تبیین جایگاه رهبری و مردم برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی بر عهده دانشگاه‌هاست
کد خبر: 3766137
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱
ناجی:

تبیین جایگاه رهبری و مردم برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی بر عهده دانشگاه‌هاست

گروه سیاست و اقتصاد ـ معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه پیام‌نور کشور تأكید كرد: وظیفه پژوهشگران و دانشگاهیان این است که جایگاه رهبری و مردم را تبیین کنیم تا به تحقق تمدن نوین اسلامی کمک كنیم.

به گزارش ایكنا از فارس، امین ناجی، معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه پیام‌نور کشور امروز، ۳۰ آبان‌ماه در چهارمین همایش «تبیین اندیشه‌های دفاعی امام خامنه‌ای» كه به‌همت وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح منطقه فارس و دانشگاه پیام‌نور فارس در شیراز برگزار شد، با طرح این سئوال كه ما دانشگاهیان چه وظیفه‌ای در حال حاضر داریم، گفت: وظیفه‌مندی تبیین مواضع ظلم ظالمان در همه عرصه‌ها و جایگاه مظلومیت و سختی آن‌ها بر عهده دانشگاه‌هاست و وظیفه پژوهشگران و دانشگاهیان این است که جایگاه رهبری و مردم را تبیین کنیم تا به تحقق تمدن نوین اسلامی کمک كنیم.
وی گفت: موضوع همایش از جمله موضوعات کلیدی و مشترک بین مجموعه‌های دانشگاهی و پژوهشی از یک طرف و مجموعه‌های اجرایی از طرف دیگر است كه ماه‌ها در دستور کار قرار دارد و همایش اصلی آن در آذرماه برگزار خواهد شد که 5 پیش نشست قبل از آن برگزار شده است.
ناجی افزود: دانشگاه پیام‌نور با توان مضاعفی که با بهره‌گیری از مجموعه امکانات راهبردی در فضای مجازی در اختیار دارد، توانسته است علاوه بر حاضرین در دانشگاه پیام نور شیراز، این همایش را به‌صورت زنده در سایر استان‌ها نیز پخش كند.
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه پیام‌نور کشور، شیراز را نماد شعر وادب ایران زمین و نماد صلح ودوستی برای ایرانیان دانست که به همین خاطر شیراز به عنوان میزبان این همایش انتخاب شده است.
وی در ادامه سخنان خود با یادآوری اینكه موضوع این همایش اندیشه‌های دفاعی است، گفت: موضوع دفاع ما را به یک سمت می‌برد و آن این است که نکته کلیدی در اندیشه‌های والای امام راحل و امام خامنه‌ای دفاع چیست. وقتی صحبت از دفاع می‌شود، مقدمه آن داشتن جایگاه و پایگاه صلح است، یعنی مبنای اصلی ما جنگ نیست بلکه مبنای اصلی ما صلح و آرامش است که در مواضع مختلفی از فرمایشات مقام معظم رهبری آن را به خوبی مشاهده می‌کنیم و هیچگاه جمهوری اسلامی ایران یا نظریه‌پردازان مسلمان به دنبال ایجاد جنگ و تنش نبوده‌اند. این نقطه کلیدی است .
معاون فرهنگی ـ دانشجویی دانشگاه پیام‌نور کشور اظهار كرد: برای اینكه بررسی اندیشه‌های یک نظریه‌پرداز، یک تئوریسن و یک مقام استراتژیک را داشته باشیم، نیازمند تبیین مبانی اصول و قواعد آن اندیشه هستیم. مبانی کلام رهبری در مبادی قرآن و عترت فراوان می‌بینیم.
وی با یادآوری روایتی از حضرت علی(ع) یادآور شد: در گذاره‌های تاریخی هنگامی که حضرت علی(ع) به عنوان یک حاکم مسئولیت دامنه پهناور نظام اسلامی را برعهده می‌گیرد در اولین جنگ که به ایشان تحمیل می‌شود، ابن رفائه یکی از یاران امیرالمومنین(ع) از ایشان درباره دلیل جنگ سئوال می‌کند. امیرالمؤمنین(ع) در این گفت‌وگو این نکته را اشاره می‌کند که ما به دنبال گفت‌وگو و به دنبال صلح و امنیت هستیم. نیت و قصد ما صلح است اگر قبول نکردند، آن‌ها را با عذرشان رها می‌کنیم و مطالباتشان را می‌دهیم و صبر می‌کنیم. اگر بازهم قبول نکردند، تا زمانی که به ما کار نداشته باشند ما هم کاری به آن‌ها نداریم اما اگر باز هم ما را رها نکردند، خویشتن‌داری می‌کنیم و از خود دفاع می‌کنیم. این سخنان حضرت علی(ع) نشان دهنده این است که مبنای حرکت امام حرکت همراه با حفظ جامعه اسلامی در آرامش و صلح است.
ناجی با بیان اینكه رهبرمعظم انقلاب فرمودند: ما جنگ طلب نبوده و نیستیم اما در فکر دفاع هستیم زیرا زنده و هوشیار هستیم، گفت: همچنین ایشان در جای دیگری می‌فرمایند ارزش‌های انقلاب ناموس همه مردم ماست و باید غیرتمندانه و با کمال قدرت از آن‌ها دفاع کنیم.
وی تأكید كرد: موضوع عرصه دفاعی، فقط دفاع امنیتی و تسلیحاتی نیست بلکه در پیش نشست‌های دیگر و فراخوان مقالات، دفاع‌های هوشمند مباحث زیست محیطی و موارد دیگر هم آمده که قابل دقت است.
این مقام مسئول با تأكید بر اینكه اندیشه‌های مقام معظم رهبری تنها در عرصه دفاعی بررسی نشود، گفت:‌ اندیشه‌های ایشان در حوزه تقریب مذاهب اسلامی، در حوزه تشییع و حوزه‌های دیگر قابل دقت، بررسی و قابل تبیین از سوی دانشگاهیان است.
انتهای پیام

captcha