‌نشست ‌«انقلاب، دفاع مقدس و جوانان» در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد
کد خبر: 3776738
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۹

‌نشست ‌«انقلاب، دفاع مقدس و جوانان» در جهاددانشگاهی اردبیل برگزار شد

گروه اجتماعی ـ نشست دانشجویی «انقلاب، دفاع مقدس و جوانان» در مرکز علمی ـ کاربردی جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار شد.

برگزاری نشست دانشجویی «انقلاب، دفاع مقدس و جوانان» در جهاددانشگاهی اردبیلبه گزارش ایکنا از اردبیل، محمد فروزنده، مدرس دانشگاه و از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس روز گذشته، ۸ دی‌ماه در نشست دانشجویی «انقلاب، دفاع مقدس و جوانان» که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اردبیل در مرکز آموزش عالی علمی ـ کاربردی این نهاد انقلابی برگزار شد، گفت: شرایط داخلی ایران بعد از انقلاب اسلامی در زمینه‌های نظامی و اقتصادی و سیاسی، ماهیت توسعه طلبانه حزب بعث، نگرانی و مخالفت ابرقدرت‌ها از گسترش انقلاب اسلامی از عواملی بودند که دشمنان انقلاب اسلامی را به این جمع‌بندی رساند، از طریق یک جنگ همه جانبه علیه ایران، قادر خواهند بود تا نظام تازه تأسیس جمهوری اسلامی را به زانو درآورده و ساقط کند یا حداقل آن را به تعدیل در مواضع و اقداماتش مجبور سازند.
وی ادامه داد: از دید آمریکایی‌ها در چنین شرایطی، ضربه وارد ساختن به ایران از طریق تجاوز نظامی یک کشور ثالث، می‌توانست منافعی مانند موارد زیر را برای آن‌ها داشته باشد: فروکش کردن احساسات انقلابی مردم ایران با فشار‌های سیاسی و اقتصادی ناشی از جنگ، متقاعد شدن ایران برای برای تأمین نیازمندی‌های خود، به‌ویژه نیاز‌های نظامی و تسلیحاتی از امریکا، فراموش کردن اهداف انقلابی و یا شکست بر اثر کمبود سلاح، نارضایتی مردم بر اثر فشار‌های اقتصادی، نظامی و سیاسی، ایجاد تفرقه میان مسلمانان و رودر رو قرار دادن کشور‌های عربی با ایران و بازداشتن اعراب از توجه به اسرائیل.
فروزنده ادامه داد: جنگ هشت ساله ایران و عراق به‌عنوان یکی از طولانی‌ترین جنگ‌های معاصر دنیا، با حملات ارتش عراق در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ آغاز شد و در مدت کمی نواحی زیادی از خاک ایران به تصرف دشمن درآمد.
با آزادسازی شهر خرمشهر، پس از عملیات بیت‌المقدس در اردیبهشت ۱۳۶۱، موازنه نظامی به نفع ایران عوض شد و ایران با کسب برتری نظامی، درصدد بر آمد تا با اشغال مناطقی از خاک عراق و تهدید نقاط حساس آن(مناطقی مثل بصره) این کشور را به پذیرش خواسته‌های خود مجبور کرده و بتواند به‌عنوان پیروز جنگ، به آن خاتمه دهد.
این مدرس دانشگاه اظهار کرد: عراق که دستیابی به پیروزی در جنگ را غیرممکن دیده بود و از همان اوایل جنگ، به‌خصوص زمان از دست دادن خرمشهر به بعد، خواهان اتمام جنگ بود، برای وادار کردن ایران به پذیرش آتش‌بس و اتمام جنگ، حملات خود را علیه ایران گسترش داد؛ از یک سو اقدام به استفاده از گاز‌های سمی و شیمیمایی علیه نیرو‌های ایران در جبهه‌های جنگ نمود، و از سوی دیگر مناطق مسکونی و غیر نظامی و همچنین نفتکش‌های ایران را مورد حمله قرار داد. در این زمینه، طارق عزیز در رابطه با حمله به نفتکش‌های ایرانی استدلال کرد که این حمله سبب پایان یافتن جنگ خواهد شد؛ زیرا اگر ایران پول نفت نداشته باشد نمی‌تواند اسلحه مورد نیاز خود را از بازار‌های سیاه تهیه کند.
