برگزاری جشنواره رضوی در اولویت برنامه‌های فرهنگی وزارت علوم است
کد خبر: 3782081
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲
مدیرکل اداره فعالیت های دینی و قرآنی وزارت علوم:

برگزاری جشنواره رضوی در اولویت برنامه‌های فرهنگی وزارت علوم است

گروه فعالیت های قرآنی - مدیرکل اداره فعالیت های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری جشنواره‌های رضوی به تقویت تعالیم و آموزه‌های اهل بیت(ع) در دانشگاه‌ها کمک خواهد کرد؛ لذا برگزاری جشنواره‌های رضوی را یکی از اولویت‌های مهم برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم است.

برگزاری جشنواره رضوی در اولویت برنامه های فرهنگی وزارت علوم استبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی رشید جعفرپور دیروز، 26 دی ماه، در اولین نشست دبیران قرآن و عترت دفاتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در هتل پاسدارن مشهد بیان کرد: ما برای توسعه فعالیت های قرآنی از ظرفیت وجودی امام رضا(ع) به خوبی استفاده نکرده ایم اما طرح نهضت جامع رضوی در راستای بهره برداری از ظرفیت امام رضا(ع) چند سطح است که مرحله اول آن شامل برگزاری جشنواره های ملی رضوی است و تفاهم نامه ای در این خصوص نیز با وزارت ارشاد امضا شده است.

مدیرکل اداره فعالیت های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: برگزاری جشنواره‌های رضوی به تقویت تعالیم و آموزه‌های اهل بیت(ع) در دانشگاه‌ها کمک خواهد کرد؛ لذا برگزاری جشنواره‌های رضوی را یکی از اولویت‌های مهم برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم می دانیم. ما برگزاری جشنواره های رضوی را در سطح ملی آغاز کرده ایم که در اولین سال برگزاری 16 جشنواره ملی انجام شد و در سال دوم این تعداد به 2 برابر افزایش یافت و 32 جشنواره ملی رضوی در 32 دانشگاه کشور برگزار شد و این عدد نشان از رشد حضور علاقه مندان دارد.

وی بیان کرد: موج استقبال از جشنواره های ملی رضوی در تولید آثار، تولید مقالات و... که در حوزه رضوی انجام شد، پیداست. البته کم شدن بودجه ها در این تولیدات تأثیرگذار بود و آثار جشنواره در سال های بعد کمتر شد.

تشرف 80 هزار دانشجو به حرم مطهر رضوی در قالب طرح تشرف رضوی
وی اظهار کرد: دومین کاری که برای نهادینه سازی فرهنگ رضوی در توسعه قرآن در دانشگاه ها انجام شد، طرح تشرف رضوی بود. در این طرح هر دانشجو در دوران تحصیل حداقل یک مرتبه به حرم رضوی مشرف می شود. در قالب این طرح تاکنون زمینه تشرف 80 هزار دانشجو به حرم رضوی فراهم شده است.

مدیرکل اداره فعالیت های دینی و قرآنی وزارت علوم تحقیقات و فناوری گفت: طرح طریق دیگر طرح در حوزه رضوی بود که در ایام شهادت امام رضا(ع) و در دهه پایانی ماه صفر، دانشجویان از مسیر قدمگاه امام رضا(ع) تا حرم رضوی را با پای پیاده طی می کنند و همه ساله از دانشگاه های کشور حدود 2000 نفر در این طرح شرکت می کنند.

وی اضافه کرد: در طرح طریق بیشترین دانشجویان حاضر را دانشجویان دختر تشکیل می دهند که این مسیر را می پیمایند. اخلاص در این طرح تجلی زیادی پیدا می کند؛ ضمن اینکه کارهای فرهنگی هم در این مسیر انجام می شود.

مدیرکل اداره فعالیت های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: زیارت و نحوه ارتباط با آن و مواردی از این قبیل هم در دانشگاه ها مورد توجه است. تمایل ما این است که یک هیات اندیشه ورز در هر دانشگاه تشکیل شود و فعالیت های ما را مورد نقد و بررسی قرار دهد. آیین نامه ای هم در این خصوص تنظیم شده که قرار است در چندین دانشگاه به صورت آزمایشی اجرا و نتایج بررسی شود.

جعفر پور گفت: در فضای مجازی هنوز حضور خوبی نداریم و علت این است که متاسفانه بچه مذهبی ها به دلیل آسیب های این فضا، از حضور در فضاهای اینچنینی امتناع می کنند. یکی دیگر از مشکلات ما این است که در جذب مخاطب هنوز موفق نبوده ایم و بیشتر مخاطبان ما از بین بچه های مذهبی بوده است. در جشنواره رضوی به بخش هنری و پژوهشی هم پرداخته شده در حالی که جشنواره ظرفیت آن را دارد که همه افراد، از هر قشری را جذب کند چرا که مخاطب آن عام است؛ لذا باید در این خصوص تدابیری اندیشیده شود.

انتهای پیام

captcha