حقوق شهروندی در راستای نهادینه شدن کرامت انسانی است
کد خبر: 3698012
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۰۸

حقوق شهروندی در راستای نهادینه شدن کرامت انسانی است

گروه اجتماعی - پدر علم حقوق اساسی کشور گفت: حقوق شهروندی در راستای نهادینه شدن کرامت انسانی است.

به گزارش ایکنا از آذربایجان غربی پروفسور سید محمد هاشمی در سومین همایش ملی تبیین حقوق شهروندی که به همت جهاد دانشگاهی استان برگزار شد با بیان اینکه مردم باید قدر آزادی موجود در کشور را بدانند اظهار کرد: رونمایی منشور حقوق شهروندی و اجرای ان گامی مهم درراستای نهادینه شدن کرامت انسانی است.
پدر علم حقوق اساسی ایران با اشاره به آیه لیقوم الناس بالقسط گفت: این آیه اشاره مستقیم به دموکراسی دارد و صاحبان فکر و اندیشه، باید قرآن را مطالعه و از سازماندهی اجرایی حقوق حقوق شهروندی غافل نباشند.
وی گفت: جهاد دانشگاهی اذربایجان غربی با برگزاری همایش حقوق شهروندی بهترین خدمت را برای درک مراتب کرامت و ارزش های انسانی کرده است.
پرفسور هاشمی با بیان اینکه لازمه رسیدن به شعور حقوق شهروندی ارتقا فکری است افزود: ما در میانه شعار و شعور در حوزه حقوق شهروندی قرارداریم که امید است بزودی این شعور رعایت حق شهروندی در جامعه نهادینه شود.
وی با اشاره به نگاه هنجاری ،ساختاری و رفتاری در خصوص حقوق شهروندی گفت: از منظر هنجاری کشور ما مفتخر به درک مراتب حقوق شهروندی بوده و قران کریم به عنوان منبع بسیار ارزنده حقوق شهروندی است که از لحاظ هستی شناختی و انسان شناسی به انسان کرامت ویژه ای اعطا کرده و راهکار این کرامت ویژه، همانا آزادی است.
پدر علم حقوق اساسی ایران با بیان اینکه مبحث حقوق شهروندی وارد عرصه جهانی شده و در قوانین داخلی کشور ما نیز لحاظ شده است افزود: در حقوق داخلی کشور از زمان مشروطیت مندرجات مطلوبی از لحاظ هنجاری در خصوص حقوق شهروندی داریم.
وی با اشاره به اصل دوم قانون اساسی و توجه به ازادی توام با مسئولیت تصریح کرد: در اصل 56 قانون اساسی حاکمیت مطلق از ان خداست و انسان را حاکم بر سرنوشت خود ساخته و هیچ کس حق سلب این ازادی ندارد.
پروفسور هاشمی با بیان اینکه از لحاظ هنجاری مندرجات قابل درکی از حقوق شهروندی در قانون اساسی داریم تصریح کرد: در نظام بین المللی از لحاظ ساختاری حقوق شهروندی مشکلاتی هست که تسلط سازمان ملل با 8 کشور بردنیا نمونه بارز عدم تطابق با حقوق شهروندی است.
وی گفت:در نظام بین المللی حقو ق بشر به سه بخش حقوق مدنی، سیاسی، حق اجتماعی ـ فرهنگی و حق همبستگی طبقه بندی شده است.
پروفسور هاشمی با اشاره به آزادی بیان و آزادی اجتماعات و تشکلات در جامعه تصریح کرد: در جامعه براساس قانون حق ازادی بیان و آزادی مطبوعات و تشکلات لحاظ شده است که امید است ببیشترین از این اجرایی شود.
انتهای پیام

captcha