فروزنده بیان کرد: در زمان حملات گسترده عراق و نیز حمایت‌های گسترده بین المللی از آن، نیرو‌های ایرانی بر اساس سیاست تداوم جنگ، در بهمن ۱۳۶۴ با اجرای عملیات والفجر ۸، شهر فاو عراق را تصرف کرده و وضعیت جنگ را به نفع ایران عوض کردند. به طور کلی، فتح فاو زنگ خطر را برای ابرقدرت‌های حامی عراق به صدا درآورد و آن‌ها به این فکر افتادند که باید به نوعی این جنگ خاتمه یابد، چون در دنیای غرب این نگرانی به وجود آمد که ایران برنده جنگ خواهد شد، لذا آن‌ها از یک طرف به گسترش حمایت‌های خود از عراق پرداختند و از طرف دیگر تحریم‌های همه جانبه خود را علیه ایران افزایش دادند و در نهایت با تصویب قطعنامه ۵۹۸ خواهان اتمام جنگ شدند.
این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: ترس قدرت‌های بزرگ و بخصوص امریکا از پیروزی ایران، سبب حضور امریکا در خلیج فارس و در نتیجه رویارویی و در گیری او با ایران شد. امریکا در ادامه فشار‌های خود، هواپیمای مسافربری ایران را در تیر ماه ۱۳۶۷ در خلیج فارس ساقط کرد(درودیان، محمد؛ از آغاز تا پایان؛ ص ۲۰۳) و جدی‌ترین تهدید خود را علیه ایران به کار برد. این کار امریکا، پیام روشن و قطعی آن‌ها مبنی بر تشدید جنگ در صورت عدم اقدام ایران برای خاتمه دادن به آن بود. بنابراین، ایران که از هر جهت تحت فشار بود، تداوم جنگ را به نفع خود ندانسته و در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل در تاریخ ۱۳۶۷ قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفته و شرایط را برای خاتمه یافتن جنگ فراهم ساخت.
فروزنده در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به نقش جوانان در دوران انقلاب و بعد از آن در طول هشت سال دفاع مقدس گفت: رهبر معظم انقلاب در فرمایشات اخیر خود فرموند: «امروز نسل جوان انقلاب گرایش و پایبندی‌شان و علاقه‌مندی عمیق و پخته آن‌ها به انقلاب، اگر از نسل اول بیشتر نباشد، کمتر نیست»، حقیقتا اعتلاء و پویایی هر جامعه در گروی وجود جوانانی است که در درون آن جامعه پرورش یافته، برای پیشرفت آن گام برداشته و با کار و تلاش خود، آینده‌ای بهتر برای هم‌نوعان خودشان رقم می‌زنند و جوانان جمهوری اسلامی همواره به واسطه پیروی از قرآن و اهل‌بیت (ع) و با بهره‌مندی از تعهد، تخصص، غیرت، خودباوری و ایمانی که دارند، نقش چشمگیر و قابل توجهی در پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، دوران دفاع مقدس و همچنین سازندگی و عمران کشور داشته‌اند.
وی ادامه داد: جوانان قشر عظیمی از کشور ما را تشکیل می‌دهند که وجود آن‌ها در جامعه در همان دوران موجب برکت و حضور آن‌ها در جایگاه‌های مدیریتی قطعا موجب رستگاری جمهوری اسلامی خواهد بود، در این میان با توجه به فرمایشات رهبر معظم انقلاب که یقیناً جوانان آینده این کشور را رقم خواهند زد، جوانان مؤمن انقلابی وظیفه‌ای سنگین‌تر دارند که حفظ و پاسداری از انقلاب شکوهمند و کبیر اسلامی ایران به وظایف فوق افزوده خواهد شد.
فروزنده با اشاره به جنگ نرم دشمن در شرایط کنونی و تهاجم فرهنگی آن اظهار کرد: یکی از مهمترین روش‌های افزایش توان فرهنگی نسل جوان، مقاوم‌سازی فکری آنان است؛ چراکه مقاوم‌سازی فکری یکی از عوامل مؤثر در کاهش تلفات وخسارات جنگ نرم است. مقاوم‌سازی فکری بدان معناست که این نسل، همواره سپری به همراه د اشته باشند تا از ضربات مصون بمانند.
وی اظهار کرد: سپر فکری باعث می‌شود که القائات دشمن به باور تبدیل نشود. در بهترین حالت، فکر مقاوم، جوسازی‌های دشمن را به عنوان سمی تلقی کرده وخود را دوراز آن نگاه می‌دارد ویا اجازه رسوب شدن در ذهن وتبدیل شدن به باور را نمی‌دهد.
فروزنده تاکید کرد: مقاوم سازی فکری یک کار فرهنگی است که باید در یک پروسه بلند مدت پیگیری شود و مسئولین فرهنگی می‌بایست نقاط حمله دشمن را پیش بینی کرده و برمبنای نوع تهدید، پدافند مناسبی برای آن داشته باشند.
انتهای پیام

captcha