آسیب‌های امروز کشور نشانه روشن پیاده نشدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است
کد خبر: 3744043
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
حجت‌الاسلام و المسلمین دیرباز:

آسیب‌های امروز کشور نشانه روشن پیاده نشدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است

گروه سیاسی ــ نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان گفت: اگر اقتصاد مقاومتی در جامعه پیاده شده بود، آسیب‌های روزهای اخیر به ملت شریف ایران وارد نمی‌شد و بروز این آسیب‌ها نشانه‌هایی روشن از پیاده نشدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در جامعه است.

به گزارش ایکنا؛ حجت الاسلام و المسلمین عسکر دیرباز، نماینده مردم استان آذربایجان غربی در مجلس خبرگان، امروز، سه‌شنبه 13 شهریور، در نطق خود در پنجمین اجلاس مجلس خبرگان رهبری، گفت: تیم اقتصادی دولت بایستی به‌گونه‌ای عمل کند که موجب نشود اوضاع اقتصادی جامعه نامساعد گردد. امروزه مردم شریف ما از جمله مردم ولایتمدار استان آذربایجان غربی با مشکلات فراوان اقتصادی و تورم افسارگسیخته دست و پنجه نرم می‌کنند، اما برای حفظ انقلاب، مشکلات را تحمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه دولت بایستی به‌گونه‌ای عمل کند که اعتماد مردم را بیشتر جلب کند، گفت: مهم­ترین سرمایه نظام اسلامی، اعتماد مردم است. با عمل به وعده‌ها، جلوگیری از سوء تدبیرها و مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی و کاهش تصدی‌گری دولت می‎توان اعتماد عمومی جامعه را ترمیم نمود.

حجت‌الاسلام دیرباز تأکید کرد: دولت بایستی تدابیری بیندیشد که به‌صورت نهادینه شده استفاده دولت از بدنه کارشناسی حوزه‌های علمیه برای حل مشکلات فرهنگی و بهره‌گیری از بدنه کارشناسی دانشگاهیان بیشتر شده و رسمیت پیدا کند. دلسوزان برای فروش نفت، ورود ارز، حل مشکلات بیکاری به ویژه بیکاری فارغ التحصیلان، تورم افسار‌گسیخته، رکود اقتصادی و استقلال بانک مرکزی، طرح‌ها و برنامه‌های بسیار خوبی دارند که بایستی از آنها استفاده شود.

حجت الاسلام دیرباز تصریح کرد: مقتضای اقتصاد مقاومتی این بود که با خروج ترامپ از برجام با کمترین مشکل مواجه بشویم. این مطلب روشن است که اگر اقتصاد مقاومتی در جامعه پیاده شده بود، آسیب‌های روزهای اخیر به ملت شریف ایران وارد نمی‌شد و بروز این آسیب‌ها نشانه‌هایی روشن از پیاده نشدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در جامعه است.

وی افزود: همچنین درخواست می‌کنیم قوه قضائیه و یا دولت لایحه‌ای تقدیم مجلس شورای اسلامی کنند که هر مقام دولتی مادامی که مسئولیت دارد از انجام فعالیت اقتصادی، منع شود. همه ما شنیده‌ایم که مقام معظم رهبری نزدیکان خود را از فعالیت‌های اقتصادی منع کرده‌اند.

نماینده آذربایجان غربی در پایان گفت: امید است علمای بزرگوار مجلس خبرگان با عنایت به حدیث «لولا حضور الحاضر و قیام الحجة بوجود الناصر» بیش از پیش نسبت به طرح و پیگیری مشکلات اقتصادی مردم حساسیت نشان دهند.

