وعده خداوند در قرآن درباره ظهور امام زمان(عج)
کد خبر: 3763185
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۷

وعده خداوند در قرآن درباره ظهور امام زمان(عج)

گروه معارف - خداوند در قرآن آیه‌هایی را درباره ظهور امام زمان(عج) آورده و درباره حکومت او بر زمین سخن گفته است که این آیات را در این مطلب زیر می‌خوانید.

وعده خداوند در قرآن کریم درباره ظهور امام زمان(عج)

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، خداوند متعال در قرآن کریم درباره ظهور امام زمان(عج) بارها در سوره‌ها و آیات مختلف تأکید فرموده است. در قرآن کریم، آیه‌ای که نام صاحب الزمان(عج) در آن تصریح شده باشد، وجود ندارد اما احادیثی هستند که در آن‌ها به خالی نبودن زمین از حجت تأکید شده است و آیاتی نیز  نازل شده که به حکومت صالحان بر زمین بشارت می‌دهند.

آیه هشتم سوره هود

خداوند در سوره هود، آیه هشتم می‌فرماید «وَ لَئِنْ أَخَّرْنا عَنْهُمُ الْعَذابَ إِلی‏ أُمَّهٍ مَعْدُودَهٍ لَیَقُولُنَّ ما یَحْبِسُهُ أَلا یَوْمَ یَأْتِیهِمْ لَیْسَ مَصْرُوفاً عَنْهُمْ وَ حاقَ بِهِمْ ما کانُوا بِهِ یَسْتَهْزِؤُنَ، اگر عذاب را تا مدت معینی(ظهور امام زمان) به تأخیر بیاندازیم، خواهند گفت چه چیز آن را باز داشت (و مانع ظهور امام زمان چیست). بدانید روزی که عذاب می‏ آید از آن‌ها برداشته نمی‌شود بلکه بر آنان فرود آمده و آنچه را استهزاء به آن می‌کردند، خواهند دید».
از حضرت امیرالمؤمنین(ع) روایت شده که در تأویل این آیه شریفه فرمود «أُمَّهٍ مَعْدُودَهٍ؛ اصحاب قائم آل محمد(ص) است که 313 نفر هستند».
امام صادق (ع) فرمود «این عذاب قیام امام زمان(عج) و امت معدوده یاران او است که برابر با سپاه اسلام در جنگ بدر هستند؛ یعنی 313 تن هستند».

آیه پنجم سوره ابراهیم(ع)
همچنین خداوند در آیه پنجم سوره ابراهیم نیز می‌فرماید «وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسی‏ بِآیاتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَکَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَی النُّورِ وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ إِنَّ فی‏ ذلِکَ لَآیاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُورٍ، و در حقيقت موسى(ع) را با آيات خود فرستاديم [و به او فرموديم] كه قوم خود را از تاريكي ها به سوى روشنايى بيرون آور و روزهاى خدا را به آنان يادآورى كن كه قطعا در اين [يادآورى] براى هر شكيباى سپاسگزارى عبرت هاست».
در خصال صدوق از امام باقر(ع) روایت شده که فرمود «ایام اللَّه» سه روز است؛ «روز قیام قائم آل محمد(عج)، روز رجعت و روز قیامت».

آیه 105 سوره انبیاء 
خداوند در آیه 105 سوره انبیاء نیز می‌فرمایند:«وَ لَقَدْ کَتَبْنا فِی الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُها عِبادِیَ الصَّالِحُونَ، در زبور (حضرت داود پیغمبر) بعد از کتب آسمانی سابق نوشتیم که: زمین را بندگان صالح ما بارث میبرند» و اینان قائم آل محمد و یاران او می باشند.
سوره حج آیه 93
همچنین خداوند در سوره حج آیه39 می‌فرمایند: «أُذِنَ لِلَّذِینَ یُقاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَ إِنَّ اللَّهَ عَلی‏ نَصْرِهِمْ لَقَدِیرٌ،به كسانى كه جنگ بر آنان تحميل شده رخصت (جهاد) داده شده است چرا كه مورد ظلم قرار گرفته‏ اند و البته خدا بر پيروزى آنان سخت تواناست»
ابن ابی عمیر از عبداللَه بن مسکان از امام جعفر صادق(ع) روایت کرده که فرمودند:«او قائم آل محمد است که برای خون- خواهی حسین(ع) قیام می‌کند».

