تلاش بی‌امان بانوی گناوه‌ای برای تربیت بانوان حافظ قرآن
کد خبر: 3728431
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۹

تلاش بی‌امان بانوی گناوه‌ای برای تربیت بانوان حافظ قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ صادق‌زاده بانویی قرآنی از شهرستان گناوه استان بوشهر است که با وجود مشکلاتی که در راه حفظ قرآن داشته، حافظ قرآن شده و آرزو دارد تا حامی بانوان شهرش در ‌راه حفظ قرآن باشد و آنها نیز با قرآن مأنوس شوند.

تلاش بی‌امان بانوی گناوه‌ای برای تربیت بانوان حافظ قرآن

در شهرستان گناوه استان بوشهر معلمی زندگی می‌کند که دغدغه قرآنی دارد و به امر آموزش قرآن به کودکان مشغول است و در حال حاضر با حضور در چندین مؤسسه این شهر قرآن‌دوستان را تحت پوشش خود دارد.

پروانه صادق‌زاده سال 53 در یک خانواده مذهبی در گناوه چشم به جهان گشود و با توجه به اینکه پدر خانواده نیز در حیطه قرآن فعالیت می‌کرد و معلم قرآن بود وی نیز به این موضوع علاقه‌مند شد و در این راه قدم گذاشت. وی در حال حاضر متأهل و صاحب چهار فرزند است.

علی‌رغم تلاش‌های روز‌افزون این مربی دل‌سوز و فعال قرآنی ‌در طول سال‌های مربی‌گری‌اش، تنها چهار نفر حافظ کل قرآن تربیت شده است که وی علت پایین بودن این تعداد را عدم استقبال از قرآن نمی‌داند بلکه مشکلات فراوان شرکت‌کنندگان در کلاس‌ها و عدم تشویق و حمایت مسئولان از قرآن‌آموزان را سبب این اتفاق می‌داند.

در ادامه در نظر داریم تا با این مربی قرآن بیشتر آشنا شویم.

صادق‌زاده با اشاره به اینکه از همان سنین کودکی مسلط به قرائت و روانخوانی قرآن بوده است در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا؛ اظهار کرد: در سن 13-14 سالگی با علاقه‌ای که به آموزش قرآن داشتم هم‌سن و سال‌های خود را جمع و به آن‌‌ها قرآن یاد می‌دادم و این روند ادامه داشت تا در سن 22 سالگی با وجود داشتن فرزند کار قرآنی را رسماً آغاز کردم.

این معلم قرآن در رابطه با نحوه آغاز حفظ قرآن اظهار کرد: همسرم جانباز 20 درصد است و از همین طریق اولین آگهی حفظ قرآن را که شامل مسابقه یک جزء قرآن کریم از سوی بنیاد شهید بود را دیدم. اوایل برایم بسیار سخت بود ولی در ادامه به‌خاطر علاقه‌ای که به قرآن داشتم کار حفظ را با اشتیاق شروع کردم. با لطف خدا آیات ابتدایی را شروع کردم، کم کم امیدوار شدم و این توانایی را در خودم دید که می‌توانم کار حفظ را پیگیری کنم و به مرور حفظ قرآن برایم راحتر شد و اگر روزی مرور نمی‌کردم انگار گمشده‌ای داشتم.

وی ادامه داد: در آن زمان شرایط حفظ مثل حال حاضر به راحتی برای همه فراهم نبود. در منطقه ما نیز کلاس مناسبی برای حفظ و یا حتی یادگیری قرآن نبود‌ و کار حفظ در این شرایط و با وجود یک فرزذد سخت بود. در آن زمان اگر فردی به دنبال حفظ قرآن می‌رفت در دید دیگران کار بزرگی بود و موجب تحسین و تعجب مردم می‌شد. کار حفظ کل برای خانم‌ها هنوز جا نیفتاده بود ولی من با حضورم در جلسات برای اجرای حفظ به علاقه‌مندان نشان می‌دادم که اگر بخواهند آنها هم می‌توانند این راه را بروند و حافظ قرآن شوند.

این حافظ قرآن تصریح کرد: پسر بزرگم قبل از شروع دوره حفظی بنده به دنیا آمد و دیگر فرزندانم نیز در طول این دوره متولد شدند و با توجه به سختی‌هایی که تربیت فرزند به همراه داشت ولی بنده به دلیل اینکه با قرآن‌ مأنوس شده بودم سختی این راه برایم شیرین شد و تمام تلاشم را می‌کردم که فرزندانم نیز از همان بدو تولد نیز با آیات قرآن آشنا و روح قرآن در آنها دمیده شود و به لطف خداوند در حال حاضر پسرانم در حد روخوانی و روانخوانی با قرآن همراه هستند ولی سعی دارم دخترم را حافظ کل کنم.

