر شود.

این استاد دانشگاه بیان کرد: یکی از کارهایی که می‌توان برای هدف انجام داد آموزش تکنیک‌های معنوی است که از مضامین دعا استخراج می‌شوند.

احمدی فراز بیان کرد: اینکه ما چگونه می‌توانیم بر اساس دعا روی باورهای افراد به‌ گونه‌ای کار کنیم که معنویت او افزایش یابد دقیقا یک فرایند علمی است؛ ما با گروه‌های مختلف ارتباط برقرار کرده‌ایم و این امر را به آزمایش گذاشته و تا حد زیادی به نتیجه رسیده‌ایم.

وی با اشاره به این موضوع که بعضی از کارهایی که در این حوزه انجام می‌شود روشمند نیست و هیچ نیاز یابی نشده و اثری نخواهد داشت؛ گفت: اگر روشمند کار شود قطعا اثر گذاشته و سلامت معنوی را در افراد سالمند ارتقا می‌دهد.
captcha