چهلمین سال انقلاب باید تجلی بیش از پیش وحدت ملی باشد
کد خبر: 3690540
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲
رئیس‎جمهور در مراسم گرامیداشت یوم‎الله 22 بهمن:

چهلمین سال انقلاب باید تجلی بیش از پیش وحدت ملی باشد

گروه سیاسی: دکتر حسن روحانی در مراسم گرامیداشت سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: از لحاظ تاریخی بخواهیم یا نخواهیم سال آینده، چهلمین سال انقلاب اسلامی است اما در واقعیت باید وحدت و اتحاد ملی را بیش از گذشته شاهد باشیم؛ دولت، بخش خصوصی و نهادهای عمومی، باید تلاش مضاعف انجام دهند.

چهلمین سال انقلاب باید تجلی بیش از پیش وحدت ملی باشد 

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی؛ رئیس جمهوری اسلامی ایران، امروز 22 بهمن ماه، در آیین گرامیداشت سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در میدان آزادی تهران، با تبریک ایام الله دهه فجر و گرامیداشت یاد و خاطره بنیانگذار کبیر انقلاب و شهدا گفت: امسال ویژگی دیگری هم دارد و آن اینکه وارد چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی می شویم؛ سال آینده باید به معنای واقعی کلمه سال بلوغ این انقلاب باشد.

وی افزود: از لحاظ تاریخی بخواهیم یا نخواهیم سال آینده، چهلمین سال انقلاب اسلامی است اما در واقعیت باید وحدت و اتحاد ملی را بیش از گذشته شاهد باشیم؛ دولت، بخش خصوصی و نهادهای عمومی، باید تلاش مضاعف انجام دهند؛ دهه فجر سال آینده باید دهه هزاران افتتاح طرح و پروژه مهم در سراسر کشور باشد. اینکه در همین روزها ما شاهد بودیم در یک روز در یک استان ده هزار میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح شد که بخش بزرگ آن هم بخش خصوصی بود، به معنان آن است که ملت ما بیش از گذشته برای آبادانی و عظمت کشور امید دارد.

رئیس جمهور یادآورشد: انقلاب ما وقتی پیروز شد که همه با هم بودیم. در قطار انقلاب مسافران فراوانی بودند؛ حالا به طور طبیعی برخی خودشان خواستند از قطار پیاده شوند و برخی را هم از قطار انقلاب پیاده کردیم که می‎توانستیم پیاده نکنیم و امروز باید همه را دو مرتبه به سوارشدن به قطار موفقیت و پیروزی انقلاب دعوت کنیم؛ ما همه یک ملت هستیم؛ همه یک آرمان داریم، همه در پی عظمت ایران بزرگ و در پی تفوق فرهنگ اسلام و هویت ایرانی اسلامی در دل جوانان عزیزمان هستیم. ما امروز در سرزمینمان نیاز به همه اصولگرایان، همه اصلاح طلبان، همه اعتدالگرایان و همه ملتی که اعتقاد به قانون اساسی دارند، داریم.

دکتر روحانی تأکید کرد: هر کس به این قانون اساسی عقیده دارد، انقلابی است و تمام اقوام ایرانی، تمام مذاهب ایرانی، شیعه و سنی، تمام ادیان، اسلام مسیحیت، یهودیت و زرتشتی، هرکس که این قانون اساسی را قبول دارد، انقلابی است و باید به او احترام بگذاریم؛ بزرگ ترین ثمره انقلاب اسلامی و میراث امام(ره)، قانون اساسی است؛ این معیار را همواره به عنوان معیار اساسی برای و حدت و اتحاد بدانیم.