صادق‌زاده در رابطه با نحوه حفظ قرآن بیان کرد: از سال 80 مربیگری حفظ قرآن را در مؤسسات گناوه آغاز کردم و در حال حاضر در مؤسسات امام جعفر صادق(ع)، آیت‌الله بروجردی و نورالهدی تدریس می‌کنم. در طول این سال‌ها 35 قرآن‌آموز در این دوره‌ها شرکت کردند که چهار نفر از آنها حافظ کل و تعداد زیادی حافظ در 5 تا 15 جزء موفق شدند.

وی در رابطه با تعداد پائین این آمار تصریح کرد: هر کدام از دوره‌های ما با حضور 5 تا 6 قرآن‌آموز تشکیل و به صورت معمول و متداول سه تا چهار سال طول می‌کشد، که قرآن‌آموزان ما به علت اینکه همه متأهل و دارای فرزند هستند نمی‌توانند به صورت مداوم در جلسات شرکت کنند و همین امر سبب دلسردی و یا طولانی شدن زمان حفظ می‌شود.

صادق‌زاده تصریح کرد: البته در ابتدای کار استقبال قرآن‌آموزان از دوره‌های حفظ قرآن ‌بالا است اما در نیمه راه به علت سختی و مشکلات رها می‌کنند. ولی همه تلاشم این است تا با ایجاد رابطه و رفت‌وآمدهای دوستانه آنها را جذب کنم ولی باز هم ریزش در این کلاس‌ها زیاد است.

این مربی قرآن ادامه داد: البته تشویق فقط از سمت من مربی انجام می‌شود و هیچ نهاد دیگری این قرآن‌آموزان را تشویق نمی‌کند که اگر این تشویق باشد جذب در سنین پائین بیشتر می‌شود.

وی در رابطه با حضورش در مسابقات قرآن بانوان تصریح کرد: در مسابقات کشوری و استانی بسیاری شرکت کردم و در مسابقات کشوری در 15 جزء رتبه دوم و در مسابقات نیروی دریایی سپاه رتبه دوم و سوم‌ را کسب کردم.

این مربی حفظ کل با اشاره به علاقه‌ بسیار به شرکت در مسابقات بین‌المللی افزود: بسیار علاقه‌مند به شرکت در مسابقات بین‌المللی قرآن هستم ولی به علت اینکه در منطقه ما مربی قرآن خوب و مجرب در سطح صوت و لحن نیست قرآنیان ما در این زمینه ایرادات بسیای دارند و به همین دلیل بنده هم نتوانستم در مسابقات بین‌المللی شرکت کنم. زیراکه لازمه حضور در این مسابقات تبحر بالا در همه رشته‌‌های قرآن از جمله صوت و لحن، تجوید، قرائت و... است تا بتوانیم رتبه برتر را کسب کنیم.

این حافظ کل قرآن بیان کرد: مربیانی بودند که از شهرستان‌های اطراف به شهر ما آمدند و 10-12 جلسه‌ای با آموزش صوت‌ولحن برگزار کردند‌ ولی کافی نبود، برای این زمینه حداقل یک سال پیگیری و آموزش لازم است. در جلسات مختلف از نهادهای مربوطه درخواست مربی داشتیم ولی به علت عدم بودجه هیچ چاره‌ای برای این مشکل اندیشیده نشد. هرچند خود ما از طریق تقلید و تمرین می‌توانیم سطح قرآنی را بالا بببریم ولی این تمرینات ‌مناسب مسابقات بین‌المللی نیست.

وی در رابطه با تحت تأثیر قرار گرفتن افراد در کلاس‌های حفظ گفت: شاگردانی داشتم که با قرآن آشنایی جزئی داشتند‌ واز طریق آشنایی که با بنده داشتند با فواید حفظ آشنا می‌شدند و حتی خانواده را نیز تحت تأثیر قرار می‌دادند و زمانی‌هایی بود که به همراه فرزندانشان در کلاس‌ها شرکت می‌کردند.

این مربی قرآن شهرستان گناوه در رابطه با آرامشی که از راه قرآن خواندن به دست می‌آید، گفت: تبلیغات اروپایی‌ها در فضای مجازی و ماهواره‌ها ذهن جوانان را به شمت آرامشی کاذب هدایت کرده است، در صورتی که آرامش واقعی در سایه عمل به قرآن به دست می‌آید که اگر بخواهیم در دنیا و آخرت به آرامش و رستگاری برسیم باید با قرآن مأنوس شویم و عمل به قرآن ما را رستگار می‌کند.

صادق‌زاده در پایان در توصیه‌ای به جوانان خاطرنشان کرد: اگر جوانان می‌دانستند که عمل به قرآن در موفقیت آنها چقدر تأثیرگذار خواهد بود، فریب فضاهای مجازی کاذب و تبلیغات سوء اروپایی‌ها را نمی‌خوردند. ان‌شاءالله با فرج امام زمان(عج) همه حقایق قرآن به عمل بشیند و جوانان ما لذت انس و عمل به قرآن را درک کنند.

زینب رحیمی

انتهای پیام 

captcha