حوزه علمیه خواهران نسبت به عرفان‌های کاذب روشنگری کند
کد خبر: 3791199
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۷
آیت‌الله مقتدایی:

حوزه علمیه خواهران نسبت به عرفان‌های کاذب روشنگری کند

گروه معارف ــ دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران ‌با اشاره به عرفان‌های نوظهور اظهار کرد: حوزه خواهران نسبت به عرفان‌های کاذب روشنگری بیشتری داشته باشد.

عرفان‌های کاذب و جریان‌های انحرافی عقاید مردم را فاسد می‌کنندبه گزارش ایکنا از قم، ‌آیت‌الله مرتضی مقتدایی، دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران در دیدار معاون پژوهش جامعةالزهرا(س) و اعضای کمیته علمی نخستین همایش کتاب سال بانوان که امروز، 29 بهمن‌ماه در سالن جلسات شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، بیان کرد: اقدام مبارک است که خیلی دیر اتفاق افتاده است، اما شروع این اقدام، مبارک و قابل قدردانی است و چون شما با قصد خالص و برای رضای خدا در این مسیر گام برمی‌دارید و لذا نتیجه و تأثیر آن را خواهید دید.

آیت‌الله مقتدایی در ادامه یادآوری کرد: ما تجربه‌ای از سال‌های قبل و پیش از انقلاب اسلامی در پیشرفت حوزه‌های علمیه خواهران داشتیم؛ چنانچه سال 1354 حوزه علمیه برادران با نام حوزه حضرت امام صادق(ع) را در اصفهان تأسیس کردیم که با حضور آیت‌الله فاضل لنکرانی افتتاح شد.

وی افزود: آن زمان بانوان نامه‌های متعددی ارسال می‌کردند و درخواست حوزه علمیه خواهران را داشتند، به همین خاطر مکانی را برای حوزه علمیه خواهران اجاره کردیم و از همان ابتدا مورد استقبال فراوان قرار گرفت و این حوزه هم اکنون با عنوان حوزه علمیه خواهران فاطمه الزهرا(س) و تحصیل بیش از 600 بانوی طلبه از سطح یک تا سطح چهار در حال فعالیت است.

پیشرفت و استقبال در حوزه خواهران بهتر از حوزه برادران
دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران تصریح کرد: حوزه‌های علمیه خواهران از نظر پیشرفت تحصیلی، اخلاقی، فعالیت‌های پژوهشی و غیره به مراتب بهتر از طلاب برادر است، ظرفیت، پیشرفت و استقبال در حوزه‌های علمیه خواهران بالا است، اما باید از این ظرفیت استفاده شود.

آیت‌الله مقتدایی بیان کرد: متأسفانه هنوز پیشرفت‌های بانوان طلبه در حوزه‌های علمیه ارزیابی نشده و نمود نداشته است، پیشرفت‌هایی که در حوزه‌های تألیف، مقاله‌نویسی، تدریس، تبلیغ و غیره وجود دارد.

وی یادآوری کرد: چندی پیش، شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران دیداری با حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی داشت که در این دیدار حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی، گزارشی از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی جامعةالزهرا(س) ارائه کرد که چنین آمادگی و پیشرفتی برای آیت‌الله مکارم‌شیرازی قابل توجه و شگفت‌انگیز بود و ایشان را تحت تأثیر قرار داد؛ چنانچه این موضوع را در جلسه درس خویش مطرح کردند.

دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران با بیان این‌که تأسیس حوزه‌های علمیه خواهران از برکات انقلاب اسلامی است، تأکید کرد: ما قبل از انقلاب، حوزه علمیه خواهران به این صورت نداشتیم، اما امروز حوزه‌های علمیه خواهران به‌عنوان شجره طیبه انقلاب اسلامی مطرح هستند.

آیت‌الله مقتدایی اظهار کرد: لیاقت و ظرفیت در حوزه‌های علمیه خواهران بسیار بالا است، اما این ظرفیت‌ها و قابلیت‌ها باید احصا شده و مورد استفاده قرار گیرند و به صورت گسترده منتشر شوند.

وی بیان کرد: متأسفانه برخی افراد جامعه نسبت به فعالیت‌ها و بودجه‌ای که صرف حوزه‌های علمیه از جمله حوزه‌های علمیه خواهران می‌شود، انتقاد دارند که به خاطر این است که عموم مردم از فعالیت‌های حوزه‌های علمیه خواهران اطلاع دقیقی ندارند.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: اقدام شما جهت برگزاری همایش کتاب سال بانوان، اقدام مبارکی است و با این همایش می‌توان پیشرفت‌هایی که خواهران در نوشته‌ها، تألیفات، مقالات و فعالیت‌های علمی خود در حوزه‌ها و در عرصه زن و خانواده دارند، به‌منصه ظهور گذاشت.

آیت‌الله مقتدایی با بیان این‌که پیشرفت‌های علمی بانوان باید مکتوب و منتشر شود، گفت: برخی تألیفات بانوان آنچنان غنی و پربار است که قابلیت ارائه در مراکز علمی و آموزشی را دارند، چنانچه به گفته یکی از اساتید فاضل حوزه و دانشگاه، یکی از طلاب کتابی نوشته است که می‌توان به عنوان کتاب درسی ارائه داد که این فعالیت قابل قدردانی است.

