استفاده از رسانه‌ها مطابق قوانین دین باشد
کد خبر: 3654465
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۹

استفاده از رسانه‌ها مطابق قوانین دین باشد

گروه فرهنگی: یک کارشناس رسانه گفت: رسانه‌های دارای قوانین مختلفی هستند که برای استفاده صحیح از آن‌ها باید از قوانین خدا نیز در برابر این قوانین بهره برد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن‌(ایکنا) از قزوین مصطفی ضابط  در دوره تربیت مربی فضای مجازی که پیش از ظهر امروز در دانشگاه علوم پزشکی قزوین، برگزار شد با اشاره به راهکارهای مدیریت رسانه در خانواده اظهار کرد: راهکارهای مدیریت رسانه در خانواده اهمیت زیادی دارد چرا که رسانه ها فرصت های زیادی برای اما ایجاد کرده اند که باید به صورت هوشمندانه از آن ها استفاده کرد.
وی افزود: استفاده هوشمندانه از این فرصت ها مستلزم داشتن سواد رسانه ای است، عده ای مدیریت رسانه را در حذف رسانه می دانند در حالی که استفاده از رسانه را باید در خانواده مدیریت کرد و از آن به نحو احسن استفاده کرد، امروزه فرزندان نسبت به خانواده ها در زمینه فضای مجازی و رسانه ها اطلاعات بیشتری دارند.
این کارشناس رسانه اظهار کرد:  نا آگاهی خانواده ها از نحوه استفاده فرزندان در فضای مجازی که دنیای حقیقی بدون مرز است باعث آسیب های فراوانی می‌شود، فضای مجازی دنیای واقعی نیست و ممکن است اتفاق های زیادی در آن رخ دهد،  اما در شبکه های اجتماعی هر حرکتی به صورت جدی بر جامعه مخاطب تاثیرگذار است.
وی تاکید کرد: اغلب جرائم در فضای مجازی ناشی از ناآگاهی استفاده کنندگان نسبت به فضای سایبری است، مردم نسبت به این رسانه قدرتمند نا آکاه هستند و از سواد رسانه ای کافی برخوردار نیستند، این در حالی است که همانطور که رانندگی نیاز به گواهینامه دارد استفاده از فضای مجازی نیاز به سواد رسانه ای دارد، در این میان 10 اصل در هم تنیده در حوزه مدیریت رسانه در خانواده بیان می شود که همه این ها ریشه در مسائل دینی دارد.
ضابط عنوان کرد: اولین اصل در مدیریت رسانه در خانواده مسئولیت پذیری والدین و فرزندان است؛ امروزه در کشور ما بچه ها در هر سنی وارد این فضا شدند، در حالی که در بسیاری از کشورها کودکان زیر 14 سال اجازه عضویت در این شبکه ها را ندارند و مدیریت صورت می گیرد.
وی بیان کرد: در رژیم صهیونیستی اجازه نمی دهند فرزندانشان به شبکه های مجازی و فضای سایبری دسترسی پیدا کنند در حالی که خودشان سازنده این شبکه ها هستند، با این حال اگر مدیریت رسانه در کشور ضعیف است خانواده ها باید به صورت جدی مدیریت رسانه را برعهده بگیرند که این امر در زمینه مسئولیت پذیری است.
ضابط یادآور شد:  امروز در کارتون ها صحنه های جنسی سانسور می شود اما مباحث اعتقادی کمرنگ است این کارتون ها به کرات در رسانه های داخلی  پخش می شوند، برای مثال در یک کارتون که در شبکه پویا پخش می شود نشان داده می شود که ابرها کودکان را خلق می کنند و لک لک ها کودکان را به خانه ها می رسانند که این امر وجود خدا را انکار می کند، در واقع بسیاری از کارتون ها که ساخته غرب است و اعتقادهای ما در آن جایی ندارد توسط خانواده های ایرانی استفاده می شود.
وی با اشاره به تاثیر بالای قدرت رسانه ها عنوان کرد: کودکان با دیدن این انیمیشن ها با اعتقادات ما دیگر قرابت ندارند و شاهد شکاف رسانه ای جدی در کشور هستیم، این امر نیاز به مدیریت دارد که ممکن است مدیریت به حذف محصول برسد یا در مواقعی محدودیت باید صورت بگیرد.
این کارشناس رسانه بیان کرد: اصل مسئولیت پذیری در واقع نوعی پیشگیری است، در تربیت اسلامی باید بچه ها را مسئولیت پذیر کنیم به طوری که در 7 سال اول به کودک بها دهیم و از سن 7 تا 14 سالگی باید شخصیت بچه را فرم دهیم و نظام آموزشی را شکل دهیم، در این دوره باید مسئولیت پذیری را به کودکان آموزش داد.
وی افزود: فرزند تا 7 سال حاکم است یعنی آزاد است و در 7 سال دوم به عنوان بنده است  باید کاملا تحت تربیت والدین قرار بگیرد و هفت سال سوم وزیر است باید مورد مشورت قرار بگیرد و تفویض اختیار دهیم و اجازه دهیم که تجربه کند تا بتواند مسئولیت پذیر شود.
ضابط یادآور شد: اصل دوم در مدیریت رسانه  در خانواده حاکمیت قانون است که به دو بخش قانون خدا و قانون رسانه تقسیم می شود، در قانون خدا بخش رسانه نیز مورد توجه قرار گرفته است، برای مثال کپی کردن فیلم های ایرانی از لحاظ مراجع حرام است در حالی که این امر در بین خانواده های ایرانی رایج شده است.
وی بیان کرد: مدیریت نیاز، زمان، مکان، محتوا ،ابزار دارای اهمیت است، در بخش نیازها باید نیاز را مدیریت کرد دفع نیاز کار مناسبی نیست ابتدا باید نیاز را گوش کنید بعد مدیریت کنید یا نیاز را رفع یا نیاز با دفع کنید، در واقع مدیریت نیاز به کسب آگاهی دارد باید یک چارچوب مشخص شود.
این کارشناس رسانه عنوان کرد: مدیریت زمان یعنی باید برای استفاده از رسانه محدودیت زمانی بگذارید، برای مثال میتوان از نرم افزار ACSSES BUSS استفاده کرد و نحوه استفاده کردن کودک از کامپیوتر را مدیریت می کند، همچنین برای گوشی های اندروید نیز برنامه هایی موجود است که می توان برای ایجاد محدودیت های زمانی استفاده کرده است.
وی بیان کرد: مدیریت مکان نیز یکی دیگر از مدیریت ها است که می توان در مهمانی و مراسم های خانوادگی مکان های استفاده از گوشی های همراه را مشخص کرد،  مدیریت استفاده در اماکن عمومی نیز دارای اهمیت است در مکان های عمومی نباید به حریم خصوصی دیگران وارد شویم برای مثال در تاکسی اگر با تلفن صحبت کنید حریم اجتماعی دیگران را نقض کردید
ضابط اظهار کرد: مدیریت محتوا هم باید مورد توجه قرار بگیرد ،70 درصد بازی های دنیا مفید است ولی بازار ما و بازار جهانی را 30 درصد آسیب زا اشباع کرده است.
captcha