وی با بیان اینکه در این یکسال گذشته در کنار مشکلات و مصائب، ملت پیروزی‎های بسیاری بزرگی را به دست آورد، اظهار کرد: اولین آن برگزاری شکوهمند انتخابات 29 اردیبهشت بود؛ همه مردم پای صندوق آرا آمدند و به دنیا نشان داند که به کشورشان، انقلابشان، نظامشان و آینده کشورشان عشق می‎ورزند. 73 درصد از واجدین شرایط حضور یافتند و حماسه بسیار بزرگی را در این کشور بوجود آوردند؛ این انتخابات و این حماسه و حضور مردم به عنوان یک پیروزی بزرگ است.

روحانی اافزود: در سالی که گذشت ما بر تروریسم پیروز شدیم و موفقیت‌های فراوانی برای نابودی تروریست‌ها و داعش داشتیم. همچنین کمک ما به مردم عراق و سوریه به ثمر نشست و ملت‌های این منطقه از شر تروریست‌ها نجات یافتند.

وی بیان کرد: ما نگذاشتیم توطئه‌گران در منطقه ما دنبال تجزیه کشورهای دوستمان باشند. در حالی‌که آن‌ها می‌خواستند عراق را دو شقه کنند و وحدت کشور عراق را از بین ببرند، اما با هوشیاری ملت عراق و کمک کشورهای منطقه توطئه آن‌ها خنثی شد. همچنین می‌خواستند در لبنان ناآرامی‌های طولانی ایجاد کنند و لبنان را به میدان جنگ و مبارزه و اختلاف تبدیل کنند اما با هوشیاری مردم لبنان و حمایت کشورهای دوست، توطئه آمریکا و صهیونیست‌ها در منطقه خنثی شد.

رئیس‌ شورای عالی امنیت ملی، در ادامه به مذاکرات چندجانبه برای صلح و ثبات منطقه اشاره کرد و در این‌باره گفت: در مذاکرات چند جانبه‌مان برای صلح و ثبات منطقه موفقیت‌های فراوانی داشتیم و ما می‌دانیم راه‌حل منطقه، راه‌حل سیاسی است و باید با همکاری و تعامل کشورهای دیگر بتوانیم ثبات و امنیت را در سراسر کشور مستقر کنیم.

روحانی افزود: در یک سال گذشته شاهد شکست آمریکا بودیم و آمریکایی‌ها می‌خواستند در امور داخلی کشور ما مداخله کنند، اما مردم ما به آن‌ها جواب رد دادند و با وحدت، اتحاد و ایستادگی‌شان طرح آمریکایی‌ها و توطئه‌شان را خنثی کردند. همچنین آن‌ها به شورای امنیت سازمان ملل رفتند و می‌خواستند علیه ملت ایران توطئه کنند اما خوشبختانه پاسخ منفی گرفتند. همچنین در موضوع برجام آمریکایی‌ها در چند نوبت برای لغو آن تلاش کردند اما تا به امروز آمریکا ناموفق بوده و من تأکید می‌کنم که ملت ما تا روزی به عهدش پایبند است که طرف مقابل هم به عهدش پایبند باشد و اگر بخواهند از پیمانی خارج شوند ضرر آن را خواهند دید.

رئیس دولت دوازدهم در ادامه در خصوص تصمیم اخیر ترامپ درباره قدس شریف تصریح کرد: ملت ما راه موفقیت و پیروزی خود را ادامه می‌دهد. آمریکایی‌ها می‌خواستند علیه قدس و فلسطین و مردم منطقه توطئه کنند و بیت‌المقدس را پایتخت رژیم صهیونیستی معرفی کردند؛ اما جهان در برابر این توطئه ایستاد، نه فقط کشورهای اسلامی، بلکه به جزء چند کشور همگی در مجمع عمومی سازمان ملل با این موضوع مخالفت کردند.

وی در ادامه با بیان این مطلب که شاهد ثبات بیشتر منطقه و تضعیف بیشتر آمریکا و اسرائیل و پیشرفت روزافزون ایران هستیم، گفت: در یک سال گذشته پیشرفت‌های مهمی در زمینه‌های مختلف داشتیم. و در سال جاری هم نیز به حول و قوه الهی دارای رشد اقتصادی بیش از رشد جهانی خواهیم بود.