وی با تصریح بر این‌که پژوهش‌های بانوان طلبه باید ساماندهی شوند، افزود: مسئولان علمی، آموزشی و پژوهشی باید به پژوهشگران موضوع ارائه دهند و اولویت‌ها مشخص شود و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.

دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران در ادامه بر لزوم حضور بانوان طلبه در اجتماع تأکید و اظهار کرد: سخنرانی‌های بانوان در اجتماع می‌تواند مؤثر باشد؛ اگر بانوان عالمه با حجاب اسلامی درباره حقوق زن در اسلام سخن بگویند، اثر آن از گفتن این مسائل در مجامع دیگر بسیار بیشتر خواهد بود.

آیت‌الله مقتدایی تصریح کرد: امروز برخی افراد موضوعات مربوط به حجاب را به سخره می‌گیرند، اما اگر ضرورت حجاب و عفاف که از احکام اسلام است، توسط بانوان تبیین شود، تأثیر بیشتری خواهد داشت.

وی با بیان این‌که ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی که در حوزه‌های خواهران وجود دارد، احصا کنید، بیان کرد: بانوان طلبه در حوزه مسائل آموزشی و پژوهشی استقبال زیادی می‌کنند که شما مسئولان باید فراخوان آثار داشته باشید، پژوهشگران را معرفی و تشویق کنید تا در سطح جامعه و بین الملل مطرح شوند.

حضور مستمر علما و اساتید فاضل در حوزه‌های علمیه
دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران بیان کرد: اگر در حوزه‌های علمیه خواهران چنین گوهرهایی پرورش پیدا کنند، می‌توانند در جامعه و ‌بین بانوان حضور پیدا کنند و به تبلیغ دین و معارف اهل بیت(ع) بپردازند.

آیت‌الله مقتدایی گفت: اساتید جامعةالزهرا(س) و دیگر اساتید فاضل حوزه‌های علمیه خواهران باید در حوزه‌های علمیه خواهران سراسر کشور مستقر شوند، در حجره‌های بانوان طلبه حضور یابند و نشست‌های عمومی و تخصصی برگزار کنند.

وی تصریح کرد: معاشرت چهره به چهره طلاب با اساتید فاضل و با سابقه حوزوی، بهترین تأثیر اخلاقی و آمادگی را در دوران طلبگی می‌تواند داشته باشد؛ چنانچه در گذشته نیز علما و بزرگان دین هر یک در مدرسه‌ای حجره داشتند، طلاب با علما محشور بودند و هر روز رفت و آمد و نشست و برخاست علما را می‌دیدند که همین مسئله اثر اخلاقی بر طلاب داشت.

دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران یادآور شد: در گذشته، درس اخلاق مرسوم نبود، اما با وجود اینکه درس اخلاق مرسوم نبود اما طلاب حوزه، بسیار مهذب و متخلق به اخلاق حسنه بودند؛ علت این بود که طلبه‌ها با اساتید و مراجع محشور بودند و روش و منش آنها و رفتار  و عملکرد آنان بر طلاب تأثیر می‌گذاشت.

آیت‌الله مقتدایی تأکید کرد: ما اساتید نخبه، باتجربه و عالمه فراوانی در حوزه‌های علمیه خواهران داریم که ناشناخته هستند، بنابراین ما باید زمینه حضور مستمر علما و اساتید فاضل را در حوزه‌ها فراهم کنیم.

عرفان‌های کاذب و جریان‌های انحرافی‌
وی به ظهور عرفان‌های کاذب در جامعه اشاره کرد و افزود: امروز عرفان‌های کاذب و جریان‌های انحرافی متعددی در جوامع بشری پدیدار شده است که عقاید مردم به‌ویژه بانوان را فاسد می‌کنند، به همین خاطر بانوان فاضله عالمه مهذبه که در حوزه‌های علمیه به‌ویژه جامعةالزهرا(س) سابقه درخشانی دارند باید در جامعه حضور فعال داشته باشند و در جلسات مختلف روشنگری کنند.

دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران به تدوین کتب درسی و اجرای طرح تربیت تدوینگر در جامعةالزهرا(س) اشاره کرد و گفت: این کار اقدام مبارک و شایسته‌ای است که امیدواریم با دقتی که به‌کار می‌برید، کتاب‌هایی تدوین شود که در حوزه‌های علمیه سراسر کشور و حتی دانشگاه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

آیت‌الله مقتدایی در پایان تأکید کرد: حوزه‌های علمیه منتسب به حضرت ولیّ عصر(عج) است و طلاب سربازان آن حضرت و مورد عنایت ویژه ایشان هستند که امید است کار بابرکتی که شروع کردید با جدیت ادامه دهید و خدمت خالصانه شما مورد عنایت ویژه صاحب‌الأمر(عج) قرار گیرد.

یادآور می‌شود، مراسم اختتامیه نخستین همایش کتاب سال بانوان روز پنجشنبه، 9 اسفندماه همزمان با ایام ولادت باسعادت حضرت زهرا(س) ‌در جامعةالزهرا(س) برگزار می‌شود.

انتهای پیام

captcha