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین محمدهادی عبدخدایی، نماینده مردم خراسان رضوی در خبرگان رهبری، در سخنانی، انقلاب اسلامی و پیروزی آن را نعمتی بزرگ دانست و گفت: خداوند این انقلاب را نصیب ملت ایران و بلکه آزادگان جهان کرد و به ما افتخار خدمت در آن‌را عنایت نمود و اسلام در میان مردم آزاد جهان بصورت یک دین مقاوم و رهائی بخش جلوه کرد و گوشه­ای از عظمت و پویائی خود را نشان داد، ولی به همان اندازه که انقلاب ارزنده است آسیب پذیر هم بوده و مورد تهاجمات قرار می گیرد آن هم از راه های گوناگون اعتقادی، فرهنگی، سیاسی و مهم­تر از همه اقتصادی است، این موضوع هم در تاریخ ما سابقه دارد مانند اجرای تحریم اقتصادی در دوران اولیه و تمرکز پیامبر اکرم(ص) در شعب ابی طالب که با مقاومت و پایداری بر آن فائق آمدند و هم مشابه آن در آغاز پیروزی انقلاب، ولی با یاری خداوند و همت ملت ایران آن بحران هم سپری شد.

وی افزود: اقتصاد کنونی، معایب متعددی دارد که متأسفانه تاکنون برای رفع آن از سوی اقتصاددانان، طرح راهگشایی ارائه نشده و طرحهای موجود هم از سوی مجریان، به صورت دقیق به اجرا در نیامده است. اقتصادی که روز به روز بر تورم آن افزوده شود اقتصادی بیمار است. اقتصادی که در آن این همه اختلاف میان در آمدها باشد اقتصادی مریض است. اقتصادی که در آن تولید سیر نزولی داشته و مصرف آن هم به صورت اسراف و تبذیر، حالت صعودی داشته باشد اقتصادی غلط است.

عبدخدایی اظهار کرد: متأسفانه بهترین نیروها و سرمایه ها که عبارت از نیروی تحصیلکرده و جوان باشد در برخی رشته ها بیکار هستند و هرز می روند و تقصیر بیکاری آنها بر عهده برنامه ریزان و مسؤولان کشور است. چند سال قبل مقام معظم رهبری، سیاستهای ((اقتصاد مقاومتی)) را ابلاغ فرمودند و بر آن تأکید نمودند، ولی چه اقدام جدی صورت گرفت؟ فرمایشات ایشان تنها موعظه و ارشاد نیست بلکه باید آنها را به مرحله اجرا گذاشت.

نماینده مردم خراسان رضوی در خبرگان تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی، تنها یک عنوان نیست، بلکه باید در ذیل آن صدها طرح تنظیم نمود. باید دید چگونه سطح تولید بالا می رود و مصرف به صورت بهینه و دور از اسراف و تبذیر در می آید. باید طوری عمل کرد که گرایش و اعتماد مردم به داخل بیشتر گردد و وابستگی به خارج کمتر و حتی از بین رود. نیروی مولد تشویق و کمک شود و افراد فاسد سرکوب گردند. منابع ملی کشور و بودجه عمومی به سوی تولیدات سوق داده شود و سرمایه ملی صرف مشاغل کاذب و واسطه گری نگردد، از قاچاق و ورود کالاهای خارجی، جلوگیری به عمل آید و به تولیدات داخلی کمک شود، سرمایه­های عمومی بیشتر به سوی تولید سوق داده شود و فرهنگ عمومی بسوی مصرف بهینه رود، نه اسراف، تبذیر، تجمل و چشم هم چشمی.

عبدخدائی افزود: برای اجرائی کردن این عنوان ضرورت دارد در ابتدا هر یک از قوای سه گانه، اتاق فکری تشکیل دهند و با بررسی کامل نسبت به حوزه کاری آن قوه ایجاد طرح نمایند و سپس به مرحله اجرا در آورند. همچنین هر یک از وزارتخانه ها نسبت به حوزه کاری خود و بخش های وابسته حتی بخش های خصوصی، طرح های لازم را طراحی نموده و به مرحله اجراء درآورد.

