ابلاغیه مقام معظم رهبری؛ یک فرصت تاریخی برای جامعه علمی کشور است
کد خبر: 3773767
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۳۹۷ - ۲۳:۰۳

ابلاغیه مقام معظم رهبری؛ یک فرصت تاریخی برای جامعه علمی کشور است

گروه فرهنگی- معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با اشاره به اینکه سند الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت، بعد از قانون اساسی، بالاترین سند خواهد بود افزود: فراخوان و ابلاغیه اخیر مقام معظم رهبری برای مشارکت در تکمیل و ارتقای این سند، یک فرصت و مسئولیت تاریخی و استثنایی برای جامعه علمی کشور است.

به گزارش ایکنا از چهارمحال و بختیاری، نشست هم‌اندیشی مسئولین دانشگاه‌ها و مراکز آموزش علمی و پژوهشی و جمعی از مسئولین حوزوی چهارمحال و بختیاری، امروز 27 آذرماه با حضور معاون علمی و تقسیم کار مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در دانشگاه شهرکرد برگزار شد.
هادی اکبرزاده در این نشست ضمن تبریک سالروز وحدت حوزه و دانشگاه گفت: رهبر معظم انقلاب در تاریخ دوم خرداد سال ۱۳۹۰ در حکمی، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را تشکیل دادند و رئیس و اعضای شورای عالی آن را منصوب کردند.
وی گفت: چارچوب الگوی اسلامی – ایرانی و پیشرفت، معرف سیر کلی تحولات مطلوب ایران در عرصه فکر، علم، معنویت و زندگی به‌سوی تمدن نوین اسلامی ایرانی تا پنجاه سال آینده است.
عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: این الگو با مشارکت گسترده متفکران و صاحب‌نظران ایرانی و بر اساس جهان‌بینی و اصول اسلامی و ارزش‌های انقلاب اسلامی بر طبق روش‌های علمی و با استفاده از دستاوردهای بشری و مطالعه آینده‌پژوهانه تحولات جهانی طراحی شده و شامل مبانی، آرمان‌ها، رسالت، افق و تدابیر است.
اکبرزاده ادامه داد: مأموریت مهم و افتخارآفرینی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی ایران بر عهده مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گذاشته‌اند ایجاب می‌کند که ساختاری چابک، پویا، هوشمند و متناسب با این وظیفه خطیر برای آن تعبیه شود.
وی بیان کرد: از سال ۱۳۹۰ که مرکزی برای طراحی الگو تأسیس شد، اولین سؤال این بود که چگونه این کار را انجام دهیم؟ پاسخ را در مراجعه به جامعه علمی یافتیم، بنابراین در اولین کنفرانسی که برگزار کردیم این هدف را دنبال کردیم و با حاصل نظرات اساتید حوزه و دانشگاه در آن کنفرانس نقشه راهمان را ترسیم کردیم و از جمله کارهایی که انجام دادیم راه‌اندازی ۱۴ اندیشکده بود که با اساتید حوزه و دانشگاه در این اندیشکده ها همکاری داریم.
عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت تصریح کرد: کنفرانس‌های سالیانه‌ای را نیز بر اساس نیازهای نقشه راهمان طراحی کردیم و در این کنفرانس‌ها هم به نیازهای داخل کشور توجه کردیم و هم به الگوگیری از تجربیات جهانی در این عرصه پرداختیم.
اکبرزاده بیان کرد: در کنفرانس‌های متعدد نیز نقد الگوی پایه را موضوع کنفرانس قرار دادیم. نشست‌های متعددی نیز بعد از کنفرانس‌ها داشته‌ایم و در طی این سال‌ها بارها نقشه را اصلاح کرده‌ایم.
معاون علمی و تقسیم کار مرکز اسلامی ایرانی پیشرفت در ادامه گفت: بخش‌های مختلف سند حاصل عقل جمعی است. ممکن است اساتید مختلف در ابتدا بخشی را طراحی کنند، اما ممکن است در حلقه‌های مختلف در ادامه اصلاحاتی بر روی آن‌ها صورت گیرد. شورای عالی مرکز ۱۰ نفر هستند که ۷ نفر از اساتید دانشگاهی و ۳ نفر نیز از اساتید حوزوی در آن حضور دارند که مقام معظم رهبری آن‌ها را تعیین کرده‌اند و نظر نهایی را این شورا می‌دهد.
وی گفت: نهادهای مختلفی در کشور که مراجع رسمی کشور هستند، در این طرح فعال هستند. از طرفی جامعه دانشگاهی و حوزوی درگیر این کار هستند که برای این بخش برنامه‌های مفصلی داریم.
عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: درباره اسناد قبلی آسیب‌شناسی‌هایی انجام داده‌ایم که چرا محقق نشده‌اند؟ نظارت بر اجرا و به‌روزرسانی سند سازوکارهایی است که باید در داخل خود سند پیش‌بینی شود.
اکبرزاده با اشاره به اینکه سند الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت، بعد از قانون اساسی، بالاترین سند خواهد بود افزود: ابلاغ مقام معظم رهبری برای مشارکت در تهیه این سند، یک فرصت و مسئولیت تاریخی و استثنایی برای جامعه علمی کشور است.
وی ادامه داد: در هیچ مقطعی از تاریخ کشور، چنین مسئولیتی برای مشارکت جامعه علمی کشور در مقوله پیشرفت فراهم نشده است.
معاون مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اضافه کرد: سند نمی‌تواند ایستا باشد، چون که ما مدام با تحولات روبه‌رو هستیم. وی ادامه داد: بخش تقسیم کار ملی هم مهم است که باید در سند آورده شود و همچنین برهه‌بندی تدابیر بخش دیگری است که اهمیت دارد. ما ۵۶ تدبیر را پیش‌بینی کرده‌ایم اما کشور ظرفیت انجام این تدابیر به صورت همزمان را ندارد، بلکه نیازمند اولویت‌بندی در این زمینه هستیم.
اکبرزاده یادآور شد: در بخش‌های مختلف سند نظیر مبانی، آرمان، افق، تدابیر سعی کرده‌ایم که «عدالت» را به صورت پر رنگ مورد توجه قرار دهیم، چرا که عدالت زیربنای پیشرفت است.
گفتنی است، اساتید و نخبگان حاضر در این نشست سؤالات خود را پیرامون سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بیان کردند و معاون مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به آنها پاسخ گفت.
انتهای پیام

captcha