اقتصاد گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد
کد خبر: 3700962
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۶

اقتصاد گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد

گروه اجتماعی ـ تعداد مسافران نوروزی در سال‌های اخیر در سراسر کشور گسترش یافته و کهگیلویه و بویراحمد نیز بویژه در شهر یاسوج شاهد چنین افزایشی بوده است، اما چگونه می‌توان از این نوع گردشگری برای توسعه اقتصادی استان استفاده کرد؟

به گزارش ایکنا از کهگیلویه و بویراحمد، براساس آمارهای اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد امسال حدود سه میلیون نفر از این استان در ایام مختلف سال مانند نوروز، تعطیلات تابستان و عید فطر دیدن کرده‌اند.
روند ورود مسافران و گردشگران در سال‌های اخیر همواره رو به رشد بوده است و همچنان ادامه دارد.
امسال هم پیش بینی می‌شود که ورود مسافران به استان افزایش یابد و از اکنون نهادهای دولتی مربوط به گردشگری، خود را برای استقبال از مسافران نوروزی آماده می‌کنند.
خبرگزاری ایرنا مرکز یاسوج در میزگردی با نستهن مقدم شهردار یاسوج، الماس قبادی معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد و محمد حسین زاده رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بویراحمد به بررسی 2 موضوع استقبال از مسافران نوروزی و اقتصاد گردشگری در استان و بویژه شهر یاسوج مرکز استان پرداخته است.
طبیعت گردی؛ ویژگی اصلی گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
گردشگری به انواع مختلفی مانند گردشگری قومی، فرهنگی، تاریخی، طبیعت گرا، مذهبی، تفریحی و کاری تقسیم می‌شود.
کهگیلویه و بویراحمد که استانی کوهستانی است و به 2 بخش گرمسیری و سردسیری تقسیم می‌شود ویژگی‌های طبیعی خاصی دارد که می‌تواند گردشگران را به خود جذب کند و به نظر می‌رسد گردشگری استان، طبیعت پایه است.
شهردار یاسوج در این زمینه گفت: زمان پذیرش گردشگر در این شهر نه‌تنها در ایام تعطیلات نوروز است بلکه در چهارفصل سال می‌توان روی آن سرمایه‌گذاری کرد.
نستهن مقدم اظهار داشت: در همین راستا و با توجه به اوج گردشگرپذیری شهر یاسوج در اردیبهشت هر سال به سبب زیبایی چشمگیر طبیعت آن جشنواره روز یاسوج برگزار می‌شود و شعار جشنواره امسال نیز «شهر پاک» است.
وی افزود: آثاری شامل فیلم، مقاله، شعر، سرود و دیگر موارد به دبیرخانه جشنواره روز یاسوج ارسال شده و کمیته‌ای نیز برای داوری این آثار و تعیین برترین‌ها فعال شده است.
شهردار یاسوج بیان کرد: این جشنواره یک روزه به همت شهرداری یاسوج و با همکاری دانشگاه این شهر برگزار خواهد شد.
مقدم عنوان کرد: باید طبیعت بکر شهر یاسوج به عنوان یک استعداد و موهبت الهی بیش از پیش در رسانه‌ها تبلیغ شود زیرا این امر سبب استفاده بهینه‌تر از چنین فرصت و ظرفیت مهمی خواهد شد.
جاذبه‌های گردشگری و طبیعی یاسوج
وی ابراز داشت: مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری و طبیعی یاسوج شامل جنگل‌های بلوط، آبشار و توپوگرافی خاص حومه این شهر است.
شهردار یاسوج گفت: اختصاص بخشی از آب آبشار یاسوج برای تأمین آب آشامیدنی این شهر تا حدودی وجهه گردشگری این مکان تفریحی را تحت تأثیر قرار داده است.
مقدم بیان کرد: راهکار رفع این مشکل مهم تأمین آب آشامیدنی شهر یاسوج از طریق حفر چاه یا دیگر موارد است.
وی افزود: طرح جامع گردشگری آبشار یاسوج توسط شهرداری این شهر تهیه و به مسئولان اجرایی کهگیلویه و بویراحمد از جمله اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیشنهاد شده است.
شهردار یاسوج بیان کرد: برخی دستگاه‌های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد از جمله سپاه فتح، اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری دارای مکان‌های تفریحی در آبشار یاسوج هستند.
