«به نام خدا»؛ نمایشگاه هنرمند هندی در بمبئی+عکس
کد خبر: 3690477
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۱
با حضور بالیوودی‌ها افتتاح شد؛

«به نام خدا»؛ نمایشگاه هنرمند هندی در بمبئی+عکس

گروه بین‌الملل: نمایشگاه هنرهای اسلامی با عنوان «به نام خدا» با نمایش آثار خوشنویسی سالوا رسول، هنرمند خطاط هندی در گالری هنرهای مرکز علمی نهرو کلانشهر بمبئی هند افتتاح شد.

«به نام خدا»؛ نمایشگاه هنرمند هندی در بمبئی+عکسبه گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی؛ نمایشگاه هنرهای اسلامی با عنوان «به نام خدا» در گالری هنرهای مرکز علمی «نهرو» کلانشهر بمبئی، با حضور سرپرست سرکنسولگری و مهدی زارع‌بی‌عیب، وابسته فرهنگی ایران در بمبئی، برخی از هنرپیشگان مطرح سینمای بالیوود و هنرمندان هندی و تعداد زیادی از علاقمندان افتتاح شد.

در آیین افتتاحیه این نمایشگاه سالوا رسول، هنرمند هندی در سخنرانی خود با بیان اینكه آنچه در نقوش اسلامی مطرح است، نقش ظاهری و مادی و بیرونی طبیعت نیست؛ بلكه قوانین و اصول و نظم و انتظامات باطنی و درونی آنهاست، گفت: این نظم و انتظام، نوعی نظم و انتظام متجلی و پر از رمز و راز هست كه همه نسبت و مراتب ظاهری خود را به هم می‌ریزد و به تعبیری «طرحی نو درمی‌اندازد» و همه نقوش اسلامی همواره در پی تصویر این نظام و قانون برپایی عالم بوده‌اند، گاهی در شكل منظم و هماهنگ ظاهر شده و از شكل‌های هندسی و ریاضی مدد گرفته‌اند.

درادامه سرپرست کنسولگری ایران در بمبئی گفت: هنر اسلامی که به معنی اخص کلمه با وحی و کتابت قرآن کریم آغاز شد، یک امر قدسی و مقدس، مرکز و قلب هنر اسلامی است و به عبارتی، امر قدسی که زیبایی حقیقی در معناست، در صورت هنر اسلامی که تجلی‌گاه حقیقت زیبایی است، عیان شد.

وی با بیان اینكه حقیقت اسلام، باطن همه ادیان الهی و توحیدی است، تأكید كرد: هنر اسلامی تجسم باطن و حقیقتی است که بر وحی، متابعت و تسلیم در برابر امر الهی استوار است.

سرپرست كنسولگری كشورمان همچنین با اشاره تحول فرهنگی در جامعه ایران گفت: هنر اسلامی ما ناشی از روح عمیق هنرمندان ایران در رشته‌های مختلفی همچون ادبیات، موسیقی، هنرهای تجسمی، تئاتر و سینماست که باعث شده است اساس آفرینش هنری و کیفیت و کمیت هنر‌های متعدد در ایران دگرگون شود.

وی ادامه داد: به واسطه عقاید و اندیشه‌ها، ارزش و آرمان‌های جامعه، عناصری چون خشونت، نمادها و ابتذال از هنر خارج شد و همسو با حركت‌های مردمی و حال و هوای دینی حاكم بر ایران، آثار هنری مبتنی بر اندیشه‌های خاص با محتوای پیامهای دینی، حماسی و فکری و توجه ویژه به مفاهیم انسانی به صورت نمادین، خلق شد/.

«به نام خدا»؛ نمایشگاه هنرمند هندی در بمبئی+عکس

captcha