یادی از هنرمندانی که در سال 96 چهره در نقاب خاک کشیدند
کد خبر: 3700713
تاریخ انتشار : ۲۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۶

یادی از هنرمندانی که در سال 96 چهره در نقاب خاک کشیدند

گروه هنرــ اشخاصی از جامعه هنری در سالی که آن را پشت سرگذاشتیم از این دیار فانی رخت بربسته و جمع ما را ترک کردند؛ هنرمندانی که برخی از آنها نیز فعال در عرصه هنر قرآنی بودند اما چه می‌توان کرد که همگان در مواجهه با مرگ برابرند.

یادی از هنرمندانی که در سال 96 چهره در نقاب خاک کشیدند

به گزارش ایکنا؛ جمعی از هنرمندان و فعالان در عرصه‌های فرهنگی و هنری در سالی که آن را سپری کردیم درگذشتند. هنرمندانی که در میان آنها بودند چهره‌های شناخته شده‌تر و محبوبی که خاطراتی فراوانی را برای مخاطبان خود به ویژه در عرصه هنرهای نمایشی و سینما رقم زدند.

یادی می‌کنیم از جمعی از این هنرمندان فقید به امید آنکه غفران الهی شامل حالشان شود و آرزو برای سلامتی بازماندگان و صحت و سلامتی برای سایر هنرمندان:

فروردین   

محمدحسن غمخوار؛ بازیگر پیشکسوت تئاتر و تلویزیون بود که متأسفانه ۲۰ فروردین به دلیل بیماری کبد درگذشت. این بازیگر که سال‌ها در تلویزیون حضور نداشت، در سریال‌هایی چون «دزدان مادربزرگ»، «لبخند سوم» و... به ایفای نقش پرداخته بود و طی سالهای اخیر وی بیشتر در تئاتر آزاد مشغول به کار بود.

عارف لرستان؛ بازیگر محبوب طنز که ۲۶ فروردین دارفانی را وداع گفت. او که متولد کرمانشاه بود و با مجموعه جُنگ 77 پا به عرصه بازیگری گذاشت و بعدها در مجموعه‌های دیگر طنز همچون «قهوه تلخ» و «درحاشیه» و «مرد دوهزار چهره» به کارگردانی مهران مدیری نیز حضور داشت در تاریخ یاد شده بر اثر ایست قلبی درگذشت.

اردیبهشت

نقی سیف‌جمالی؛ بازیگر پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون ۴ اردیبهشت در سن ۵۹ سالگی بر اثر سکته قلبی در بیمارستان شهید رجایی تهران دارفانی را وداع گفت.

این بازیگر که طی سال‌های اخیر در عرصه تئاتر و سینما حضور فعالی داشت بازی در نمایش‌هایی همچون «سقراط» و «ترور» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی را به عهده داشت.

شکار، سهند دریا، مثلث آبی، من ترانه پانزده سال دارم، مارمولک، شوریده، تردست، روایت‌های ناتمام، ایستگاه بهشت، کنعان، پذیرایی ساده، خانوم، ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه، خداحافظی طولانی، جامه دران و آاادت نمی کنیم از جمله آثار سینمایی مرحوم سیف‌جمالی در عرصه سینما بوده است.

منوچهر بهروج؛ یکی از بازیگران پیشکسوت تئاتر کشورمان بعد از سال‌ها مبارزه بر اثر بیماری سرطان ریه چهارشنبه ۶ اردیبهشت در سن ۶۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.

زنده‌یاد منوچهر بهروج متولد سال ۱۳۳۰ شهرستان فومن بود که از سال ۵۲ فعالیت در تئاتر را آغاز کرد و طی سال‌های اخیر در نمایش‌ها و آثار نمایشی چون «خانه بارانی» به کارگردانی احمد یوسفی، «ملاقات» به کارگردانی محسن یلفانی، «پل» به کارگردانی مجتبی یاسینی، «قائد» به کارگردانی محمدتقی کاسه‌ساز،«سنگ تراش» به کارگردانی مجید اشتیاقی، «مظلوم اول» به کارگردانی مهرداد رایانی‌مخصوص، «سوءتفاهم» به کارگردانی علی پویان، «خانم سرگرد باربارا» به کارگردانی مهرداد رایانی‌مخصوص، «کنیزک من» به کارگردانی مهدی شمسایی، «سیاهی لشگر» به کارگردانی رسول نجفیان، «معمای یک قتل» به کارگردانی حسن فتحی و بسیاری از آثار دیگر ایفای نقش کرده بود.

وی همچنین تجربه بازی در مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع)» نیز در کارنامه خود داشت.

خرداد

حمید آخوندی؛ تهیه‌کننده پیشکسوت سینما و تلویزیون جمعه ٥ خرداد بر اثر سکته قلبی دار فانی را وداع گفت.