مقدم عنوان کرد: رایزنی‌ها و پیگیری‌های لازم برای قرار گرفتن این مکان‌ها در اختیار شهرداری یاسوج به‌منظور مدیریت بهتر و اجرای طرح جامع گردشگری در آن انجام شده است.
وی ابراز داشت: هر چند که تاکنون اقدام‌هایی برای ساماندهی و توسعه آبشار یاسوج و همچنین تأمین برخی زیرساخت‌ها در آن توسط مسئولان پیشین شهرداری یاسوج و دیگر دستگاه‌های اجرایی کهگیلویه و بویراحمد آر جمله میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری انجام شده اما چندان مطلوب و کافی نبوده است.
شهردار یاسوج گفت: پارک جنگلی یاسوج به مساحت حدود یک هزار هکتار به عنوان بام این شهر معروف بوده و اقدام‌های مهمی از جمله ساخت منبع ذخیره آب برای آبیاری فضای سبز از طریق 2 ایستگاه پمپاژ و نورپردازی و تأمین روشنایی 35 هکتار از آن در شب‌ها توسط شهرداری با هزینه‌ای افزون بر 20 میلیارد ریال انجام شده است.
مقدم یادآور شد: این پارک متعلق به مردم یاسوج و گردشگران است و تا زمانی که خدمات مطلوب در آن ارائه نشود نباید هزینه‌ای از مراجعه کنندگان دریافت شود.
وی افزود: تاکنون چند بسته سرمایه گذاری در زمینه‌های تأمین زیرساخت‌های اقامتی و ساخت رستوران، هتل و شهربازی در پارک جنگلی یاسوج توسط شهرداری این شهر تعریف و به متقاضیان سرمایه گذاری در آن اعلام شده است.
مقدم بیان کرد: شهرداری این شهر برای جذب سرمایه گذار در پارک جنگلی یاسوج، حمایت از متقاضیان سرمایه گذاری در آن و ایجاد مشوق‌های لازم برای آنان آمادگی کامل دارد.
شهردار یاسوج عنوان کرد: شهرداری یاسوج نه تنها مخالف سرمایه گذاری در پارک جنگلی این شهر نیست بلکه از این امر نیز استقبال می‌کند.
وی افزود: شرط اصلی در این زمینه بهره مندی مردم یاسوج از مزایای آن و حفظ کامل حق و حقوق آنان است.
مقدم اضافه کرد: سرمایه گذاری در پارک جنگلی یاسوج سبب تأمین هر چه بیشتر رفاه مسافران و گردشگران مراجعه کننده به آن و همچنین درآمدزایی، رونق اقتصادی و بهبود معیشت مردم یاسوج می‌شود.
شهردار یاسوج افزود: مدیریت پارک جنگلی یاسوج در سفر رئیس جمهوری و اعضای هیأت دولت دهم به کهگیلویه و بویراحمد در سال 1389 به شهرداری یاسوج واگذار شد این در حالی است که تا قبل از آن زیر نظر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بود.
وی افزود: تاکنون 30 میلیارد ریال توسط شهرداری یاسوج در پارک جنگلی این شهر سرمایه گذاری شده است.
اقتصاد گردشگری یاسوج
شهردار بیان کرد: یاسوج به عنوان محل عبور گردشگران در تعطیلات نوروز و دیگر ایام سال است و باید برای توقف مسافران در این شهر برای چند روز به منظور تحقق گردشگری اقتصادی تلاش، اقدام و برنامه ریزی اصولی کرد.
مقدم عنوان کرد: اسکان مسافران نوروزی در یاسوج با برپایی چادر و رها کردن زباله در پارک‌های آن در سال‌های گذشته آسیب‌های جدی به زیرساخت‌های این مکان‌ها وارد کرد و تأثیر نامطلوبی بر سیمای شهری داشت.
وی ابراز داشت: به همین دلیل نیز ایام تعطیلات نوروز سال 1397 محدودیت‌هایی در زمینه اسکان گردشگران در پارک‌های شهر یاسوج اعمال می‌شود.
شهردار یاسوج گفت: مسافران نوروزی یاسوج باید به جای اسکان در پارک‌ها و آبشار این شهر تا حد امکان اقدام به استقرار در خانه‌های مسافر، میهمان‌پذیرها و هتل‌ها کنند.
مقدم اظهار داشت: انتظار می‌رود که بخش خصوصی در این زمینه همکاری و تعامل لازم را انجام داده و زیرساخت‌ها و مکان‌های اسکان گردشگران نوروزی شهر یاسوج را تا حد امکان تأمین کند.
