فایده یادگیری علوم قرآنی
کد خبر: 3707143
تاریخ انتشار : ۳۱ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۸
آیت الله احدی عنوان کرد؛

فایده یادگیری علوم قرآنی

کانون خبرنگارن نبأ ــ سعی کنید اگر دنبال یادگیری چیزی هستید، دنبال آموختن قرآن باشید. چرا یک علم بی فایده را یاد بگیرید که به درد دنیا و آخرت شما نمی خورد چه فایده ای دارد! چیزی را یاد بگیرید که به درد آخرت شما می خورد و آن قرآن است.

 به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبا، آیت الله مهدی احدی، استاد درس خارج حوزه علمیه قم، شامگاه چهارشنبه، 29 فروردین ماه در جلسه درس اخلاق خود که در مرکز تحقیقاتی آموزشی جواد‌الائمه(ع) شهر مقدس قم برگزار شد، با توجه به حلول ماه شعبان گفت: بعضی از خصلت ها به آسانی به دست نمی آید، مثل همین خصلت هایی که ماه شعبان دارد. در این ماه از خداوند متعال بخواهید که به شما کمک کند تا سنت های پیامبر(ص) را انجام دهید.

وی ادامه داد: سعی کنید در این ماه حداقل چند سنت پیامبر(ص) را حتما انجام دهید. همچنین یک ساعت در سحر بیدار شوید و مناجات و دعا داشته باشید. در این ماه زیاد صحبت نکنید و حرف نزنید. اگر هم تا حالا سخن لهو و بیهوده داشتید در این ماه خود را اصلاح کرده و دهان را از لهو و بیهوده گویی ببندید و قدری با خدا باشید.

این استاد حوزوی با اشاره به هدف عبادات پیامبر(ص) اظهار کرد: پیامبر(ص) شب ها تا صبح بیدار و به عبادت بود و روزها نیز روزه بودند. و همیشه می گفتند عبادت من از ترس از جهنم نیست بلکه به خاطر گرامیداشت خدا است، بدانید این خصلت ها به سادگی به دست نمی آید. پیامبر(ص) به قدری شب ها ناله داشتند و روزها نیز در عالم خشیت بودند که همه فکر می کردند نبی مکرم اسلام(ص) حاضر نیست در این دنیا بماند و می خواهد زودتر پرواز کند و برود.

آیه قرآنی که با شنیدن آن آیت الله بروجردی بیهوش شد

آیت الله احدی با اشاره به بیهوش شدن برخی از علماء با شنیدن برخی آیات قرآن، گفت: برخی از اولیاء الهی با شنیدن آیه «نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ، الَّتِي تَطَّلِعُ عَلَى الْأَفْئِدَةِ ؛ آتش افروخته خداست، که بر دلها غلبه می یابد» غش می کردند. خادم مرحوم آیت الله بروجردی می گوید، یک دفعه دیدم در مجلسی حال ایشان عوض شد و وی را به اتاقی بردیم و گفتیم چه شده است؟ ایشان گفتند: مگر نمی شنوید خطیب چه می خواند و خطیب داشت این آیه را می خواند: «یَوْمَ تَرَوْنَها تَذْهَلُ کُلُّ مُرْضِعَةٍ عَمَّا أَرْضَعَتْ وَ تَضَعُ کُلُّ ذاتِ حَمْلٍ حَمْلَها وَ تَرَی النَّاسَ سُکاری‏ وَ ما هُمْ بِسُکاری‏ وَ لکِنَّ عَذابَ اللَّهِ شَدیدٌ» وقتی زلزله قیامت می آید مادر بچه را از ترس می اندازد، رمز بندگی را آنها فهمیدند و این چنین بیهوش شدند.

آیت الله احدی با تذکر اینکه خیلی ها چیزی از قرآن نمی دانند و با قرآن بیگانه اند، گفت: خیلی ها از قرآن بی خبر هستند و اصلا از آن چیزی نمی دانند، سعی کنید اگر دنبال یادگیری چیزی هستید، دنبال آموختن قرآن باشید. چرا یک علم بی فایده را یاد بگیرید که به درد دنیا و آخرت شما نمی خورد چه فایده ای دارد! چیزی را یاد بگیرید که به درد آخرت شما می خورد و آن قرآن است. طوری قرآن را یاد بگیرید و آن را بخوانید که پوست و گوشت و استخوان و تمام وجود شما از قرآن باشد.