حمید آخوندی متولد سال ۱۳۴۰، سال گذشته تهیه‌کنندگی فیلم «ماهورا» به کارگردانی حمید زرگرنژاد را برعهده داشت و فیلم‌های «روز سوم»، «چاقی» و «پایان خدمت» هم از دیگر آثار او هستند. وی همچنین در فیلم‌های «سفر به چزابه» و «باشگاه سری» سابقه دستیاری کارگردان داشته است.

تهیه‌کنندگی «صندلی داغ» از جمله برنامه‌های پرمخاطب رسانه ملی نیز به عهده او بود.

حسین علاقه‌مندان؛ هنرمند پیشکسوت و چیره‌دست قلمزنی اصفهان 25 خرداد در سن ۸۶ سالگی از دنیا رفت.

او در سال ۱۳۱۰ در شهر اصفهان متولد شد. قلمزنی را از سن ۱۱ سالگی نزد دایی خود جواد تراب‌پور آغاز کرد.

حسین علاقه‌مندان تا سال‌ها در کارگاه قلمزنی خود واقع در کاروانسرای تحدید اصفهان فعال بود. سبک کار وی منحصر به فرد و شاخص است. این مرحوم با بهره‌گیری از اطلاعات کامل هنری در زمینه طراحی دارای سبک مخصوص به خود است. علاوه‌ بر قلم‌زنی، ملغمه‌کاری از جمله هنرهای سنتی منحصر به فرد وی محسوب می‌شود.

تیر

حبیب‌الله کاسه‌ساز که بسیاری از اهالی سینما او را با تهیه‌کنندگی آثار ارزشمند سینما می‌شناسند و مردم بیشتر او را با عنوان تهیه‌کننده فیلم سینمایی به یاد ماندنی «اخراجی‌ها» به یاد می‌آورند. کاسه‌ساز ۲۸ تیر از میان سینماگران رفت و جامعه هنری را در اندوه نبود خود فرو برد.

حبیب‌الله کاسه‌ساز در رشته‎ فیلمنامه‌نویسی از دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر فارغ‌التحصیل شده بود. کارناوال مرگ، ریسمان باز، ارابه مرگ، اخراجی‌ها، پروانه‌ای در مه، کنار رودخانه و مزرعه پدری از جمله آثاری هستند که حبیب‌الله کاسه‌ساز تهیه‌کنندگی آنها را برعهده داشته است.

از جمله سوابق اجرایی کاسه‌ساز می‌توان به مدیریت تولید و پشتیبانی امور سینمایی وزارت ارشاد، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، عضویت در هیئت مدیره‎ انجمن سینمای جوان ایران، عضویت در شورای عالی جوانان و عضویت در هیئت مدیره‎ شهرک سینمایی دفاع مقدس اشاره کرد.

مهدی محمد‌طاهری

مهدی محمد‌طاهری؛ مجری سابق برنامه «ثریا» در شبکه یک سیما در سانحه تصادف درگذشت و پسر خردسالش نیز در این سانحه جان خود را از دست داد.

مرداد

وحید نصیریان؛ هنرمند عرصه‌ انیمیشن‌ ۶ مرداد در سن ۴۶ سالگی به دلیل ایست قلبی درگذشت.

وی متولد ۱۳۵۰ شهر اهر و فارغ‌التحصیل هنرهای زیبای تبریز در سال ۱۳۶۸ است و در عرصه‌ی نقاشی،فیلمنامه‌نویسی و کارگردانی انیمیشن فعال بود.

او در برگزاری نمایشگاه‌های متعدد انفرادی، گروهی نقاشی و طراحی در داخل و خارج از کشور، تصویرسازی ۱۲ عنوان کتاب برای نوجوانان از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۸۲ نیز فعالیت داشت.

محمود جهان از خوانندگان، بندری‌خوان قدیمی و محبوب کشورمان بود که 8 مرداد در شهرستان ماهشهر درگذشت.

 محمود جهان با شروع جنگ که ۲۹ سال داشته در خوزستان باقی می‌ماند اما پدر و مادرش به بوشهر باز می‌گردند. جهان در سال ۱۳۵۲ ازدواج می‌کند و صاحب ۵ فرزند می‌شود که امید جهان با سبکی متفاوت از پدرش کار وی را ادامه داد.

محمود جهان که با خواندن ترانه‌های بندری به شهرت رسیده بود، وی که برای اجرای کنسرت در بندر ماهشهر به سر می‌برد به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان صنایع پتروشیمی این شهرستان در گذشت.

سیمین صداقت بیش از سه‌دهه در عرصه گویندگی خبر فعالیت داشت و سال‌های سال در رادیو و تلویزیون گوینده خبر و برنامه‌های سیاسی بود. مدیر دبیرستان ایراندخت تبریز خانم شهبازی که در رادیو کار می‌کرد صداقت را  برای تست به رادیو برد. همین اتفاق سبب ورود او به عرصه گویندگی شد. او کار در رادیو را به صورت رسمی با برنامه جوانان شروع کرد.

