قرآنی شدن و قرآنی ساختن جامعه راه نجات از هرگونه ضعف و استضعاف است
کد خبر: 3739064
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۷
در پیام آیت الله صافی گلپایگانی به همایش بصائر؛

قرآنی شدن و قرآنی ساختن جامعه راه نجات از هرگونه ضعف و استضعاف است

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ طی پیام آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به سلسله همایش طرح اعتقادی ـ آموزشی بصائر آمده است که بهترین خدمت به جامعه مسلمانان به ویژه نسل جوان و راه رستگاری و نجات از هرگونه ضعف و استضعاف، قرآنی شدن و قرآنی ساختن جامعه است.

قرآنی شدن و قرآنی ساختن جامعه راه نجات از هرگونه ضعف و استضعاف استبه گزارش ایکنا؛ آیین آغازین ششمین دوره برپایی طرح آموزشی بصائر، شامگاه گذشته، ۲۵ مردادماه از سوی مؤسسه اهل‌البیت رسول خاتم(ص) به منظور تحول و ارتقای جلسات دینی و محافل قرآنی در سالن اجتماعات مسجد ولیعصر(عج) واقع در تهران، ضلع جنوب شرقی میدان ولیعصر(عج) برپا شد.
این مراسم با تلاوت محمدرضا پورزرگری، قاری بین المللی کشورمان آغاز شد و سپس مسعود اسماعیلی، از اساتید طرح بصائر و با سابقه حدود ۲۵ سال فعالیت قرآنی بحث مربوط به ضرورت طرح بصائر و معرفی اجمالی طرح و ضرورت بکارگیری عترت در کنار قرآن در کلاس های آموزشی را مطرح کرد و در ادامه ناصر کاظمی، از دیگر اساتید طرح بصائر که بیش از ۳۵ سال در عرصه تعلیم و تربیت دینی فعالیت دارد به معرفی طرح بصائر، برنامه آموزشی و نقشه علمی طرح بصائر پرداخت.
سپس پیام مرجع عالیقدر آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به سلسله همایش طرح اعتقادی ـ آموزشی بصائر توسط نماینده وی قرائت شد. متن این پیام به شرح ذیل است؛
«قَدْ جَاءَكُمْ مِنَ اللَّهِ نُورٌ وَكِتَابٌ مُبِينٌ * يَهْدِي بِهِ اللَّهُ مَنِ اتَّبَعَ رِضْوَانَهُ سُبُلَ السَّلَامِ وَيُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ»
السلام علیکم و رحمة الله
با عرض احترام به حضار گرامی و تقدیر از برنامه ای که چند سال است به عنوان «طرح اعتقادی ـ آموزشی بصائر» انجام می شود و با تأکید بر لزوم کار و اهمیت تبلیغ در شرایط کنونی که فعالیت های اضلالی زیاد گشته و مخصوصا نسل جوان را هدف قرار داده و به تضعیف سنت های ثابته و تخریب ساختارهای مقدس اهتمام دارند. ارائه محتواهای اعتقادی و تقویت مبانی دینی، تحت عنوان مذکور، عالیةالمضامین و کثیرة الجوانب است.
این موضوع در هر حد در جامعه و دانش پژوهان و دانشگاهیان و سایر اصناف مطرح شود، موجب رشد معرفت و شعور دینی و درک مقاصد وحیانی می گردد.
جاذبه قرآن مجید که با آن سرعت، عالم انسانیت را متوجه به اسلام و معارف آن نمود از آن زمان تا به حال که 14 قرن گذشته همواره زنده و بیشتر از بیش جالب و جاذب است و این قرآن است که علی الدوام دل ها را به ایمان جذب می نماید. اعلامیه جهانی و آزادی بخش آن مثل «تَعَالَوْا إِلَى كَلِمَةٍ سَوَاءٍ» و «إِنَّا خَلَقْنَاكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَأُنْثَى» و «إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ» همیشه و در هر دوره و عصر گوش و دل بشر را می نوازد.
