مشهد نیازمند یک بیمارستان تخصصی دندان است
کد خبر: 3766817
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴
وزیر بهداشت مطرح کرد،

مشهد نیازمند یک بیمارستان تخصصی دندان است

گروه اجتماعی - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید در مشهد یک بیمارستان در حوزه دندان داشته باشیم چرا که از مواردی ا‌ست که منجر به پیشرفت دانش ما در حوزه دندان پزشکی می‌شود.

مشهد نیازمند یک بیمارستان تخصصی دندان استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی در سفر امروز خود به مشهد، بیمارستان تخصصی و زایشگاه مادر، بخش جدید دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم‌ پزشکی و بخش جدید بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) را افتتاح کرد.

افتتاح بیمارستان تخصصی و زایشگاه مادر
قاضی‌زاده هاشمی در آیین گشایش بیمارستان تخصصی و زایشگاه مادر اظهار کرد: با وجود فعالیت و تلاش در این حوزه واقعیت این است که مشکلات بسیار زیادی در حوزه خدمات، به‌ویژه در زمینه کمبود تخت تعداد بیمارستان‌ها داریم. متاسفانه سرانه تعداد تخت‌های بیمارستاتی مشهد در مقایسه با دیگر شهرها منصفانه نیست و میزان این سرانه برای دانشگاه‌ مشهد، جزو پایین‌ترین‌هاست. در این راستا از وظایف نمایندگان مشهد در مجلس شورای اسلامی عادلانه‌کردن سرانه بیمارستان در سازمان برنامه و بودجه است.

وی ادامه داد: امید داریم تا این مجموعه بخشی از مشکلات شهر را کاهش دهد. شهردار جدید مشکلات جدی بسیاری را پیش‌رو دارد چراکه مشهد، در برخی زمینه‌ها دارای عقب‌ماندگی است و امیدوارم شهردار جدید شرایطی را فراهم کند تا میزان خدمات شهری افزایش یابد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد: در راستای افزایش خدمات شهری مشهد، شورای شهر، رئیس دانشگاه و معاون توسعه در حوزه درمان و پزشکی از هیچ کمکی مضایقه نکردند که نشانگر نگاه عمیق به مشکلات مردم است. برخی برعکس‌اند گره و سنگ‌اندازی می‌کنند. این خواست مردم بوده که ما در رأس امور هستیم. اگر آن‌ها و انتخابشان نبود هیچکدام از ما نیز نبودیم.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: باید توجه داشت که تفاوتی بین بخش خصوصی و دولتی وجود ندارد. شهر مشهد در حوزه فعالیت درمانی بخش خصوصی، دارو و خدمات در حال جان گرفتن است، بنابراین باید همگی به این بخش یاری رسانند تا بخش خصوصی بتواند وارد کار شود و در حوزه درمان سرمایه‌گذاری کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد: شهر مشهد استعداد و ظرفیت‌های بسیار زیادی دارد بنابراین مشهد حتی برای کسانی که به دنبال پول و کسب درآمد هم هستند نوعی جواهر محسوب می‌شود و اگر سرمایه‌گذاری‌ها همراه اشتیاق به خدمت و رعایت حال مردم شود وضعیت بی‌نظیر و مطلوبی را به‌وجود خواهد آورد.

پیشرفت مراکز آموزشی دانشگاهی در حوزه دندانپزشکی به اندازه بخش خصوصی نیست
قاضی‌زاده هاشمی در آیین گشایش بخش جدید دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌تواند نقش‌آفرینی بسیاری در حوزه دانش و مهارت و تربیت نیروی متخصص داشته باشد تا بیشتر به مردم و مشکلات مردم کمک کند. یکی از نکات مهم این است که متاسفانه مراکز آموزشی دانشگاهی ما آنچنان که بخش خصوصی در حوزه دندانپزشکی پیشرفت کرده، دست‌آورد آن‌چنانی نداشته است؛ چراکه بخش خصوصی گردش مالی بسیاری دارد.