وی افزود: با توجه به شهرت بیشتر یاسوج در سال های اخیر پیش بینی می‌شود که در ایام تعطیلات نوروز سال 1397 مسافران زیادی از نقاط مختلف کشور به طور زمینی به شهر یاسوج سفر کنند و این فرصت جدید و مناسبی برای معرفی هر چه بیشتر یاسوج به مردم دیگر استان‌هاست.
فرصت‌های سرمایه‌گذاری
شهردار یاسوج بیان کرد: در نقاط تفریحی و گردشگری شهر یاسوج فرصت‌های سرمایه‌گذاری قابل توجهی وجود دارد که باید اقدام‌های لازم در این زمینه هر چه سریعتر انجام شود.
مقدم عنوان کرد: نصب بنر و یا توزیع پوستر و اقلام فرهنگی نمی‌تواند کمک چندانی به معرفی شهر یاسوج و جاذبه‌های تفریحی و گردشگری آن کند.
وی ابراز داشت: در این زمینه باید از تجارب استان‌های موفق کشور استفاده شود و علاوه بر آن نیز اقدام به تأمین زیرساخت‌های لازم در مکان‌های تفریحی و گردشگری یاسوج و اطلاع رسانی دقیق و اصولی کرد.
شهردار یاسوج گفت: در صورت تحقق این امور شهر یاسوج می‌تواند در سال‌های نه چندان دور شاهد ورود مسافران و گردشگران میلیونی در تعطیلات نوروز و دیگر ایام سال باشد.
مدیریت شهری و زیباسازی
وی ابراز داشت: طرح اصلاح جدول‌ها، پیاده روها، خیابان‌ها، معابر عمومی، بلوارها و میادین یاسوج سال آینده توسط شهرداری این شهر اجرا می‌شود.
شهردار یاسوج گفت: یکی دیگر از اقدام‌های در دستور کار شهرداری یاسوج در آستانه سال نو شست و شو و رنگ آمیزی بلوارهای این شهر است.
مقدم افزود: عملیات شست و شو و رنگ آمیزی بلوارهای شهر یاسوج از هفته گذشته توسط 2 اکیپ آغاز شده و در مراحل پایانی است.
وی افزود: 12 هزار مترمربع معادل 24 کیلومتر از بلوارهای شهر یاسوج نیز رنگ آمیزی خواهد شد.
شهردار یاسوج عنوان کرد: افزون بر یک هزار نقطه در خیابان‌های شهر یاسوج لکه گیری شده است.
مقدم بیان کرد: امسال به منظور توسعه فضای سبز، زیباسازی شهری و استقبال از مسافران نوروزی 70 هزار اصله درختچه، هفت هزار جعبه گل فصلی و 10 هزار جعبه گل زینتی در میادین، بلوارها و فضاهای سبز شهر یاسوج کاشته شد.
وی ابراز داشت: با چنین اقدام‌هایی سطح گل کاری در شهر یاسوج 35 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
شهردار یاسوج گفت: 60 تن شن رنگی با طرح‌های مختلف سنتی در شهر یاسوج برای اولین بار به منظور آراسته سازی مکان‌های سبز که دچار کچلی شده‌اند، استفاده شد.
مقدم خاطرنشان کرد: بکارگیری شن‌های رنگی علاوه بر زیباسازی فضای شهر و امکان ساخت طرح‌های جدید میزان مصرف آب را نیز تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
وی افزود: امسال رفع کچلی حدود 70 هزار مترمربع از چمن پارک‌های شهر یاسوج انجام شده است.
مقدم با اشاره به وجود برخی حفاری‌ها در خیابان‌های یاسوج، افزود: تعدادی از دستگاه‌های خدمات رسان کهگیلویه و بویراحمد بدون هماهنگی با شهرداری این شهر اقدام به حفاری در خیابان‌ها می‌کنند.
شهردار یاسوج بیان کرد: در همین راستا 2 اکیپ شهرداری یاسوج از چند روز قبل نسبت به ترمیم حفاری‌ها در خیابان‌های این شهر اقدام کرده و تاکنون نیز 300 نقطه لکه گیری شده است.
مقدم عنوان کرد: مردم یاسوج باید در زمینه حفاری‌ها از حقوق شهروندی خود اطلاع بیشتری داشته باشند و با وظایف دستگاه‌های خدمات رسان نیز بیش از پیش آشنا شوند.
وی ابراز داشت: خبرنگاران و رسانه‌های کهگیلویه و بویراحمد می‌توانند برای آگاهی بخشی در این زمینه‌ها کمک کار شهرداری یاسوج باشند و نقش مهمی ایفا کنند.