وی یادآور شد: در یک کلام، لازم است یک حرکت جهادی از سوی کلیه نهادها و ارگانها برای اجرای این دستور رهبری انجام گیرد، حتی اگر در مقابل تحریم ها هم قرار نگیریم؛ زیرا روز به روز علم پیشرفت می کند و دنیای صنعتی اختراعات جدیدی را در معرض قرار می دهد و روی آن تبلیغ می کند و ما در مقابل این فرآورده جدید یا باید ایستادگی کنیم و از مصرف آن خودداری کنیم، یا باید خریداری نمائیم و یا آنکه مشابه آن را ایجاد کنیم. فرض نخست در جا زدن در مقابل علم و اختراع و محروم ماندن از برکات علم، دومی ایجاد وابستگی و نیاز است و سومی سبب بهره برداری از هر اختراع و ابتکار می باشد. متاسفانه ما تاکنون راه دوم را پیموده ایم یعنی هر چه آنها اختراع کرده اند ما دست نیاز به سوی آن دراز کرده ایم و در نتیجه وابستگی اقتصادی ما بیشتر شده است. اینجانب بصورت یک عضو کوچک مجلس خبرگان رهبری حق دارم از مسئولان و مدیران کشور سؤال کنم و بلکه مطالبه کنم که تا چه اندازه دستور مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی را اجرائی کرده اند؟!

وی در پایان گفت: برای تدوین یک اقتصاد سالم نیاز به طرح های متعدد و اجرایی کردن آنهاست که اینک بصورت فهرست به برخی از آنها اشاره می شود؛

1- جلوگیری از مفاسد اقتصادی با تنظیم قوانین و مقررات لازم و اجرای آن در سه مرحله پیشگیری، نظارت و کیفر.

2- تقویت نظام آموزشی علمی ‎ـ کاربردی و ایجاد ارتباط کامل میان دانشگاه و بخش‎های مولد مانند صنعت و کشاورزی.

3- سوق دادن سرمایه ها اعم از دولتی و بخش های خصوصی به سوی تولیدات اعم از صنعتی و کشاورزی و...

4- تقلیل واسطه ها و هزینه ها میان تولیدکننده و مصرف کننده.

5- سوق دادن اعتبارات و همچنین اموال ملی مانند نفت و اعتبارات بانکی به سوی منافع عمومی و پیشگیری از جذب آن توسط سرمایه داران و تداول ثروت میان آنها.

6- اصلاح الگوی مصرف و برنامه ریزی در جهت آن و پیشگیری از هرگونه اسراف، تبذیر و تجمل گرایی.

7- نظارت جدی بر اعتبارات پرداختی و مصرف آن و جلوگیری از خیانت های متعدد.

8- نظارت بر استانداردسازی تولیدات داخلی و صادرات آن و جلوگیری از ارسال اجناس و بی کیفیت که سبب بی اعتباری کشور می گردد.

9- پیشگیری از مفاسد اداری مانند رشوه خواری و دفع الوقت و مانع تراشی برای مراجعین.

10- حرکت در جهت سالم سازی کسب و کار و جلوگیری از تبلیغات دروغین و کلاهبرداری ها و فریبکاری.

11- مطالعه روی جذب سرمایه از طرق جدید.

12- تلاش در جهت جذب زائران کشورهای اسلامی و گسترش صنعت گردشگری و توریسم حلال.

13- ایجاد و تقویت توریسم درمانی و توسعه بیمارستانهایی که بتوانند بیماران منطقه را جذب و درمان کنند

14- بهره رسانی از خدمات علمی بویژه علمی ـ کاربردی به کشورهای دیگر و در نتیجه جذب ثروت و ارز از این جهت و ایجاد پیوند میان علم و اقتصاد.

15- فرهنگ سازی برای گرایش مردم به تولیدات داخلی و پرهیز از برندهای خارجی و نظارت کامل بر کیفیت و قیمت تولیدات داخلی.

16- تحریم خریدهای خارجی توسط ارگانهای دولتی به ویژه در مورد تولیداتی که مشابه آن در داخل عرضه می شود و یا امکان ایجاد آن میسر می گردد.

17- استفاده دانشمندان و کارشناسان اقتصادی از نظرات علما و دانشمندان اسلامی در مسائل اقتصادی و بکاربردن آن در ایجاد اقتصاد برپایه عدالت.

18- پیوند میان توسعه اقتصادی و عدالت و حمایت از قشر ضعیف و محروم.

19- حرکت به سوی استحصال فرآورده های نفتی و پرهیز از خام فروشی.

20- نکته مهم در رابطه با اقتصاد مقاومتی آن است که هم بصورت جدی از مفاسد اقتصادی جلوگیری بعمل آید و دیگر آنکه در صدد جذب ثروتها و سرمایه های جدید باشیم و متکی به نفت نباشیم.

captcha