صداقت به عنوان مجری برنامه‌های سیاسی شناخته شده بود. زلزله بم و مسائل جنگ  خبری بود که این گوینده رادیو را بسیار متأثر کرد. این گوینده سابقه کار در دوبله هم دارد البته او این کار را در فیلم‌های علمی انجام داد و به صورت  پرسوناژی در این عرصه فعالیت نکرد.

سیمین صداقت، بامداد پنجشنبه ۱۹ مرداد ماه ۹۶ بر اثر ابتلا به بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.

ناصر فرهودی از صدابرداران و صداگذاران پیشکسوت موسیقی کشورمان که طی چندین سال با هنرمندان و گروه‌های سرشناس موسیقی فعالیت می‌کرد، جمعه ۱۳ مرداد درگذشت.

زنده‌یاد فرهودی از جمله صدابرداران شناخته شده موسیقی کشورمان بود که تحصیلات خود را در رشته الکترونیک گرایش صدا از دانشکده صدا و سیما به اتمام رساند. او در سال ۵۱ همزمان با تحصیل در سازمان صدا و سیما به عنوان کارآموز فعالیت عملی خود را آغاز و پس از پایان تحصیل همکاری خود را با رسانه ملی آغاز کرد.

این صدابردار در سال ۱۳۵۵ به دعوت محسن کلهر به استودیو پاپ دعوت شده و تا زمان حیات در این استودیو به فعالیت خود ادامه داد. او در سال ۱۳۷۵ از سازمان صدا و سیما بازنشسته شد و پس از چندی  مدیریت استودیو پاپ را بر عهده گرفت.

ضبط و تولید آثار بسیاری از گروه‌ها و هنرمندان شناخته موسیقی ایران از جمله فعالیت‌های مرحوم فرهودی است. وی طی سال‌های اخیر در جشن‌ها و برنامه‌های مختلفی به عنوان هنرمند برگزیده معرفی شده است.

شهریور

نادر گلچین در سال ۱۳۱۵ در رشت متولد شد. او در سال ۱۳۳۹ به تهران آمد و فعالیت‌های هنری خود را در اداره هنرهای زیبا و وزارت فرهنگ و هنر آغاز کرد.  او در سال ۱۳۵۰ با رادیو ایران همکاری کرد و تا سال ۱۳۶۲ این همکاری ادامه پیدا کرد. نادر گلچین در برنامه‌های مختلف رادیو، به ویژه‌برنامه «گلها» فعالیت چشمگیری داشت.

از آثار ماندگار او می‌توان به تصنیف مرغ سحر، ناوک مژگان، قصه شهر عشق، مسبب، من دیگه بچه نمیشم و آلبوم‌های گریز، نفس باد صبا، زلف بنفشه اشاره کرد. نادر گلچین با هنرمندانی چون پرویز یاحقی، علی‌اصغر بهاری، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و ... همکاری داشت. اجرای آهنگ «آمد نوبهار» اثر مهدی خالقی، از جمله آثار اوست که در یاد شنوندگان رادیو مانده است.

این خواننده پیشکسوت 31 شهریور در سن ۸۱ سالگی، پس از تحمل یک دوره بیماری درگذشت.

آبان

محمد پورستار متولد ۱۳۱۸ در شهرستان اردبیل بود. او یکی از چهره‌های مشهور و قدیمی هنر است که سابقه زیادی در سینما و تلویزیون دارد نام اصلی او محمد قاسم است که همگی وی را با نام محمد می‌شناسند.

او فعالیت هنری خود را در سال ۱۳۵۳ آغاز کرد و اولین حضور خود را در مقابل دوربین تلویزیون در فیلم «میرنصیر و غول نگون‌بخت» تجربه کرد. این فیلم در تلویزیون پخش شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت و هنرنمایی او به خوبی دیده شد.

شهرت محمد پورستار را باید به خاطر حضور پررنگ در فیلم‌های تاریخی و مذهبی دانست. فیلم‌هایی که بسیار پُرمخاطب بودند و بازی و نقش مهم او به خوبی دیده می‌شد. از فیلم‌های مهم و مشهور او «مریم مقدس» در سال ۱۳۸۰ و «مردان آنجلس» در سال ۱۳۷۹، «یوسف پیامبر(ع)» در سال ۱۳۷۸ و «مختارنامه» در سال ۱۳۹۰ بوده که بسیار پرمخاطب و محبوب بودند.

او به دلیل بیماری قلبی که منجر به سکته قلبی شد. مدتی در بستر بیماری بود و متأسفانه روند بهبودی او راه به جایی نبرد و در ۲۵ آبان‌ ۱۳۹۶ جان به جان آفرین تسلیم کرد.