شهردار یاسوج گفت: 75 تا 80 درصد حفاری‌ها در خیابان‌ها و معابر عمومی این شهر توسط اتفاقات شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد انجام می‌شود و مسئولان این شرکت نیز دلیل اصلی‌ترمیم نکردن حفاری‌های انجام شده را کمبود اعتبار اعلام می‌کنند.
مقدم تصریح کرد: شرکت‌های گاز، برق و مخابرات کهگیلویه و بویراحمد نیز در رده‌های بعدی به لحاظ انجام حفاری در خیابان‌ها و معابر عمومی شهر یاسوج قرار دارند.
وی افزود: می‌توان گفت که تقریباً تمامی حفاری‌های انجام شده توسط دستگاه‌های خدمات رسان کهگیلویه و بویراحمد در خیابان‌ها و معابر عمومی یاسوج بدون اجازه و هماهنگی شهرداری این شهر است.
شهردار یاسوج بیان کرد: در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم کهگیلویه و بویراحمد برخورد جدی با حفاری‌های غیرمجاز در خیابان‌ها و معابر عمومی شهر یاسوج توسط دستگاه‌های خدمات رسان این استان تصویب شده است.
مقدم با اشاره به فرسوده بودن جدول‌ها و آسفالت خیابان‌ها، معابر عمومی و پیاده روهای یاسوج، عنوان کرد: چنین مشکلات مهم زیرساختی با دریافت عوارض ناچیز شهری از مردم رفع نمی‌شود بلکه باید اعتبار خاصی در این راستا در نشست‌های شورای برنامه ریزی و توسعه کهگیلویه و بویراحمد تصویب شود.
وی عنوان کرد: نصب ریسه‌های رنگی در آستانه سال نو نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد خواهد داشت و میادین، معابر و فضاهای شهر با ریسه‌های رنگی آذین بندی خواهد شد.
مقدم بیان کرد: دلیل استفاده از ریسه‌های رنگی علاوه بر صرفه جویی در مصرف برق، به زیباسازی چهره شهر نیز کمک خواهد کرد.
شهردار تصریح کرد: هفت هزار اصله نهال در هفته درختکاری در شهر یاسوج غرس شد.
مقدم افزود: همچنین در این هفته هرس و تشتک زنی درختان، وجین علف‌های هرز و آرایش درختچه‌های سطح شهر نیز انجام گرفته است.
وی افزود: به مناسبت استقبال از نوروز 1397 روز دوشنبه 21 اسفندماه سال‌جاری با حضور شهروندان و مدیران استانی و شهرستانی طرح پاکسازی و نظافت عمومی شهر یاسوج از سوی شهرداری اجرا شد.
مقدم بیان کرد: مناسب سازی محیط رفت و آمد معلولان در یاسوج برای ایام نوروز انجام می‌شود و علاوه بر آن سرویس‌های بهداشتی این شهر نیز ساماندهی شده و وضعیت آنها بهبود می‌یابد.
وی افزود: سامانه تلفن گویای 137 آماده دریافت گزارش‌ها و شکایت‌های مردمی به طور شبانه روزی در مورد نحوه خدمات رسانی به آنان در ایام نوروز پیش رو است.
طبیعت گردی، ویژگی اصلی گردشگری کهگیلویه و بویراحمد است
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد معتقد است: جاذبه اصلی کهگیلویه و بویراحمد برای مسافران و گردشگران، طبیعت خاص آن است.
الماس قبادی افزود: مکان های تاریخی یا مذهبی که بتواند سالانه میلیون ها گردشگر را به خود جذب کند نسبت به جاذبه های طبیعی کمتر است.
اقتصاد گردشگری
قبادی گفت: تا قبل از دولت یازدهم هفت دفتر خدمات مسافرتی در استان فعال بود اما تعداد آنها هم اینک به 18 مورد رسیده است که نشان دهنده بهبود اقتصاد گردشگری است.
وی عنوان کرد: این دفاتر به برگزاری تورهای سیاحتی و زیارتی می پردازند که در بهبود صنعت گردشگری موثر است.
قبادی یکی از مشکلات اقتصاد گردشگری را نبود اطلاعات و آمار قابل اطمینان در این زمینه دانست و عنوان کرد: هنوز نمی‌توان به یک جمع بندی در زمینه درآمد این صنعت برای استان رقم دقیقی ذکر کرد.