لسان انبیاء و زبان وحی و زبان قرآن در دل ها چنان نفوذ و تأثیری دارد که هیچ زبانی این تأثیر را ندارد اگر زبان همه حکما و به اصلاح اهل معقل و نوابغ و ارباب فنون فلسفی یک زبان باشد، در باور بخشی و ایمان به غیب قطعا یک صدم اثر زبان قرآن را ندارد. هیچ کدام توفیقی که تمام باشد نداشته اند و سخنانشان دراین موضوع بیشتر مانند آب در غربال کردن بوده و گاه خودشان هم از نعمت ایمان محروم شده و در مسائلی مانند ربط حادث به قدیم و معاد عالم دیگر کسی را به باور نرساندند بلکه گمراه شده اند.
الهیات و معارف عالی بشری فقط با زبان قرآن و زبان رسول اکرم(ص) و ائمه(ع) و نهج البلاغه و صحیفه کامل در دل ها نفوذ می کند. مکتب های دیگر نمی توانند و نتوانسته اند قلوب را فتح نمایند. اگر زبان قرآن و آن آیات رسا نبود، مکتب هایی که از عصر بنی امیه آغاز گردید و در عصر بنی عباس رایج شد و در برابر مکتب قرآن وارد مدرسه اسلام و قرآن گردید. کمترین اثری نداشتند، فقط اسلام را تا حدی از سیر به جلو بازداشتند و تنها معارف نورانی قرآن بود که اسلام را به این وسعت خارق العاده رساند.
قرآن کریم بیش از آنکه کتاب 14 قرن بیش و کتاب جوامع کوچک دنیا باشد، کتاب امروز و جامعه بزرگ جهانی امروز است و بیش از آن که کتاب امروز باشد کتاب فرداها و عصرهاای آینده است. آنچه ثابت و مسلم است مجد و عظمتی که برای مسلمانان به آن صورت بی نظیر فراهم شد، از برکت تعالیم قرآن بود و هر سستی و ضعفی که در هر عصر و زمان در ارکان جامعه مسلمین پیدا شد در اثر دوری از قرآن و هدایت های آن و دوری از مبین و معلم اصلی قران بود و یگانه راه جبران خسارت‌ها و ترمیم ضعف‌ها بازگشت به قرآن است.
بنابر این بهترین خدمت به جامعه مسلمانان به خصوص نسل جوان و راه رستگاری و نجات از هرگونه ضعف و استضعاف، قرآنی شدن و قرآنی ساختن جامعه است.
باید همه مبلغ قرآن باشیم و حقایق آن را به دنیای معاصر که سخت تشنه حقیقت و معنویت است، برسانیم و مؤسسات تحفیظ قرآن و تدریس قرائت قرآن و تفسیر و بیان علوم قرآن را هر چه ممکن باشد، گسترش دهیم و با این مؤسسات همکاری و معاضدت تنگاتنگ داشته باشیم که خوشبختانه گرایش جامعه به خصوص جوانان مؤمن و آگاه به قرآن بسیار موجب امیدواری و علامت رشد و آگاهی و بیداری است. مراکز تعلیم قرآن و دارالتعلیم‌ها رو به ازدیاد و حفظ و تعلیم و تعلم قرآن موجب فخر و مباهات است.
نکته‌ای که در این حرکت وسیع و قرآنی باید به آن توجه داشت هشدار حضرت رسول اکرم(ص) در حدیث متواتر ثقلین است که باید به تمسک به قرآن و با تمسک به عترت و ائمه اطهار(ع) و ثقلین قرآن و عترت است.
بنابر این لازم است که مؤسسات این مراکز قرآنی با آگاهی و هوشیاری این نکته را که بسیار مهم است در برنامه‌ها و اساسنامه‌های خود منظور فرمایند...
در پایان با تضرع از درگاه خداوند متعال ظهور موفور السرور موعود قرآن و صاحب آن حضرت بقیةالله(عج) را از خدای متعال مسئلت می‌نمایم و امیدوارم که شرکت‌کنندگان و برگزارکنندگان این برنامه پرمحتوا و سودمند، تحت حمایت و عنایت آن حضرت موفق و مؤید باشند. و السلام علیک و رحمةالله.
لطف الله صافی».
انتهای پیام

captcha