چهلمین سال انقلاب باید تجلی بیش از پیش وحدت ملی باشد

وی اظهار کرد: در یک سال گذشته بیش از سال‌های دیگر سرمایه خارجی وارد کشور شد. 32 میلیارد سرمایه خارجی به صورت سرمایه‌گذاری مستقیم یا فاینانس جذب کردیم که این به معنای رشد ایران است. از سویی 5 میلیارد نیز در اجرای پروژه‌ها جذب کردیم که این به معنای توانمندی اقتصادی ماست.

رئیس‌جمهور کشورمان به پیشرفت‌های صورت گرفته در عرصه نفت و گاز اشاره کرد و افزود: امسال برای اولین بار در تولید و استخراج گاز در پارس جنوبی از همسایه‌مان قطر پیشی گرفتیم. در عین حال در حوزه نفت در ابتدای دولت یازدهم 70 هزار بشکه نفت استخراج می‌کردیم و امروز 305 هزار بشکه در روز استخراج می‌کنیم که این به معنای حراست از سرمایه کشور است.

روحانی به پیشرفت‌های به دست آمده در حوزه بهداشت و علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: در علم و فرهنگ، بهداشت و درمان در بهترین شرایط منطقه خود هستیم به طوری‌که هزینه‌های درمانی برای مردم از 36 درصد به شش درصد کاهش یافته است.

وی افزود: چند روز پیش پروژه فولادی را افتتاح و اعلام کردم که ایران اکنون در تولید آهن اسفنجی مقام اول در دنیا را دارد و ظرفیت تولید ما در فولاد 32 میلیون تن است. همچنین علاوه بر پیشرفت‌های به دست آمده در صنایع فولاد ما در بسیاری از محصولات داریم به سمت خودکفایی حرکت می‌کنیم که به‌عنوان نمونه در گندم و گازوئیل به خودکفایی رسیده‌ایم و حتی آن را داریم صادر می‌کنیم. سال آینده نیز در بنزین به خودکفایی می‌رسیم.

روحانی افزود: ما در فضای مجازی و زیربناهای اینترنت جزو پیشرفته‌ترین کشورهای منطقه هستیم و در سال گذشته 200 هزار شغل در سایه اینترنت و پهنای باند و موبایل‌های نسل سه و چهار ایجاد کردیم و در سال آینده نیز این مسیر پیشرفت را ادامه خواهیم داد و علاوه بر آن 2 هزار شرکت دانش بنیان نیز توانسته‌اند به جایگاه تولید برسند و این روند را در سال آینده خواهیم کرد.

رئیس قوه مجریه در ادامه بیان کرد: از لحاظ رشد و توسعه انسانی از کشورهای سرآمد جهان هستیم و در بسیاری از زمینه‌ها طی 39 سال گذشته پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشتیم و همچنین توانسته‎‌ایم در استقلال و طرد قدرت‌های بیگانه موفق عمل کنیم.

رئیس‌جمهور در ادامه به استقلال خلل ناپذیر ایران اسلامی اشاره کرد و در توضیح این مطلب افزود: امروز هیچ قدرت خارجی نمی‌تواند در سرنوشت ایران تأثیرگذار باشد، همچنین امروز در بخش‌های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی دیگران به هیچ وجه در برنامه‌ریزی کشور مداخله ندارند و ما به واسطه استقلال ملت‌مان روی پای خود ایستاده‌ایم.

چهلمین سال انقلاب باید تجلی بیش از پیش وحدت ملی باشد

وی با تأکید بر این‌که در حاکمیت ملی، مردم در تمام زمینه‌ها پای صندوق آراء هستند، بیان داد: مردم 12 بار در ریاست جمهوری، 10 بار در مجلس، 5 بار خبرگان، 5 بار در شوراها و همچنین برای همه‌پرسی‌ها از جمله در قانون اساسی پای صندوق رأی آمدند. یعنی مردم با انتخابات و صندوق رأی و حاکمیت ملی مسیر خود را پیموده‌اند و خواهند پیمود.