دی

علی رامز؛ بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ایران ۷ دی در منزل خود درگذشت.

وی در طول مدت اشتغال تنها توانست در ۲ فیلم سینمایی و چند برنامه تلویزیونی و یک نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» به کارگردانی زنده‌یاد حمید سمندریان شرکت کند. در سال ۱۳۶۰ بازنشسته شد و از آن پس به صورت دلخواه به کار خود ادامه داد. زنده‌یاد رامز در طول فعالیت هنری خود موفق به حضور در چندین فیلم سینمایی، چندین تئاتر و سریال‌های متعدد تلویزیونی از جمله «امیر کبیر»، «وزیر مختار»، «مرغ حق»،«یکی از این روزها»، «پاییز بلند»، «شمارش معکوس»، «محاکمه»، «عبور از خط سرخ» و «قضیه اوپنهایمر» شد.

زنده‌یاد علی رامز در تمامی نمایش‌های کارگردانی شده توسط هادی مرزبان به عنوان بازیگر حضور داشته و بیش از ۳۰ سال با گروه تئاتر «حرکت» همکاری مستمر داشته است.

جمشید الوندی؛ فیلمبردار پیشکسوت سینمای ایران ۱۶ دی،‌ دار فانی را وداع گفت.

خانواده ارنست (۱۳۸۸)، تیغ‌زن (۱۳۸۷)، زن بدلی (۱۳۸۵)، این ترانه عاشقانه نیست (۱۳۸۴)، نگاه (۱۳۸۳)، باج خور (۱۳۸۲)، شب‌های روشن (۱۳۸۱)، بهشت از آن تو (۱۳۷۹)، جان‌سخت (۱۳۷۶)، بالاتر از خطر (۱۳۷۵)، عروسی مهتاب (۱۳۷۵) و ...از جمله آثاری است که الوندی فیلمبرداری کرده است.

منوچهر پوراحمد، تهیه‌کننده و کارگردان تلویزیون بامداد شنبه ۳۰ دی بر اثر سکته قلبی درگذشت و قرار است پیکر وی در نجف‌آباد اصفهان به خاک سپرده شود.

وی برادر کیومرث پوراحمد، کارگردان شناخته شده سینما و تلویزیون بود که در سال‌های گذشته خودش هم در حوزه کارگردانی و تهیه‌کنندگی تلویزیون فعالیت داشت.

«آخرین ستاره شب» از جمله سریال‌هایی است که ۲۳ سال قبل توسط منوچهر پوراحمد کارگردانی شد و روی آنتن رفت. داوود رشیدی، هما روستا و اکبر عبدی از جمله بازیگران این سریال تلویزیونی بودند.

بهمن

فریده صابری؛ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون 19 بهمن به دلیل ابتلا به بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.

 فریده صابری؛ بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در سال ۱۳۲۷ در تهران زاده شد. وی دیپلم هنرستان عالی موسیقی را در سال ۱۳۴۷ دریافت کرد و همزمان در رشته طبیعی از دبیرستان نراقی فارغ‌التحصیل شد. وی دارای لیسانس کارگردانی و بازیگری از دانشکده هنرهای دراز فیلم‌هایی که فریده صابری در آن ایفای نقش کرد می توان به: مارال (۱۳۷۹)، درد مشترک (۱۳۷۳)، روز شیطان (۱۳۷۳)، روز واقعه (۱۳۷۳)، اوینار (۱۳۷۰)، راز خنجر (۱۳۶۹) اشاره کرد.

این بازیگر همچنین در سریال های تلویزیونی نظیر: دلنوازان (حسین سهیلی‌زاده، ۱۳۸۸)، همه بچه‌های من (مرضیه برومند ۱۳۸۷)، بگذار آفتاب برآید (حسین مختاری، ۱۳۷۷/۷۸)، در قلب من (حمید لبخنده، ۱۳۷۷)، تنهاترین سردار (مهدی فخیم‌زاده، ۱۳۷۵)، سنگ و شیشه (جمشید حیدری، ۱۳۷۲) بازی کرده بود.

محمد توکلی، طراح و گرافیست پس از یک دوره بیماری، صبح ۲۸ بهمن درگذشت. او طراح لوگو و کتاب‌های مختلفی بود و همچنین فعالیت‌هایی در حوزه عکاسی مطبوعاتی داشت.

اسفند

همایون شهنواز، کارگردان مجموعه‌های تلویزیونی «دلیران تنگستان» و «روزهای به‌یادماندنی» و فیلم سینمایی «شاه خاموش»، روز شنبه پنجم اسفند در منزل خود در اثر انفجار ناشی از نشت گاز، به هشتاد درصد سوختگی دچار شد و شانزدهم اسفندماه درگذشت.

انتهای پیام

 

 

captcha