11 درصد جمعیت استان در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند
کد خبر: 3722801
تاریخ انتشار : ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۴

11 درصد جمعیت استان در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند

گروه اجتماعی - معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی گفت: در استان مرکزی ۱۱ درصد جمعیت(معادل ۱۵۰ هزار نفر) در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند. در مجموع در شهرستان اراک و ساوه ۲۷ سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، معصومه دانشمند، معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی، شامگاه چهارشنبه ۲۳ خرداد در دوازدهمین جلسه ستاد فرهنگی، اجتماعی و مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی استان اظهار کرد: باتوجه به منویات مقام معظم رهبری حاشیه‌نشینی به عنوان یکی از پنج اولویت آسیب‌های اجتماعی درنظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تکالیف قانونی در ارتباط با مدیریت و ساماندهی آسیب‌های اجتماعی وجود دارد که از جمله آن می‌توان به مصوبات شورای اجتماعی کشور، راه‌اندازی دفاتر تسهیل‌گری و نهادهای توسعه محلی در مناطق حاشیه‌نشین ۱۰ استان در چهارچوب سیاست‌های ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار، ماده ۳ وظایف کارگر تخصصی، ارتقای وضعیت امور اقتصادی و فرهنگی و سلامت و بازسازی و نوسازی بافت‌های فرسوده اشاره کرد.
معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: علت اصلی ایجاد حاشیه‌نشینی عواملی مانند پایین بودن ارزش زمین و مسکن، خانواده‌ها و گروه‌های کم درآمد، محلاتی خود رو و غیر‌رسمی، بروز و گسترش آسیب‌ها،ن0 بود سازو‌کارهای مناسب و نبود نظارت کافی بر ویژگی‌های کالبدی، اجتماعی و اقتصادی است.
دانشمند افزود: ۳۲ درصد جمعیت دنیا در سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی زندگی می‌کنند، تاکنون در ۹۱ شهر کشور ۹۷۴ محله ناکارآمد شهری شناسایی شده است و ۱۸ میلیون نفر در آن ساکن هستند.
وی گفت: در استان مرکزی ۱۱ درصد جمعیت(معادل ۱۵۰ هزار نفر) در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی زندگی می‌کنند. در مجموع در شهرستان اراک و ساوه ۲۷ سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد.
معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: ۲۲ درصد جمعیت شهری اراک و ساوه در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی ساکن هستند.
دانشمند گفت: درسال ۹۶ سند و برنامه عملیاتی در سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی با محوریت دفتر امور اجتماعی استانداری مرکزی با حضور ۲۸ دستگاه اجرایی استان و ۴۵۸ عنوان برنامه تدوین شد.
وی ادامه داد: این سند با هدف بسترسازی برای ارتقای شرایط محیطی پایدار و فراگیر درمانی جهت رشد، سلامتی، امنیت، امید، کرامت انسانی سکونت‌گاه‌های غیر رسمی موجود تدوین شده است.
معاون دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی بیان کرد: برنامه‌های شاخص این سند حمایت از فعالیت باشگاه‌های فرهنگی، برگزاری همایش‌های محلی و روشن‌گری برقراری ارتباط چهره به چهره با مردم به منظور افزایش اعتماد عمومی، تحکیم روابط اجتماعی، تقویت امنیت و کاهش آسیب اجتماعی، پاکسازی محلات آلوده به اعتیاد، اجرای طرح‌های پیشگیری از اعتیاد، صیانت اجتماعی، ارائه خدمات درمانی رایگان با همکاری سازمان موادمخدر، بسیج جامعه پزشکی و... است.
دانشمند بیان کرد: انتظاری که از ۲۸ دستگاه اجرایی برای اجرای این سند در ارتباط با سکونت‌گاه‌های غیر رسمی وجود دارد، اجرای دقیق برنامه‌های مندرج از سوی شرکا، اولویت قراردادن موضوع سکونت‌گاه‌های غیر‌رسمی در دستگاه‌های اجرایی، لزوم توسعه برنامه‌های ورزشی از طریق ورزش صبحگاهی در این مناطق، برگزاری بازی‌های بومی محلی با همکاری شهرداری‌ها و ... عنوان می‌شود.
انتهای پیام

captcha