رئیس جمهور با بیان این مطلب که در طول 39 سال از کشورمان به خوبی دفاع کرده‌ایم و در یک روز 19 هزار متجاوز را در خرمشهر اسیر گرفتیم، تصریح کرد: در یک روز در والفجر 8 توانستیم موفقیت‌های بزرگ به دست آوریم و از کارون عبور کنیم و همچنین در یک روز توانستیم با 140 فروند هواپیما مراکز دشمن درعراق را بمباران کنیم. و ظرف کمتر از دو ماه 73 فروند هواپیمای عراقی راسرنگون کردیم؛ پس ما ملت بزرگ و مقاومی هسیتم که ارتش، سپاه، بسیج، مردم، نیروی انتظامی و امنیتی ما همان‌هایی هستنند که امروز هم از مرز و سرزمین‌مان دفاع می‌کنند.

رئیس‌جمهور به رشادت‌های مرزبانان ایران اسلامی در مقابله با تروریست‌ها اشاره کرد و در این رابطه افزود: در اطراف ما هرکجا تروریست‌ها خواستند وارد کشور شوند تا کشتاری راه بیاندازند، با نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات و سپاه مواجه و سپس اسیر یا کشته شدند و این‌ها به معنای پیشرفت دفاعی کشور است.

وی بیان کرد: امروز ناوچه، هلیکوپتر، هواپیما، تانک، موشک، رادار، ماهواره و ماهواره‌بر و موشک ضدهوایی را خودمان می سازیم و در سطح  جهان اعلام کردیم که توانمند و قدرتمندیم و روی پای خود ایستاده‌ایم و در مسیر درست حرکت می کنیم.

روحانی افزود: در 39 سال گذشته در بسیاری از زمینه‌ها پیشرفت کردیم و پیروز شدیم اما در زمینه‌هایی هم کاستی و تأخیر داشتیم، شاید گاهی در تصمیم‌گیری‌ها تاخیر کردیم و شاید در بیان واقعیت با مردم با شفافیت سخن نگفتیم.

وی در ادامه به ضعف‌های موجود در حوزه‌ بانکی اشاره کرد و گفت: در زمینه بانک، مالیات و بودجه‌ریزی عقب ماندگی‌هایی داریم که باید جبران کنیم. بنابراین از اهداف بلند دولت دوازدهم ایستادگی در برابر فشارهای مختلف داخلی و خارجی برای اصلاح ساختاری اقتصادی کشور است و در بودجه 97 قدم‌هایی در این زمینه برداشته‌ایم.

رئیس‌جمهوربا بیان این مطلب که در زمینه محیط زیست کاستی‌هایی داریم و کلانشهرهایمان دچار آلودگی هوا هستند و مصرف انرژی‌مان قابل قبول نیست، تصریح کرد: مصرف 5.5 میلیون بشکه نفت یا گاز در روز به هیچ وجه مورد قبول واقع نمی‌شود و ما به راحتی می‌توانیم با برنامه‌ریزی، ظرف چند سال یک میلیون بشکه در روز صرفه‌جویی کنیم که و این اقدام به معنای صرفه‌‌جویی 22 میلیارد دلار در سال خواهد بود. و در این راه ابتدا لازم است خودروهای فرسوده را از رده خارج و نوع بنزین و گازوئیل را استاندارد کنیم. و تصمیم دولت در این خصوص این است که تمام خودروهای فرسوده را از رده خارج کند. و تا آنجایی‌که تولید داخلی بتواند همپای دولت بیاید ما مصمم هستیم و بودجه را تأمین می کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: هر کس اتوبوس، کامیون فرسوده سنگین و نیمه سنگین داشته باشد، می‌تواند با کامیون نو به نصف قیمت معاوضه کند و نصف قیمت آن را دولت برعهده می‌گیرد. همچنین حاضریم سالیانه 70 هزار خودروی فرسوده سنگین و نیمه سنگین را از رده خارج کنیم و در حال  حاضر 202 هزار کامیون سنگین و نیمه سنگین فرسوده داریم که در طول 3 سال می‌توان آن‌ها را از رده خارج کرد، به شرطی که تولید داخلی‌مان توان این کار را داشته باشد و ما به تولید داخلی کمک می‌کنیم که در این راه همپای دولت حرکت کند و باید اشاره کنم که نوسازی ناوگان یکی از تصمیمات مهم این دولت است.