سوره صف آیه هشت
در قرآن کریم در سوره صف آیه هشت آمده:«یُرِیدُونَ لِیُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ بِأَفْواهِهِمْ وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ؛ مى‏ خواهند نور خدا را با دهان خود خاموش كنند و حال آنكه خدا گر چه كافران را ناخوش افتد نور خود را كامل خواهد گردانيد »
از حضرت موسی بن جعفر(ع) معنی آیه «یُرِیدُونَ لِیُطْفِؤُا نُورَ اللَّهِ» را پرسید، حضرت فرمودند:«مقصود، دوستی امیرالمؤمنین (ع) است وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ یعنی خداوند امامت را به آخر می‌رساند به دلیل آیه شریفه:«الذین فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَ رَسُولِهِ وَ النُّورِ الَّذِی أَنْزَلْنا» که مقصود از نور همان امام است». محمد بن فضیل می‌گوید:«عرض کردم:هوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی‏ وَ دِینِ الْحَقِّ»یعنی چه؟» حضرت فرمودند:«یعنی خداوند به پیغمبرش دستور داد که لزوم دوستی جانشین خود «امیر المؤمنین» را به مردم اعلام کند، و دوستی وصی پیغمبر «دین حق» است»
عرض کردم «لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ» چیست؟ فرمودند:«یعنی خداوند به هنگام ظهور قائم ما دین حق را بر همه ادیان باطله پیروز می گرداند. چنان که خود فرموده:«وَ اللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ» یعنی خداوند نور خود را با ولایت قائم آل محمد تمام می‌کند «وَ لَوْ کَرِهَ الْکافِرُونَ» یعنی هر چند دشمنان علی این را نخواهند».
سوره ملک آیه 30
همچنین خداوند در سوره ملک آیه 30 می‌فرمایند: «قوُلْ أَ رَأَیْتُمْ إِنْ أَصْبَحَ ماؤُکُمْ غَوْراً فَمَنْ یَأْتِیکُمْ بِماءٍ؛ مَعِینٍ ،بگو به من خبر دهيد اگر آب [آشاميدنى] شما [به زمين] فرو رود چه كسى آب روان برايتان خواهد آورد»
از حضرت امام رضا(ع) روایت است که فرمودند:«مائکم، یعنی (ابوابکم) که ائمه هستند و ائمه ابواب (ودرهای رحمت الهی) می‌‍باشند «فَمَنْ یَأْتِیکُمْ بِماءٍ مَعِینٍ» یعنی کیست که علم امام را برای شما بیاورد؟ (و آن درها را بروی شما بگشاید)
سوره صف آیه 9 و سوره توبه آیه 33
خداوند در دو سوره صف و توبه می‌فرمایند: «هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی‏ وَ دِینِ الْحَقِّ لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ،خدا فرستاده خود را با هدایت و دین حق فرستاد تا بر همه دین‌ها غالب شود. هر چند مشرکین نخواهند»
راوی می‌گوید:از امام هشتم(ع) از آیه هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدی‏، سؤال کردم. فرمودند:«هنوز موقع تأویل این آیه نرسیده است»، گفتم:«قربانت گردم! کی موقع آن فرا می‌رسد؟» فرمود:«ان شاء اللَّه هنگامی که قائم قیام کند و چون قیام کند هر جا کافر و مشرکی باشد، ظهور او را ناخوش دارد تا جایی که اگر کافری در دل سنگی پنهان شود سنگ صدا می‌‎زند ای مؤمن! کافری یا مشرکی در من پنهان شده او را بکش، خداوند او را بیرون می‏‌آورد و یاران قائم او را به قتل می‌رسانند.
