حمایت مالی بنیاد روس از پژوهش‌های دینی
کد خبر: 3704980
تاریخ انتشار : ۲۲ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳

حمایت مالی بنیاد روس از پژوهش‌های دینی

گروه بین‌الملل – بنیاد مطالعات اسلامی روسیه، پس از دریافت و بررسی حدود 50 طرح و اثر پژوهشی در قالب «گرنت پژوهش و نشر ابن سینا»، نتایج نخستین دور حمایت خود از این پژوهش‌ها را اعلام کرد.

حمایت مالی بنیاد روس از پژوهش‌های دینیبه گزارش ایکنا به نقل از بنیاد مطالعات اسلامی روسیه؛ طرح‌ها و آثار ذیل پس از بررسی توسط کارشناسان و شورای علمی، به اطلاع عموم رسید و در بخش پژوهش، آثار ذیل، گرنت* پژوهشی بنیاد مطالعات اسلامی را دریافت خواهند کرد:

  1. مجادله درباره وهابیت در آثار عربی متکلمان داغستانی در نیمه نخست قرن بیستم/ رمضان عبدالمجیداف،شامیل شیخعلی‌افو محمد عبدالمحمداف؛ مشترکا از انستیتو تاریخ، باستانشناسی و قوم‌نگاری مرکز علمی داغستان آکادمی علوم روسیه (مخاچ قلعه ـ جمهوری داغستان)
  2. کتاب «دینی و اجتماعی مساله‌لر»(کتابی دینی و اجتماعی که به زبان ترکی تاتاری تألیف شده است) اثر رضاءالدین بن فخرالدین اوفایی (1859-1936)، ترجمه و توضیح در پاورقی‌ها درباره الهیات، تاریخ و فرهنگ/ دلارا آکباشوا، جمیل خلیل‌رحمانوف، آسلیا عظمتوا؛ مشترکا از دانشگاه دولتی باشقیرستان (اوفا، جمهوری باشقیرستان)
  3. مناظرات اسلامی ـ مسیحی در منطقه ایدیل ـ اورال در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم/ دینارا مردانوا از انستیتو تاریخ شهاب‌الدین مرجانی (کازان ـ جمهوری تاتارستان)
  4. مقالات هنر اسلامی/ مایس نظرلی، دانشکده فرهنگ و هنرهای زیبای شرق دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه ـ مسکو
  5. دیالکتیک نمادهای ابراهیمی/ فریس نوفال،از دانشگاه لوگانسک ـ اکراین
  6. «تواریخ بلغاریه»، اثر محمدعلی چکوری (1826-1889)؛ ترجمه و با توضیحات تاریخی، فرهنگ‌شناختی و دین‌شناختی»/ اسکندر سیدبطال‌اف و یولیا سیدبطالووا؛ مشترکا از دانشگاه دولتی باشقیرستان (اوفا، جمهوری باشقیرستان)

 در بخش گرنت نشر نیز، آثار ذیل مورد حمایت بنیاد مطالعات اسلامی قرار خواهد گرفت:

  1. «فضاها و معانی؛ صفحات بیادماندنی تاریخ»/ واسیلی کوزنتسف،دمیتری میشین، ولادیمیر آرلوف؛ مشترکا از انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه (مسکو) و انستیتو کشورهای آسیا و آفریقا دانشگاه دولتی مسکو.
  2. انسان بر منبر؛ سیمای رهبر مذهبی در متون ادبیات تاتاری و ترکی(از اواخر قرن نوزدهم تا ثلث نخست قرن بیستم) / آلفینا صبغتواللینا از انستیتو شرق‌شناسی آکادمی علوم روسیه ـ مسکو.
  3. شناخت وجود مطلق در عقل‌گرایی قرون‌وسطایی مسلمانان (کتاب درسی) / والری خازییف، زولفیا خازییوا؛ مشترکا از دانشگاه دولتی تربیت معلم باشقیرستان به نام مفتاح‌الدین آقملا (اوفا ـ جمهوری باشقیرستان)
  4. «جعل، ساخته‌شده برای نظام الملک»/ الکسی خیسماتولین؛ ازانستیتو نسخ خطی شرقی آکادمی علوم روسیه (سن‌پتربورگ ـ روسیه)

لازم به ذکر است که بنیاد مطالعات اسلامی پس از یک دهه فعالیت علمی در روسیه، اقدام به اعطای گرنت پژوهشی و نشر ابن سینا کرد تا با اتکا به ظرفیت‌های بومی، مطالعات اسلامی در روسیه را توسعه دهد. نخستین دور این گرنت، در نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب نانفیکشن 2017 در مسکو به تاریخ جمعه 10 آذر 1396 اعلام و دریافت درخواست‌ها تا اسفند سال گذشته تکمیل شد.

*گرنت به انگلیسی«Grant» یا وام بلاعوض، بودجه‌ای است که به نهادها، مؤسسات، شرکت‌ها یا افراد اعطا می‌شود.

اغلب گرنت‌ها برای انجام کار یا پروژه خاصی داده می‌شوند و درجاتی از گزارش‌دهی را نیاز دارند. انواع پروژه‌ها (پروژه‌های عمرانی، فرهنگی، بهداشتی، آموزشی، پژوهشی و…) را می‌توان با حمایت گرنت‌ها انجام داد.

«گرنت پژوهشی»، گرنتی است که برای انجام طرح پژوهشی اعطا می‌شود. معادل فارسی «گرنت پژوهشی»، کلمه «پژوهانه» است. کلمه پژوهانه، واژه مصوب فرهنگستان و به معنای حق‌التحقیق است. در گرنت‌های پروژه‌ای متقاضی حقیقی یا حقوقی پروپوزال(پیشنهاده پژوهشی) خود را تسلیم نهاد بودجه دهنده می‌کند.

انتهای پیام

مطالب مرتبط
captcha