سرمایه کشورهای اسلامی در اختیار معارف قرآن نیست/ ایکنا؛ مروج فرهنگ قرآن
کد خبر: 3781682
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۳
حجت‌الاسلام دانشی در بازدید از ایکنا مرکزی:

سرمایه کشورهای اسلامی در اختیار معارف قرآن نیست/ ایکنا؛ مروج فرهنگ قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی - مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی گفت: کشورهای اسلامی در ثروتمندترین نقاط جهان واقع شده‌اند اما این سرمایه در اختیار انتشار قرآن و معارف آسمانی قرار ندارد و فعالیت خود را تنها به انتشار قرآن محدود کرده‌اند.

سرمایه کشورهای اسلامی در اختیار معارف قرآن نیست/ ایکنا؛ مروج فرهنگ قرآن

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی‌ روز گذشته، 25 دی‌ماه در دفتر خبرگزاری ایکنا شعبه مرکزی حضور یافته و با عوامل این مجموعه؛ مسعود شهرجردی، ریاست جهاددانشگاهی و رئیس خبرگزاری، احمد گلستانی‌عراقی، سردبیر و دیگر عوامل دیدار و گفت‌و‌گو کرد.
براساس این گزارش؛ احمد گلستانی‌عراقی، سردبیر ایکنای شعبه مرکزی ضمن خیرمقدم و خوشامدگویی گفت: خبرگزاری ایکنا علاوه بر پوشش رویدادهای قرآنی و فرهنگی که رسالت اصلی رسانه است سعی دارد با نگاه قرآنی به مسائل اجتماعی و آسیب‌های این حوزه بپردازد و سعی دارد که بتواند مثمرثمر و حامی خوبی برای نهادها و دستگاهایی که درگیر مسائل فرهنگی اجتماعی هستند، باشد.

ایکنا؛ مروج فرهنگ قرآن
حجت‌الاسلام عباس دانشی، مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی در ادامه اظهار کرد: ایکنا مجموعه‌ای خبررسان و اطلاع‌رسان است که در برخی از عرصه‌ها به‌ویژه در عرصه قرآنی فعالیت دارد، نام و جای خبرگزاری ایکنا بین خبرگزاری‌ها خالی بود و خوشبختانه جهاددانشگاهی تدبیر کرده و این خبرگزاری را در راستای ترویج فرهنگ قرآن احداث کرد.
وی بیان کرد: در عرصه قرآن مسلمانان به طور اعم و ما در کشور به طور خاص آن‌طور که شایسته و لازم است به ساحت مقدس قرآن توجه شود؛ کار نکرده‌اند. آمار جهانی فعالیت‌های سایر ادیان درباره کتاب آسمانی‌ نشان از این دارد که ما وضعیت خوبی نداریم، انجیل پر‌تیراژترین کتابی است که در دنیا منتشر می‌شود و یهودی‌ها سعی دارند تورات همراه با انجیل منتشر شود.
دانشی تصریح کرد: انجیل به‌عنوان کتاب آسمانی مسیحیت در انتشار، شمارگان اول را به خود اختصاص داده است، اگر مسلمانان و دین اسلام را از نظر جمعیت سومین دین دنیا بدانیم بعد از انجیل و تورات باید قرآن جزو پرتیراژترین کتب دینی جهان باشد اما شاهدیم بعد از این کتب، کتاب‌هایی همچون شازده کوچولو، دخترک کبریت‌فروش و دیگر رمان‌های خارجی رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص می‌دهند و قرآن فاصله قابل‌توجهی در شمارگان چاپ و تیراژ با انجیل دارد.
این مقام مسئول با اظهار نارضایتی از اینکه در ترجمه مفاهیم کتب دینی نیز با این مشکل مواجه هستیم، گفت: در زمینه مفاهیم کتب دینی هم نشر مفاهیم و ترجمه انجیل، پرتیراژترین‌ها را به خود اختصاص داده است بعد از آن باز هم رمان‌های مشهور جهان در رتبه‌های بعدی ترجمه قرار دارند.

لزوم ترجمه قرآن به همه زبان‌های دنیا
وی ادامه داد: متأسفانه قرآن از حیث تعدد به زبان‌های مختلف دنیا هم جایگاه خوبی ندارد، همه ما مسلمانان در رساندن پیام قرآن به زبان ملت‌ها کوتاهی کردیم، علاوه بر اینکه در تفسیر، تبیین و عمل به قرآن کوتاهی می‌شود حتی در یک اقدام محسوس و دست‌یافتنی که می‌توانستیم در حوزه قرآن کار کنیم، کوتاهی کردیم.
‌دانشی اضافه کرد: البته نباید تلاش‌های صورت گرفته در نهضت ترجمه قرآن طی 40 سال انقلاب را نادیده گرفت، مراکز مختلف ترجمه قرآن در تهران و قم در نهادهای وابسته به دولت و حوزه فعال شده‌اند و خدمات ارزنده‌ای در این حوزه انجام دادند و در این مراکز معایب ترجمه‌های پیشین رفع شده است، چراکه ترجمه‌های موجود در سال‌های قبل از انقلاب متونی بود که در کشورهای مختلفی غیر از کشورهای اسلامی ترجمه شده بود و این ترجمه‌ها گاه با تحریف و عدم فهم درست و صحیح مردم همراه بود.

