بدرقه «سيدمحمد دبيرسياقی» به سوی آرامگاه ابدی توسط مردم قزوين
کد خبر: 3754985
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۳

بدرقه «سيدمحمد دبيرسياقی» به سوی آرامگاه ابدی توسط مردم قزوين

گروه فرهنگی- پیکر مرحوم سیدمحمد دبیرسیاقی آخرين بازمانده از شاگردان علامه دهخدا امروز از پژوهشکده دبیرسیاقی به سمت امامزاده حسین‌ابن‌علی ابن موسی‌الرضا (ع) تشییع و در بهشت حسینی قزوين به خاک سپرده شد.

 بدرقه سيد محمد دبيرسياقی به سوی آرامگاه ابدی توسط مردم قزوين

به گزارش ایكنا از قزوین، امروز 19 مهر پیکر مرحوم سیدمحمد دبیرسیاقی از مدرسه امید که امروزه به پژوهشکده دبیرسیاقی تبدیل شده است با حضور مسئولان، اساتید دانشگاه، دوستان و شاگردان این چهره ماندگار به سمت امامزاده حسین‌ابن‌علی ابن موسی‌الرضا (ع) تشییع و در مقبره خانوادگی در بهشت حسینی به خاک سپرده شد.
در این مراسم محمدعلی حضرتی مدیرکل میراث فرهنگی قزوین و از شاگردان دکتر دبیرسیاقی ضمن تشکر از حضور مردم قزوین در مراسم خاک‌سپاری گفت: بزرگانی مانند سید محمد دبیرسیاقی چهره‌های تکرار نشدنی هستند.
حضرتی عنوان کرد: امیدواریم جوانان و علاقه‌مندان به ادبیات و فرهنگ و هنر این مرزوبوم با شناخت وی راهش را ادامه بدهند و در آینده شاهد ظهور چنین چهره‌هایی در کهن سرزمین قزوین باشیم.

سید محمد دبیرسیاقی چهره‌ای تکرار نشدنی است

قاسم انصاری که از دوستان سیدمحمد دبیرسیاقی است در سخنرانی خود پس از خاک‌سپاری گفت: دکتر دبیرسیاقی استادی بی‌نظیر بود که نامش بر قله ادبیات ایران می‌درخشد.
وی ادامه داد: این بزرگ‌مرد در سال 1324 موفق به اخذ مدرک دکترا شد و در سال 1326 همکاری خود را با علامه دهخدا در تدوین لغتنامه آغاز کرد و همان‌گونه که گفته شد او چهره‌ای تکرار نشدنی است.
انصاری اظهار کرد: تمام آشنایان و دوستان دکتر نظم او در انجام کارها را تحسین می‌کردند و شیفته اخلاق و مهربانی او هستند،‌ کسانی که از نزدیک استاد را دیده‌اند شهادت خواهند داد که او سمبل ادب و اخلاق بوده است.

سید محمد دبیرسیاقی متعلق به فرهنگ و ادب ایران است

ناصر تکمیل همایون دیگر سخنران مراسم نیز سخنان خود را با این مصرع آغاز کرد که «از ملک ادب حکم گذاران همه رفتند» و ادامه داد: از بدو تأسیس تاکنون آنچه باعث تبلور قزوین شده است حضور شخصیت‌های فرهنگی و هنری است، قزوین آبادان نیست که نفت داشته باشد، همه ایران قزوین را با انسان‌های شریف فرهنگی می‌شناسند.
وی افزود: از دهه 20 تاکنون 3 ستاره درخشان در جهان ادب و فرهنگ طلوع کرده و به ادبیات این سرزمین خدمت کرده‌اند،‌ مرحوم محمد قزوینی،‌ مرحوم دهخدا و مرحوم سیدمحمد دبیرسیاقی که هر سه قزوینی بودند؛ بنابراین درگذشت دبیرسیاقی را نه‌فقط به اهالی قزوین بلکه به همه مردم ایران تسلیت می‌گویم.
تکمیل همایون سیدمحمد دبیرسیاقی اظهار کرد: دکتر فقط متعلق به قزوین نبود بلکه به فرهنگ و ادب ایران تعلق داشت.
وی با اشاره به فضائل اخلاقی بیان کرد: ویژگی‌های خوب اخلاقی او بر کسی پوشیده نیست؛‌ دبیرسیاقی کسی بود که هیچ‌گاه کسی را ناراحت نکرد و زبانزد خوش‌رفتاری بود و شخصیت علمی و اخلاقی ویژه‌ای داشت.
تکمیل همایون با اشاره به مصرع «سر بنه آنجا که باده خورده‌ای» به تعلق‌خاطر سیدمحمد دبیرسیاقی به قزوین اشاره کرد و گفت: محمد دبیرسیاقی نسبت به قزوین و حفظ مواریث فرهنگی شهر حساس بود.
وی افزود: او زمانی که باغستان قزوین را در خطر دید در راستای حفظ آن ایستادگی کرد و باوجود کهولت سن برای حفظ آثار تاریخی کهن سرزمین قزوین تلاش کرد.
اين استاد دانشگاه در پايان گفت: ضایعه درگذشت این چهره فرهیخته را نه‌تنها به جامعه فرهنگی و ادبی قزوین بلکه باید به جامعه ادبی ایران تسلیت گفت.
به گزارش ايكنا طی مراسم خاک‌سپاری اقامه نماز بر پیکر استاد دبیر سیاقی توسط آیت‌الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه قزوین صورت گرفت.
لازم به ذكر است؛ زاهدی، استاندار قزوين و تنی چند از مسئولان استانی در اين مراسم حضور داشتند. پيام تسليت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز پس از مراسم خاكسپاری قرائت شد.
استاد محمد دبیر سیاقی آخرین بازمانده از شاگردان علامه دهخدا شانزدهم مهرماه سال جاری در سن 99 سالگی به دلیل بیماری ناشی از کهولت سن در زادگاه خود قزوین درگذشت.

انتهای پیام

captcha