فرق بین محب و محبوب خدا و اهل بیت(ع)
آیت الله احدی با اشاره به اینکه بین محب و محبوبین فرق است، گفت: همه خداوند را دوست دارند و شما همه محب هستید اما محبوب نیستید. بعضی محضر ائمه(ع) می رسیدند و می فرمودند شما محب ما هستید ولی محبوب ما نیستید. ائمه(ع) می فرمودند شما ما را دوست دارید و محب ما هستید اما روش و سیره ما در شماها پیدا نمی شود و محبوب ما نیستید. محبوب کسی است که مربوب خدا و در مکتب خدا ربوبیت گرفته است.

آیت الله احدی با اشاره به ویژگی ها و خصلت های محبوبین گفت:  این جور محبوب شدن خصلت هایی دارد که اولین خصلت آن خستگی ناپذیری است که خداوند در آیه 38 فصلت به خستگی ناپذیر بودن فرشتگان اشاره کرده و فرموده است: «فَإِنِ اسْتَكْبَرُوا فَالَّذِينَ عِنْدَ رَبِّكَ يُسَبِّحُونَ لَهُ بِاللَّيْلِ وَالنَّهَارِ وَهُمْ لَا يَسْأَمُونَ؛ پس اگر کافران از پرستش خدا تکبر و بزرگ منشی ورزند فرشتگان و قوای بی‌نهایت عالم بالا که نزد خدایند شب و روز بی‌هیچ خستگی و ملال به تسبیح و طاعت حضرت حق مشغولند.». محبوبین شب و روز در حال تبلیغ دین هستند و اصلا خسته نمی شوند.

آیت الله احدی نداشتن توقع ستایش را دومین ویژگی محبوبین دانست و بیان کرد: خصلت دیگر محبوبین نداشتن توقع ستایش است آنها هیچ توقعی برای ستایش شدن ندارند. بارها عرض کردم نگویید بنده شاگرد فلان استاد بوده ام، آنها خیلی بزرگ و عظیم بودند، خواهشا نگویید بنده شاگرد فلان استاد بوده ام.

آیت الله احدی با اشاره به سومین خصلت محبوبین گفت: سومین خصلت آنها ترس حُبی است، محبوبین ترس حبی دارند نه ترس عقلی؛ در ترس حبی آنها در نماز می لرزند و این ترس و لرز مثلا از ترسیدن دیدن یک حیوان نیست بلکه این ترس از عشق است. در ترس حبی، ترس آنها از روی حب و دوست داشتن است، اما وقتی کنار آنها می نشینید می بینید تنها ذکر و یاد خدا آنها را آرام می کند و غیر از یاد خدا چیزی ندارند.

این استاد اخلاق حوزوی افزود: قرآن می فرماید: «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ، الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ؛ به راستى كه مؤمنان رستگار شدند، همانان كه در نمازشان فروتنند»، محبوبین خشیت دارند. متاسفانه ما یک نماز با خشیت نداریم، در صورتی که هر روز فرشتاگان قبل از نماز می گویند: این آتش هایی که روشن کرده اید، این گناهانتان را با نماز خاموش کنید. اما کدام نماز؟ این نماز ما بدرد نمی خورد، اصلا خشیتی در آن نیست اما نماز محبوبین از بس خشیت در آن هست آنها وقتی با خدا حرف می زنند می لرزند و آرام می شوند و تمام مشکلاتشان هم حل می شود.

آیت الله احدی چهارمین خصلت محبوبین را نور چشم خدا بودن دانست و گفت: خصلت دیگر محبوبین این است که آنها نور چشم خداوند متعال هستند و میخواهند همواره نور چشم خدا باشند نه نور چشم مردم و این خصلت یک انسان کامل هم هست.

این استاد حوزوی با اشاره به پنجمین ویژگی محبوبین گفت: خصلت دیگر محبوبین این است که آنها حب و بغض کنترل شده دارند. اگر کسی با آنها دشمن است به این دشمن ستم نمی کنند و در دشمنی زیاده روی ندارند. و اگر هم کسی را دوست دارند این دوستی را به گناه مبدل نمی کنند.بعضی از دوستی ها به گناه منتهی می شود، در این دوستی وقتی کنار هم هستند و سخن می گویند در این حرف زدن غیبت می کنند و این رابطه دوستی را به گناه منجر می کنند. بنابراین محبوبین حب و بغض کنترل شده دارند.
امیرمحسن سلطان احمدی

انتهای پیام

captcha