وی افزود: نکته مهم این‌جاست که بخش آموزشی و دانشگاهی در حوزه پزشکی برخلاف دندانپزشکی نوآوری‌های بیشتری داشته است. پزشکی بسیار وابسته به آزمایشگاه، تصویربرداری، ژنتیک و... است که پیشرفت سریع آن شدنی نیست، بلکه نیاز به بیمارستان و مراکز مجهز دارد. بنابراین جا دارد دانشکده دنداپزشکی رویکرد خاص و جدیدی را در نظر داشته باشد و باید به این دسته از دانشکده‌ها به‌عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرده و اداره شود.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: بحث آموزش و تدریس باید انجام شود ولی از سوی دیگر باید در این دانشکده درآمدها و هزینه‌ها هم‌خوانی داشته و سودآور باشد. این همه امکانات فراهم شده، بنابراین دندانپزشک‌های دانشگاه همان کاری که در مطب انجام می‌دهند، در داخل دانشگاه انجام دهند.

مشهد نیازمند یک بیمارستان تخصصی دندان
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تشریح کرد: باید در مشهد یک بیمارستان در حوزه دندان داشته باشیم؛ چرا که از مواردی‌ست که منجر به پیشرفت دانش ما در حوزه دندانپزشکی می‌شود؛ چرا که راه بین‌المللی‌شدن دانش، ارتباط با کشورهای دیگر است.

وی تصریح کرد: ترکیه خدمات بسیاری را در حوزه درمان ارائه می‌دهد که می‌توان از تجربه متخصصان این کشور استفاده کرد. در این راستا افزون بر خدماتی که انجام می‌شود، باید اقتصاد را اصلاح کرد. مشهد در این زمینه استعداد بسیار زیادی برای رفع نیازها و موادی که از خارج وارد می‌کنیم را داراست. بنابراین وجود بنگاه اقتصادی قوی با نیاز مصرفی بالا، بهترین ضامن برای تولیدکنندگانی است که مواد اولیه را تولید می‌کنند.

قاضی‌زاده هاشمی تشریح کرد: فعالیت‌ها و ارتباط بین‌المللی در حوزه دندانپزشکی بسیار فردی است و افراد با هزینه شخصی به خارج از کشور می‌روند، تا از دانش روز در این حوزه بهره‌مند شوند. همین امر موجب شده دانش دندانپزشکی هم‌تراز بهترین مراکز دنیا پیشرفت کند، اما متاسفانه زمینه این پیشرفت در بخش دانشگاه کمتر از بخش خصوصی است و باید اصلاح شود که نشانگر مدیریت بد و تعصب اشتباه ماست تا دانشجویان ما نتوانند احساس امنیت در دانشگاه کنند و تمام وقت فعالیت داشته باشند.

در بخش دارو نیازمند وارداتیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه آیین گشایش بخش جدید بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ایران در حوزه دارویی نیازمند خارج از مرزهای خود است. بیش از ۵۰ درصد مواد اولیه دارویی کشور از خارج وارد می‌شود و همچنین ۹۵ درصد اشکال دارویی وارداتی است. باید توجه داشت داروهای خاص، جدید و گران‌قیمت از خارج کشور وارد شده و تامین می‌شود.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: در این حوزه به‌شدت نیازمند استفاده از آخرین دست‌آوردهای علمی دنیا هستیم؛ چراکه این حق مردم است تا بتوانند در صورت بیماری از آخرین دست‌آوردهای علمی برای به‌دست آوردن سلامتشان بهره‌مند شوند. دولت در این زمینه تلاش می‌کند مشکلی ایجاد نشود اگرچه که مشکلاتی وجود دارد و رفع این مشکلات هم بسیار دشوار است.