روحانی در ادامه در پاسخ به پرسش برخی منتقدان که می‌پرسند دولت برای ریزگردها چه کار کرده است؟ گفت: به ملت ایران و مردم خوزستان اعلام می‌کنم در سال گذشته 12 هزار هکتار بخش‌های شن‌زار را مالچ‌پالشی کردیم و در سال آینده نیز در سطحی وسیع‌تر این کار را ادامه می‌دهیم.همچنین  در سال گذشته کانال 47 کیلومتری از کارون به دشتی در جنوب شرق اهواز رساندیم که منشأ گردوخاک است. پس همان راه را برای محیط زیست باید همه ما ادامه دهیم تا با آلودگی و ریزگرد مقابله کنیم. و در خصوص آن ریزگردهایی که منشا خارجی دارند، نیازمند این هستیم که مشکل را از طریق سیاست خارجی حل و فصل کنیم.

رئیس جمهور افزود: ما مردم در برابر آلودگی و ریزگرد تسلیم نمی شویم و با کمک دولت، ملت، سایر قوا و نیروهای مسلح با این بلایا مقابله می کنیم، می ایستیم، هوا را سالم می‌کنیم، سلامت را به کشور برمی گردانیم و مردم را در رفاه قرار می‌دهیم.

روحانی در ادامه با بیان این مطلب که ما کشوری زلزله‌ خیز هستیم، تصریح کرد: باید برای مقابله با زلزله، بافت‌های فرسوده را نوسازی کنیم. در سال 97 قدم‌های بسیار مهمی را در زمینه بافت فرسوده بر خواهیم داشت و در محله‌ای که بافت فرسوده است، خانه‌هایی را می‌سازیم و با 20 درصد اضافه آن‌ها را در اختیار مردمی قرار می‌دهیم که در خانه‌های فرسوده زندگی می‌کنند و همچنین برای خانه‌اولی‌ها با سود 6 درصد خواهیم ساخت که در این سال‌ها و دهه‌های گذشته شما نظیر آن را نمی‌یابید. چون اولین هدف بزرگ ما در این زمینه مسئله سلامت مردم در برابر زلزله است.
رئیس‌جمهور با اشاره به این مطلب که کشورمان در سال خشکسالی شدیدی قرار گرفته است، گفت: این خشکسالی از سال گذشته و حتی 50 سال اخیر هم بدتر است که باید خود را در برابر این خشکسالی آماده کنیم. و باید سامانه‌های نوین آبیاری را باید در کشور تحریک ببخشیم که در این راستا ما در سال 96، 140 هزار هکتار زمین کشاورزی را به آبیاری قطره‌ای مجهز کردیم. برای سال آینده نیز برنامه داریم تا 250 هزار هکتار مجهز شوند. و آن‌هایی که می گویند برای کمبود آب چه کردید، این یکی از کارهایی است که انجام دادیم.
روحانی در ادامه خطاب به رسانه‌های گفت: از صداوسیما، روزنامه‌ها، فضای مجازی و جوانان می‌خواهم که واقعیت‌های کشور را به خوبی منعکس کنند. صداوسیما به جای این‌که بگوید 25 میلیون قطعه مرغ را برای سلامت مردم از بین بردیم، نیاید بگوید که تخم مرغ، طلایی شده است؛ چون سلامت مردم برای ما مهم بود و این به جای تشکر از دولت است.
رئیس‌ قوه مجریه ادامه داد: رسانه‌های ما اخلاق خوش اسلامی را در پیش بگیرند و به ملت امید و نشاط دهند. سال آینده نیز سال نشاط و امید برای ملت ایران است و باید دشمن را مأیوس کنیم. اصلاح‌طلب، اصولگرا، معتدل ،همه تشکل‌ها و احزاب بیایند تا با هم باشیم. چون هزار دوست کم و یک دشمن زیاد است.