انتظار از نظام جمهوری اسلامی
وی بیان کرد: امید است دهه پنجم انقلاب اسلامی دهه نشر و انتشار بیش از پیش قرآن و معارف این مصحف شریف در جهان باشد و آن‌طور که از نظام جمهوری اسلامی انتظار می‌رود بیشتر از این در بخش نشر قرآن و ترجمه‌های متعدد با زبان‌های گوناگون کار کند.
دانشی افزود: کشورهای اسلامی در ثروتمندترین نقاط جهان واقع شدند اما این سرمایه در اختیار انتشار قرآن و معارف آسمانی قرار ندارد و انتشار صرف کتاب قرآن حداکثر کاری است که در کشورهای اسلامی و در شهرهایی همچون مکه، مدینه و قاهره صورت می‌گیرد بنابراین به نظر می‌رسد بعضی از کشورهای اسلامی عمداً اهتمام دارند معارف اسلامی و قرآنی منتشر نشود.
وی ادامه داد: یک متفکر مسیحی می‌گوید بزرگترین شانس یک مسیحی این است که انجیل نخواند و ما می‌گوییم بزرگترین شانس مسلمان این است که قرآن بخواند، بزرگتر از آن این است که فهمیده، هر میزان که به فهم قرآن برسد به هدف خلقت و راه‌های سعادت و کمال نزدیک شده است، دولتمردان و سیاست‌گذاران هدف‌گذاری کرده و کارهای مؤثری را در حوزه قرآن انجام دهند.
دانشی تصریح کرد: مرکز آمار ایران از سرانه مطالعه 6 دقیقه‌ای قرآن و ادعیه در کشور خبر داده است که جای امیدواری است، این گزارش و ارزیابی حاصل تحقیق روی 40 هزار خانوار و 65 میلیون نفر جمعیت بالای 15 سال است.
وی در بخشی از سخنان خود خبرگزاری ایکنا را مؤثر در نشر مفاهیم قرآن در سطح ملی و بین‌المللی خواند و اظهار کرد: خبرگزاری ایکنا می‌تواند باعث ایجاد آگاهی و اطلاع عموم مردم از فعالیت‌های قرآنی کشور و ترویج و توسعه فعالیت‌های قرآنی کشور شود که بنده به سهم خود از تلاش‌های این مجموعه قدردانی می‌کنم. امید است این خبرگزاری در اهدافش توفیق پیشرفت پیدا کند؛ چراکه گستره این خبرگزاری ضرورت بسیار دارد.

دلبستگی جامعه قرآنی به ایکنا
‌دانشی تشریح کرد: خبرگزاری ایکنا با در اختیار داشتن گستره بین‌المللی پیام توجه نظام به قرآن را در دنیا منتشر کند. گستره بین‌المللی بودن این مجموعه ظرفیت دارد تشیع و معارف اهل‌‌بیت(ع) را به دنیا معرفی کند، این مجموعه قابلیت دارد تفسیر درست و واقعی قرآن از منظر اهل‌‌بیت(ع) را در جهان منتشر کند، برای بسیاری از آیات قرآنی در غیر مکتب امامت و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) تفسیر درستی نداریم، گره‌های کوری در فهم قرآن و فقدان منابع اهل‌بیت(ع) وجود دارد که این خبرگزاری می‌تواند به این عرصه کمک کند، در واقع جامعه فرهنگی و قرآنی دل بسته‌اند که این خبرگزاری بتواند موفق عمل کند.
مسعود شهرجردی، رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی‌ هم گفت: ایکنا از مجموعه خبرگزاری‌های جهاددانشگاهی است که نشر معارف قرآنی و اسلامی را در اولویت دارد، خلأ نبود خبرگزاری قرآنی احساس می‌شد که جهاددانشگاهی این احساس نیاز را با نگاه بین‌المللی رفع کرد.
وی ادامه داد: استراتژی ترجمه اخبار روی 42 زبان است اما در حال حاضر بر 17 زبان تمرکز شده است، اخبار متناسب با فضای فرهنگی جامعه هدف تنظیم شده و از دامن زدن به اختلافات پرهیز می‌شود که امید است با کمک نهاد کتابخانه‌ها و دیگر دستگاه‌ها این خبرگزاری هر روز قوی‌تر از سال‌های قبل باشد.

حوزه پرتلاطم خبررسانی
شهرجردی بیان کرد: در حوزه محتواسازی فعالیت‌های خوبی در استان انجام می‌شود، قرار بر این است همان‌طور که دشمنان از فضای مجازی برای ارائه محتویات استفاده می‌کنند ما نیز در این عرصه ورود پیدا کرده و محتوا‌سازی کنیم. در حوزه محتواسازی اقدامات بسیار خوبی صورت گرفته است و خبرگزاری ایسنا منطقه مرکزی نیز در حوزه اینوگرافی ورود پیدا کرده است. خدمت در حوزه خبر خدمتی پرتلاطم است که امیدواریم با کمک همه مسئولان بتوانیم در راستای اهداف خود قدم‌های خوبی برداریم.
وی در ادامه به چاپ نشریه رایحه اشاره کرد و گفت: نگاه جدید نشریه رایحه به سمت معرفی شخصیت‌های مهم هر منطقه‌ای است، آخرین شماره ‌این نشریه ‌علامه شوشتری از علمای بزرگ استان خوزستان را معرفی کرد که امید است در یکی از تیراژهای این نشریه علمای بزرگ استان مرکزی به مردم ایران و دنیا معرفی شود.
انتهای پیام

captcha