ایران در حوزه دارو تحریم است
وزیر بهداشت و درمان با بیان اینکه «مهم این است که ما سخت‌ترین شرایط را پشت سر گذاشتیم و مشکلات حوزه‌های درمانی و دارویی در قیاس با شرایطی که بنا داشتند با تحریم برایمان به‌وجود آورند، اصلا قابل مقایسه نیست»، تشریح کرد: کشور آمریکا اعلام می‌کند که ما در حوزه‌های دارویی تحریم نیستیم، اما ادعای آن‌ها نادرست است و مردم ایران و جهان متوجه آن می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفیم که در قرن بیست‌ویکم افرادی در سطح بین‌الملل وجود دارند که به هیچ‌وجه اقداماتشان در راستای ادعاهایی که در حوزه حقوق بشر می‌کنند هم‌خوانی ندارد. بنابراین با وجود همه سختی‌هایی که وجود دارد نهایت تلاشمان را خواهیم کرد تا برای بیماران خاص در مرحله اول و برای همه مردم تا جایی که ممکن باشد مشکلی به‌وجود نیاید. انتظار من از دولت، سازمان برنامه و بودجه، سازمان‌های بیمه و... همکاری‌های لازم در این زمینه‌ها است.

وی با اشاره به طلبکاری از سازمان بیمه‌ها تصریح کرد: بیش از یک سال است که از بیمه‌ها طلبکاریم و نمی‌توانیم بدهی‌های خود را پرداخت کنیم. در این راستا از مجلس شورای اسلامی درخواست دارم از آنجا که در آستانه تصویب بودجه سال آینده قرار داریم، حمایت‌های لازم را در این زمینه داشته باشند و با بی‌توجهی خود به مشکلاتی که از آن طرف مرزهای کشور اعمال می‌شود، کشورهای بیگانه را به مطلوب خود نرسانند.

وزیر بهداشت و درمان در مورد شرایط بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی مشهد اظهار کرد: در مورد توسعه تخت‌های بیمارستانی در مشهد صحبت‌های زیادی شده است بدون اینکه عملی شوند. برخی از این وعده‌ها از سوی دولت بوده و بخش دیگر آن مربوط به خارج از دولت است. کسانی که در مشهد و مجموعه این بیمارستان صاحب امتیاز هستند. در سفر رئیس جمهور به مشهد بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی با وعده‌ای که وزارت راه‌و شهرسازی و استاندار وقت دادند کلنگ زده شد.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: آن زمان هم ما تردید داشتیم که وعده ساخت بیمارستان عملیاتی شود، اما قرار بر این بود که ۵۰ درصد هزینه ساخت بیمارستان را وزارت راه و شهرسازی از طریق تغییر کاربری زمینی که در شمال شهر مشهد وجود دارد، تامین کند. متاسفانه فرافکنی‌هایی شروع شد و هرکس کوتاهی کار را بر گردن دیگری نهاد. آنچه که هم‌اکنون اهمیت دارد این است که زمین تبدیل به پول شود و در اختیار دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد قرار گیرد تا بتوانند کار خدمات‌رسانی را آغاز کنند.

وی افزود: دولت هم متعهد است ۵۰ درصد دوم هزینه ساخت را تامین کند و پس از آن بیمارستان را تجهیز کند. باید توجه داشت که خدمات درمانی مشهد تنها با بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی به نتیجه نخواهد رسید. مشهد نیاز به عملی‌شدن شعارهایی دارد که برخی از دوستان در طول این چند سال ارائه دادند. درواقع اگر به فکر رضایتمندی مردم و سرمایه اجتماعی هستند باید وظایف خود را به درستی انجام دهند.

نیاز مشهد به ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی
وزیر بهداشت و درمان بیان کرد: دولت خیلی بتواند در این حوزه کار مثبت انجام دهد این است که بیمارستان هاشمی‌نژاد را به پایان برساند، این درحالی‌ست که دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه بودجه‌ای ندارد. مشهد به ۲۰۰۰ تخت بیمارستانی نیاز دارد و افراد باید در این زمینه یاری‌کننده باشند.

انتهای پیام

captcha