وی افزود: 40 سال کینه بس است و آن‌را رها کنید. چند سال کینه وسخن ناروا گفتن؟ متحد شویم و کنار هم قرار بگیریم. من به مردم عزیز ایران اعلام می کنم که در بحث اشتغال که همواره خواست شما مردم بوده، در سال قبل 700 هزار شغل ایجاد کردیم وا مید دارم سال بعد بیشتر از ا ین باشد اما بازهم عقب هستیم. و همچنین ما طرح‌های زیادی برای اشتغال داریم و از وزیر کار خواهش می‌کنم بیاید وهمه طرح‌ها را توضیح دهد. همچنین تمام اصناف و بنگاه‌های کوچک نیز بدانند هر کس کارگری بگیرد وآموزش دهد از دادن حق بیمه او معاف است و بیمه شخص ثالث را نیز ما می پردازیم.
روحانی همچنین خطاب به جوانان اظهار کرد: برای حفظ نظام انقلاب و کشور راهی جزء مشارکت مردم نداریم و اگر انقلاب ما تاکنون باقی مانده به خاطر برگزاری انتخابات‌ها است و انتخابات‌ها این انقلاب را پایدار نگه می‌دارد. و من از همه نهادها، ارگان‌ها و شورای نگهبان می خواهم که راه انتخابات را سهل کنند. اسلام گفته که اگر 40 نفر شهادت دهند فردی که از دنیا رفته آدم خوبی بوده حتی اگر بد باشد خداوند او را می بخشد اما حالا اگر 400 نفر، یک جناح و چند میلیون شهادت دهند یک آدمی خوب است، کافی نیست.
رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: راه قانونی را سهل کنیم. احراز صحت و سلامت و شایستگی را سهل کنیم و مردم را مشارکت دهیم. با مردم مدارا کنید و بگذارید همه سلیقه‌ها در انتخابات‌ها شرکت کنند تا آن‌جا که من می‌فهمم و تجربه دارم و منتخب مردم هستم می گویم که راه این است که انتخاب مردم را سهل کنیم چون این راه حراست از نظام است.
روحانی یادآور شد: باید بدانیم انتخابات که تمام شد رقابت هم تمام شده و از همه جناح‌ها، احزاب و جوانان خواهش می‌کنم بدانند که هر کس که انتخاب شد، منتخب مردم است. و این رأی مردم است که منتخب را می‌سازد. پس باید همه در کنار هم باشیم و مردم را راحت بگذاریم.
وی افزود: در حریم خصوصی مردم دخالت نکنیم و یک بار هم که شده فرمان 8 ماده‌ای امام را بخوانیم و طبق آن عمل کنیم. و همچنین آستانه تحملمان را نیز بالا ببریم.
رئیس‌جمهور ثمره انقلاب و میراث امام را قانون اساسی دانست و در این باره تصریح کرد: باید قانون اساسی را پاس بداریم و از همه ظرفیت‌های آن استفاده کنیم. قانون اساسی معیار ما می‌باشد و هر کس آن را قبول دارد انقلابی است. قانون اساسی بن‌بست‌ها را برداشته و ظرفیت بزرگی دارد و اگر در موضوعی با هم بحث داریم باید به اصل 59 مراجعه کنیم که طبق آن باید به آرای مردم مراجعه کرد. و اگر جناح‌ها با هم اختلافی دارند، صندوق آرا را بیاوریم و هرچه مردم گفتند ما به آن عمل کنیم. چون برای ما اسلام، ایران و ملت ایران اصل است.

captcha