تشدید نظارت بر فرآورده‎های غذایی/ توضیح در مورد استفاده از ذرت دامی در تولید غلات حجیم‌شده
کد خبر: 3790632
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۳
مفید بیان کرد:

تشدید نظارت بر فرآورده‎های غذایی/ توضیح در مورد استفاده از ذرت دامی در تولید غلات حجیم‌شده

گروه سلامت ــ مدیرکل امور فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو در مورد استفاده از ذرت دامی و تخلفات صورت گرفته در تولید اسنک و غلات حجیم‌شده گفت: نظارت‌های سخت‌گیرانه بر فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی تشدید می‌شود.

تشدید نظارت سازمان غذا دارو بر فرآورده‎های غذایی و آشامیدنی/ توضیح در مورد استفاده از ذرت دامی در تولید غلات حجیم شدهبه گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، وحید مفید، مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی این سازمان، با اشاره به گزارشی مبنی بر استفاده از ذرت دامی در تولید فرآورده‌های اسنک و غلات حجیم‌شده، اظهار کرد: بلافاصله پس از اعلام این گزارش، طی بخشنامه‌ای از تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور خواسته شد که مراتب وجود یا عدم وجود ذرت‌هایی با گرید دامی در کارخانه‌های تولید اسنک و غلات حجیم‌شده را مورد بررسی قرار دهند.
وی افزود: ادارات نظارت دانشگاه علوم پزشکی از انبار‌های واحد‌های تولیدی بازرسی کرده و ۳۵۶ نمونه برداشته شد که ۱۳۴ مورد از آن دقیقاً با ویژگی‌های ذرت انسانی منطبق بود. ۱۲۸ مورد از نمونه‌ها بانام ذرت دامی واردشده بود، اما ازلحاظ ویژگی‌ها کاملاً با ذرت انسانی مطابقت داشت که احتمالاً به دلیل مسائل مربوط به تسهیلات واردات و ارز بوده است.
مدیرکل فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: ۴۳ مورد از نمونه‌ها نیز از واحد‌هایی بود که دارای پروانه ساخت از سازمان غذا دارو بوده و هیچ مشکلی نداشتند. همچنین ۵۱ مورد از نمونه‌ها ذرت‌های منجمدشده‌ای بود که موارد استفاده آن‌ها برای تولید اسنک نبوده و در ساخت کنسرو و سایر محصولات استفاده می‌شد که البته آن‌ها نیز با درجه ذرت انسانی بودند.
به گفته وی تنها ۲۵ نمونه بر اساس نتایج آزمایشگاه ازلحاظ ویژگی‌های میکروبی و مشخصات مطابق با استاندارد‌های تعریف‌شده برای ذرت انسانی منطبق نبوده که بلافاصله ضمن ممانعت از تولید، نمونه‌ها پلمب و در اختیار مراجع قضایی قرار گرفت.
مفید با اشاره به اینکه شرط ادامه تولید واحد‌های متخلف پس از رسیدگی قضایی استفاده از منابع منطبق برای مصرف انسان در نظر گرفته‌شده است، گفت: بازدید‌ها از واحد‌های تولیدکننده فراورده‌های غذایی و آشامیدنی ادامه پیدا کرده و سازمان غذا و دارو در مورد محصولات غذایی سخت‌گیرانه اقدام خواهد کرد.
وی با اشاره به نمونه‌برداری از محصولات نهایی، گفت: خوشبختانه در هیچ‌کدام از محصولات نهایی مشکلی وجود نداشت و محصولات سطح عرضه با ویژگی‌های ذرت انسانی مطابقت داشت.
انتهای پیام
captcha