ظهور آسیب‌های اجتماعی میان دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی در حد صفر است
کد خبر: 3692967
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۵

ظهور آسیب‌های اجتماعی میان دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی در حد صفر است

گروه جامعه ــ مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم در جلسه كمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر، گفت: ظهور آسیب‌های اجتماعی در میان دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی و کانون‌های فرهنگی بسیار نادر و در حد صفر است.

ظهور آسیب‌های اجتماعی میان دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی و کانون‌های فرهنگی در حد صفر است

 

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، شصت و سومین جلسه كمیته فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر در وزارت علوم برگزار شد.

در این نشست علی مویدی، قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر  گفت: مهمترین موضوع برای مبارزه با اعتیاد، پیشگیری است که در این زمینه مهمترین وظیفه بر عهده کمیته فرهنگی و پیشگیری است.

وی با بیان اینكه کمیته فرهنگی و پیشگیری در میان کمیته‌های ستاد مبارزه با مواد مخدر عملکرد بسیار مطلوبی داشته است، افزود: باید روش‌های نوین و خلاقانه برای کاهش اعتیاد در این کمیته پیشنهاد شود چرا كه توفیق کشور در مبارزه با مواد مخدر تا اندازه زیادی مربوط به فعالیت این کمیته است.

قائم مقام دبیركل ستاد بیان داشت: تاكید مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در اختصاص ۵۰ درصد منابع به صرف امور پیشگیری نشان از اهمیت و جایگاه حوزه پیشگیری در عرصه مبارزه با مواد مخدر است.

مویدی گفت: اعضای كمیته، در سال آتی برنامه‌های كارآمد و قابل توجهی را در قالب برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد ارائه دهند تا این كمیته بتواند اقدامات اساسی و موثری را انجام دهد.

وی افزود: در حوزه پیشگیری از اعتیاد سه وزارتخانه آموزش و پرورش، علوم و فرهنگ و ارشاد اسلامی نسبت دیگر اعضای ستاد بیشترین اثرگذاری را دارند كه باید بیش از گذشته به این حوزه توجه كنند.

اعتیاد، تهدیدی استراتژیك است

انوشیروان محسنی بندپی معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز گفت: اقدام وزارت علوم در برگزاری نمایشگاه سیار عکس و پوستر با موضوع پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اقدام مثبتی است که می‌تواند در محیط‌های اجتماعی خارج از دانشگاه نیز تکرار شود.

وی اعتیاد را تهدیدی استراتژیك خواند و گفت: اعتیاد مسئله‌ای ناخوشایند است و هویت فرد، خانواده و امنیت ملی را تهید می‌كند. نباید همه فعالیت‌ها و اعتبارات عرصه مبارزه با مواد مخدر به درمان و مقابله صرف شود بلكه باید در حوزه پیشگیری از اعتیاد نیز هزینه شود.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: اولویت ما برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی، کاهش اعتیاد است که باید برای توفیق در این زمینه برای گروه‌های در معرض خطر مانند دانش آموزان، دانشجویان، سربازان و کارگران برنامه ریزی کنیم.

لزوم استفاده از ظرفیت تشكل‌های دانشجویی در مبارزه با آسیب‌های اجتماعی

غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: تبلور و ظهور مشارکت اجتماعی دانشجویان در دانشگاه‌ها در قالب تشکل‌های دانشجویی و کانون‌های فرهنگی و اجتماعی است که باید از این ظرفیت برای مبارزه با آسیب‌های اجتماعی استفاده كرد.

وی افزود: علاوه بر چندین هزار تشکل دانشجویی و کانون فرهنگی و اجتماعی که در دانشگاه‌ها وجود دارد، تاسیس 30 کانون کاهش آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه‌های کشور نهایی شده است كه در آینده تعداد این کانون‌ها افزایش خواهد یافت.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم بیان داشت: در برنامه‌ریزی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی باید آگاهی‌های لازم به گروه‌های در معرض آسیب اجتماعی داده شود و در مرحله تعیین و اجرای روش‌های پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، مشارکت گروه‌های اجتماعی جلب شود.

غفاری بیان كرد: برای سیاست‌گذاری در زمینه حل مسائل دشوار مانند اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی باید تعامل میان دستگاه‌های متولی تقویت شود زیر این تعامل می‌تواند در بین دستگاه‌های اجرایی یک هم‌افزایی ایجاد کند و هزینه‌های مادی و غیر مادی لازم کاهش آسیب‌های را کاهش دهد.

همچنین فضل‌اله ایرجی کجوری، مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم گفت: آمارها و اطلاعات موجود نشان می‌دهد ظهور آسیب‌های اجتماعی در میان دانشجویان عضو تشکل‌های دانشجویی و کانون های فرهنگی بسیار نادر و در حد صفر است.

وی افزود: وزارت علوم در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی با همکاری دانشگاه‌های کشور برنامه‌های متعددی را پیش بینی کرده است که برگزاری نمایشگاه سیار عکس و پوستر و جشنواره «فیلم کوتاه و عکس دانشجویی» با موضوع ویژه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و تولید استندآپ کمدی توسط هنرمندان حرفه‌ای و دانشجویی و ساخت انیمیشین با موضوع «اعتیاد» از جمله این برنامه‌ها است.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم با اشاره به برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره «فیلم کوتاه و عکس دانشجویی» در دهه اول اسفندماه در دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان و علوم دریایی چابهار گفت: بیش از ۳۰۰ فیلم و ۲۰۰۰ عکس به این جشنواره ارسال شده است.

گفتنی است؛ در حاشیه برگزاری این كمیته نمایشگاه «... قبل از پایان» با 100 اثر تصویری منتخب دانشگاهی در حوزه پیشگیری از اعتیاد افتتاح شد.

انتهای پیام/

captcha