از ابن عباس روایت شده که وی درباره آیه «لِیُظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ کُلِّهِ وَ لَوْ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ» گفت:«این در زمانی است که تمام یهودیان و نصاری و پیروان هر کیشی بدین حنیف اسلام بگروند و گرگ، میش، گاو، شیر، انسان و مار از جان خود ایمن باشند، موقعی که دیگر موش انبانی را پاره نمی‌کند وقتی که حکم جزیه گرفتن از اهل کتاب ساقط می‏شود و هر جا صلیبی است شکسته می‌گردد و خوک‌ها معدوم می ‏شود و این به هنگام قیام قائم آل محمد(ص) خواهد بود.
سوره نور آیه 55
در قرآن کریم سوره نور آمده است:«وَعَدَ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دِینَهُمُ الَّذِی ارْتَضی‏ لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنِی لا یُشْرِکُونَ بِی شَیْئاً،خدا به كسانى از شما كه ايمان آورده و كارهاى شايسته كرده‏ اند وعده داده است كه حتما آنان را در اين سرزمين جانشين [خود] قرار دهد همان گونه كه كسانى را كه پيش از آنان بودند جانشين [خود] قرار داد و آن دينى را كه برايشان پسنديده است به سودشان مستقر كند و بيمشان را به ايمنى مبدل گرداند [تا] مرا عبادت كنند و چيزى را با من شريك نگردانند و هر كس پس از آن به كفر گرايد آنانند كه نافرمانند » در غیبت شیخ روایت می‌کند که این آیه نیز در باره مهدی موعود و یاران او نازل شده است.
سوره قصص آیه پنج
همچنین در سوره قصص آیه پنج خداوند می‌فرمایند: «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّهً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ، و ما بر آن هستیم که بر مستضعفان روی زمین نعمت دهیم و آنان را پیشوایان سازیم و وارثان گردانیم»
در غیبت شیخ از امیرالمؤمنین(ع) روایت می‌کند که در تفسیر این آیه فرمودند:«اینان که در زمین ضعیف گشته‌‏اند آل پیغمبرند که خداوند مهدی آن‌ها را برانگیزد تا آنان را عزیز و دشمنانشان را ذلیل گرداند.»
در سوره نمل آیه 62 آمده است: «أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ وَ يَجْعَلُكُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلاً ما تَذَكَّرُونَ ، يا [كيست] آن كس كه درمانده را چون وى را بخواند اجابت مى ‏كند و گرفتارى را برطرف مى‏ گرداند و شما را جانشينان اين زمين قرار مى‏ دهد آيا معبودى با خداست چه كم پند مى ‏پذيريد.»
در حديثي از امام صادق (ع) چنين آمده:
«نزلت في القائم من آل محمد عليهم السلام هو و اللَّه المضطر اذا صلي في المقام ركعتين و دعا الي اللَّه عز و جل فاجابه و يكشف السوء و يجعله خليفة في الارض»
آيه در مورد مهدی آل محمد نازل شده، به خدا سوگند ! مضطر او است، هنگامي كه در مقام ابراهيم دو ركعت نماز به جا می‌آورد . دست به درگاه خداوند متعال بر می‌دارد . دعاي او را اجابت می‌كند، ناراحتي‏ها را بر طرف می‌كند، و او را خليفه روی زمين قرار می‌دهد»
انتهای پیام

انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۱/۰۵/۰۹ - ۱۲:۴۵
0
0
تتنها چیزی که خداوند از مردم میخواهد ایمان به خدا است
نجمه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴۰۱/۰۸/۱۶ - ۲۰:۲۸
0
0
ان شاالله هرچه زودتر ظهور رخ بدهد و چشمان همه به ظهور امام زمان روشن بشه
captcha