وی اضافه کرد: البته می توان از رشد صنف های مربوط به حوزه گردشگری، بهبود اقتصاد گردشگری را مشاهده کرد.
قبادی گفت: تعداد مسافرخانه ها، رستوران ها، دفاتر مسافرتی و زیارتی، سفره خانه ها و فروشگاه های اقلام سنتی استان در سال های اخیر بویژه در شهرهای سی سخت و یاسوج افزایش چشمگیری یافته است.
وی عنوان کرد: افزایش این مراکز بر بهبود وضعیت اقتصادی و اشتغال تاثیر مستقیم گذاشته است.
قبادی بیان کرد: یکی از راه‌های رونق اقتصادی کهگیلویه و بویراحمد در بحث گردشگری اسکان رسمی گردشگران است.
وی گفت: اقامت هر چه بیشتر گردشگران با جلب رضایت آن‌ها تأثیر بسزایی در رشد اقتصادی استان خواهد داشت.
قبادی ادامه داد: طی یک سال اخیر پس از سفر رئیس‌جمهوری اداره کل میراث فرهنگی این استان اقدام به ساخت چهار پارک اسکان در شهرهای دوگنبدان، دهدشت، سی سخت و یاسوج کرده است.
وی بیان کرد: با چنین اقدام‌هایی بخش عمده‌ای از مشکلات پیش روی مسافران و گردشگران در زمینه اسکان رفع خواهد شد.
قبادی عنوان کرد: در این راستا امکاناتی از قبیل سکو، آلاچیق، حمام و پارکینگ برای رفاه حال گردشگران در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: در سال جاری برای اولین بار در استان در دوره تور گردی راهنمایان تورهای گردشگری 300 ساعت آموزش داده شدند.
قبادی تصریح کرد: همچنین این اداره کل در راستای رونق اقتصادی اقدام به برگزاری 12 برنامه فرهنگی و هنری در شهرستان‌های هشت‌گانه در ایام نوروز سال 1397 می‌کند.
وی گفت: تا قبل از دولت یازدهم تنها هشت دفتر خدمات مسافرتی در استان دایر بوده که این تعداد در سال جاری به 18 دفتر رسیده است.
قبادی افزود: همچنین 2 آموزشگاه تورگردی برای آموزش تور گردانان و راهنمایان تورهای گردشگری تدارک دیده شده‌اند.
وی بیان کرد: هم اینک یک اقامتگاه بوم گردی در استان دایر است.
قبادی عنوان کرد: 12 اقامتگاه بوم گردی در دست اجرا بوده که 6 مورد از آن‌ها تا 2 ماه آینده تکمیل خواهند شد.
وی اظهار کرد: بیش از 100 هزار اقلام تبلیغاتی برای اطلاع رسانی مسافران و گردشگران استان در ایام نوروز در استان تهیه شده است.
قبادی گفت: هر سه روز یک‌بار بر روند ارائه خدمات دستگاه‌های متولی نظارت خواهد شد.
وی افزود: در سال جاری 100 چشمه سرویس بهداشتی در مسیرهای ارتباطی استان و در مکان‌های اسکان از جمله رستوران‌ها، مراکز اقامتی و مجتمع‌های تفریحی احداث شده‌اند.

گردشگران به سوی روستاها هدایت می‌شوند
بنابر این گزارش، همچنین، رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بویراحمد نیز گفت: یکی از ظرفیت‌های گردشگری شهرستان که تاکنون توجه چندانی به آن نشده است بوم گردی است.
محمد حسین زاده افزود: برای بهبود این وضعیت، گردشگران در سال جاری و سال‌های آینده به سمت روستاها هدایت می‌شوند.
وی عنوان کرد: در همین راستا به تازگی 28 تورگردان به روستاهای چیتاب، زی زی، من تنگان برده شد تا زیبایی های روستاهای شهرستان را از نزدیک مشاهده کنند.
حسین‌زاده بیان کرد: روستاهای قلات، وزگ و کاکان از مناطقی است که مسافران زیادی به سمت آنها جذب شده اند و دولت نیز این روند را تشویق می‌کند.
وی اظهار کرد: تبدیل گردشگری به یک صنعت پررونق هدف اصلی دولت است و برنامه‌هایی در این زمینه اجرا شده است.
حسین زاده تصریح کرد: جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی از راهبردهای عمده دولت در این زمینه است.
وی بیان کرد: اکنون 40 پرونده سرمایه گذاری در بخش گردشگری تشکیل و برای صدور مجوز به اداره امور اراضی ارسال شده است.
