نکات تغذیه نورزوی از زبان مدیر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
کد خبر: 3701052
تاریخ انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۸

نکات تغذیه نورزوی از زبان مدیر بهبود تغذیه وزارت بهداشت

گروه سلامت ــ مدیر دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست در ایام نوروز مراقب تغییر رفتارهای غذایی در میهمانی‌ها و سفرها باشند.

نکات تغذیه نورزوی از زبان مدیر بهبود تغذیه وزارت بهداشت
به گزارش ایکنا، زهرا عبداللهی، مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ایام نوروز باستانی فرصتی برای بها دادن، به سنن و رسوم گذشتگان است؛ اظهار کرد: طبعا رعایت آیین و رسوم مربوط به این روز‌ها ممکن است بر وعده‌های غذایی، مقدار و نوع غذایی مصرفی اثر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

وی افزود: همچنین برخی عزم سفر می‌کنند که از طبیعت زیبای بهار و دیدار آشنایان ساکن دیگر نقاط بهره ببرند، در سفر به ناچار تغییراتی در رفتار‌های غذایی رخ می‌دهد. عدم توجه کافی به نوع، کیفیت، مقدار و نحوه مصرف غذا در این ایام می‌تواند به سلامتی شما لطمه بزند.

وی بیان کرد: در مصرف شیرنی و آجیل اعتدال را رعایت کنید، در ایام نوروز و حتی در طول سفر‌های نوروزی مصرف شیرینی، شکلات و آجیل بسیار متداول است و با زیاده روی در مصرف آن‌ها مقدار زیادی کالری وارد بدن می‌شود که نتیجه آن چاقی و اضافه وزن است، با رعایت نکاتی می‌توان هم از خوردن شیرنی و آجیل لذت برد و هم مشکلات سلامتی به دلیل افراط در مصرف آن‌ها را کاهش داد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: به جای شیرینی‌های بزرگ حاوی مربا، ‍‍ژله و خامه، از شیرینی‌های ساده و خشک در اندازه کوچک که کالری کمتری دارند استفاده کنید. مواد قندی و نشاسته‌ای به آسانی تبدیل به چربی شده و در بدن ذخیره می‌شوند و ایجاد چاقی می‌کنند. همچنین باعث افزایش چربی‌های نامطلوب خون شده که در نهایت سلامت قلب و عروق را مختل می‌کند.

عبداللهی بیان کرد: آجیل‌ها شامل انواع مغز‌ها از قبیل: بادام، پسته، فندق، گردو، بادم زمینی و انواع تخمه‌ها ضمن اینکه دارای ارزش غذایی هستند، اما توجه داشته باشید که مقدار زیادی چربی هم دارند و اگرچه نوع چربی آن‌ها از نوع غیر اشباع و مفید برای سلامتی است، اما مصرف زیاد آن‌ها می‌تواند منجر به اضافه وزن و چاقی بشود. ۱۰۰ گرم بادام، پسته و یا تخمه در حدود ۶۰۰-۵۰۰ کالری وارد بدن می‌کند که معادل مصرف سه کفگیر پلو است.

وی افزود: بنابر این در ایام نوروز و در طی سفر که معمولا خوردن آجیل رایج است، باید مصرف غذا‌های نشاسته‌ای مثل نان، برنج و ماکارونی، سیب زمینی و غذا‌های چرب و سرخ شده را کاهش داد که با افزایش کالری دریافتی و چاقی مواجه نشوید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت عنوان کرد: مصرف زیاد نمک مهمترین عامل فشارخون بالاست. بهتر است بجای آجیل‌های شور و پرنمک از آجیل کم نمک و یا بدون نمک استفاده شود.

وی از مردم خواست مصرف سبزی‌ها را درایام نوروز فراموش نکنند و گفت: معمولا در ایام نوروز و در هنگام سفر‌های نوروزی مصرف سبزی‌ها که از گروه‌های غذای اصلی هستند، کمتر می‌شود. سبزی‌ها بعلت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها نقش مهمی در سلامت دارند. علاوه بر آن فیبر موجود در سبزی‌ها با ایجاد حس سیری، باعث کاهش مصرف غذا شده و به کاهش وزن کمک می‌کنند. در ایام نوروز معمولا در میهمانی‌ها غذا‌های چرب و سرخ شده مصرف می‌شوند. با مصرف سبزی‌ها و سالاد همراه با غذا میزان جذب چربی غذا کاهش پیدا می‌کند.
وی ادامه داد: میوه مصرف کنید ولی زیاده روی نکنید. مصرف میوه در ایام نوروز افزایش چشمگیری دارد و عقیده عمومی بر این است که میوه هر قدر هم مصرف شود اشکالی ایجاد نمی‌کند. ارزش غذایی میوه‌ها شبیه سبزی هاست و این گروه نیز ویتامین‌ها و املاح معدنی مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند و با خاصیت آنتی اکسیدانی از بروز سرطان‌ها پیشگیری می‌کنند، خواص و ارزش غذایی میوه‌ها به این معنی نیست که هر چه بیشتر میوه بخوریم سالمتر خواهیم بود.

عبداللهی تأکید کرد: زیاده روی در مصرف میوه هم به دلیل محتوی بالای قند میوه‌ها منجر به چاقی می‌شود. مصرف روزانه ۵-۳ واحد میوه متوسط توصیه می‌شود. یک واحد معادل یک عدد میوه متوسط است که در حدود ۶۰ کالری انرژی دارد.

وی بیان کرد: مصرف شیر و سایر مواد لبنی را درسفر‌های نوروزی از یاد نبرید. معمولا مصرف شیر و سایر مواد لبنی در هنگام مسافرت محدود می‌شود. این گروه از مواد غذایی منبع عمده تامین کلسیم و فسفر هستند و بخش مهمی از پروتئین مورد نیاز بدن را علاوه بر ویتامین‌های گروه B. تامین می‌کنند. نکات زیر برای استفاده صحیح از این گروه غذایی مهم در ایام سفر‌ها حائز اهمیت است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توضیح داد: درطول سفر از شیر‌های استریل شده (فرادما) که ماندگاری بالایی دارند، استفاده شود. این نوع از شیر‌ها قبل از باز شده درب آن‌ها نیازی به یخچال ندارند ولی پس از باز شدن حتما باید در محیط خنک (مثلا فلاسک اسفنجی حاوی یخ) نگهداری شوند و سریعا مصرف شوند.

وی افزود: از مصرف شیر محلی که پاستوریزه نشده است، خودداری شود. مصرف شیرخام و پاستوریزه نشده خطر ابتلا به تب مالت و مسمومیت‌های غذایی را افزایش می‌دهد. همچنین حتما از پنیر‌های پاستوریزه و بسته بندی شده استفاده کنید.

عبداللهی ادامه داد: همراه با وعده‌های غذایی در طول سفر از ماست پاستوریزه کم چرب استفاده کنید که هم کلسیم بدنتان تامین شود و هم خطر عفونت‌های روده‌ای دراثر مصرف غذای آلوده کمتر شود. در میهمانی‌های نوروزی و در طول سفر به‌جای استفاده از نوشابه‌های گازدار از نوشیدنی‌های سالمتر مثل دوغ بدون گاز وکم نمک وبخصوص آب آشامیدنی سالم استفاده کنید.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پایان یادآور شد: به خاطر داشته باشید که با آشامیدن یک لیوان نوشابه گازدار در حدود ۲۰ گرم قند اضافی وارد بدن خود می‌کنید که ادامه این عادت در طولانی مدت اضافه وزن و چاقی و البته پوکی استخوان را به دنبال دارد.
انتهای پیام
 
captcha