حسین زاده عنوان کرد: این افراد بیشتر در زمینه‌هایی مانند اردوگاه های تفریحی و گردشگری فعالیت خواهند داشت.
وی بیان کرد: از ابتدای امسال تاکنون یک میلیون و 570 هزار مورد بازدید از جاذبه‌های گردشگری بویراحمد صورت گرفته است.
حسین زاده عنوان کرد: یک میلیون و 100 هزار اسکان رسمی و غیر رسمی در شهرستان بویراحمد انجام شده است.
امکانات رفاهی یاسوج
وی اظهار کرد: پارک مهرورزی با اعتبار 16 میلیارد ریال در سطح 2 هکتار آماده اسکان مسافران است.
حسین زاده تصریح کرد: این پارک دارای 49 چشمه بهداشتی و حمام، 80 سکو و 20 آلاچیق است.
وی بیان کرد: تمامی اردوگاه‌های گردشگری بویراحمد به بخش خصوصی واگذار شده و آماده پذیرایی از مسافران نوروزی هستند.
حسین‌زاده عنوان کرد: در زمینی به مساحت هفت هکتار کمپینگ اقامتی برای مسافران و گردشگران تدارک دیده شده است که پنج سوئیت و حدود 60 آلاچیق، چندین سکو و سرویس بهداشتی دارد.
وی گفت: سه غرفه صنایع دستی در مبادی ورودی و خروجی شهرهای مختلف شهرستان بویراحمد راه اندازی می‌شوند.
یادآور می‌شود، 250 گردشگاه طبیعی، 870 هزار هکتار جنگل، 2 هزار اثر تاریخی، 350 بارگاه امامزاده و دشت‌های سرسبز و رودهای پر آب به آنها خوش‌آمد می‌گویند.
کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن یک درصد از مساحت ایران از لحاظ پوشش جنگلی با داشتن بیش از 870 هزار هکتار جنگل، از جمله استان‌های با پوشش گیاهی کشور است.
در کهگیلویه و بویراحمد 2 هزار و 200 هکتار گونه گیاه رویش دارد که این تنوع پوشش گیاهی به طبیعت این منطقه ویژگی خاصی بخشیده است.
جنگل‌های زیبای بلوط با هزاران سال قدمت چون کمربندی سبز بخشی وسیعی از جغرافیای این خطه کوهستانی را به وسعت بیش از 15 هزارکیلومتر مربع در برگرفته است.
کهگیلویه و بویراحمد بیش از 250 گردشگاه طبیعی و فصلی دارد.
کوه گل سی سخت، رودخانه سادات باشت، چشمه موگرمو کهگیلویه، آبشار تنگ کبوتری یاسوج، منطقه سیاحتی بی رحکون، شلال دان باشت، طبیعت سحرآمیز طسوج چرام از مناطق سیاحتی گردشگری این استان محسوب می‌شود.
مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد به‌ویژه 2 شهرستان باشت و گچساران به لحاظ طبیعت بکر و جنگل‌های انبوه قطب طبیعت‌گردی کهگیلویه و بویراحمد و نیز جنوب کشور محسوب می‌شوند.
کهگیلویه و بویراحمد دارای 2 هزار اثر تاریخی است که از این میزان حدود 700 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
وجود پل‌ها، آتشگاه‌ها، قلعه‌ها، گنبدها و دیگر بناهای تاریخی در این استان نظیر بافت قدیم شهر تاریخی دهدشت از دوره اسماعیلیه، سنگ تراشیده ˈدوگور دوپاˈ در باشت، پل خیری محمدخان گچساران و پل تاریخی ˈبرین ˈ در ورودی باشت از محور فارس از جمله این آثار زیبا و دیدنی است.
با وجود ظرفیت های کهگیلویه و بویراحمد در زمینه گردشگری، به نظر می رسد این بخش از استان توسعه چندانی پیدا نکرده است.
یکی از مهمترین ضعف‌های این حوزه نبود آمار دقیق و قابل اعتماد از اقتصاد گردشگری است.
منافع سبک کنونی گردشگری که بیشتر بر ورود مسافران تکیه دارد چندان مشخص نیست.
بی تردید بدون آمار و اطلاعات دقیق و کارشناسی از هزینه ها و درآمدهای گردشگری نمی توان به جمع بندی در این زمینه پرداخت و به همین دلیل یکی از نیازهای مهم دولت در سال های آینده، جمع آوری چنین آماری است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام

captcha