سند دانشگاه اسلامی از اسناد مظلوم کشور است
کد خبر: 3792158
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۸
حجت‌الاسلام رستمی:

سند دانشگاه اسلامی از اسناد مظلوم کشور است

گروه اجتماعی ــ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور با تاکید بر ایجاد باور عمومی به سلامت معنوی در دانشگاه‌ها و عموم جامعه گفت: سند دانشگاه اسلامی که با هدف ایجاد حیات طیبه در دانشگاه تدوین شده از اسناد مظلوم شورای عالی انقلاب فرهنگی از حیث توجه مدیران و محیط‌های دانشگاهی به این مقوله است.

سند دانشگاه اسلامی از اسناد مظلوم کشور استبه گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور دوم اسفند ماه در همایش سلامت معنوی در قم گفت: ارتباط وثیق میان معنویت و دین سبب شده تا حتی در تعاریف جریانات غیردینی، امر متعالی و مقدس جزء باورهای سلامت معنوی قرار گیرد.

وی با اشاره به نگاه قرآن به سلامت بیان کرد: حیات در مفاهیم قرآنی اعم از علائم حیاتی برای موجود زنده است لذا مفاهیمی مانند امت و جامعه دارای حیات هستند و از آن بالاتر موجوداتی که به ظاهر حیات مادی از آنان سلب شده ولی در قرآن دارای حیات هستند و برعکس کسانی هستند که به ظاهر دارای حیات جسمی هستند ولی قرآن آنان را مرده می پندارد.

رستمی با بیان اینکه شهدا از منظر قرآن با اینکه از علائم حیاتی موجود زنده برخوردار نیستند و مرده‌اند ولی زنده شمرده می‌شوند و برعکس کفار با اینکه علائم حیاتی موجود زنده را دارند ولی مرده شمرده شده‌اند ادامه داد: آنچه قرآن در مورد جامعه زنده فرموده جامعه دارای حیات طیبه است لذا در آیه شریفه بر این موضوع تاکید دارد که من عمل صالحا من ذکر او انثی؛ که هم افراد و هم جامعه را در بر می دارد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور بیان کرد:  بنابراین آنچه جزء عوامل معده و تامین کننده سلامت از دید قرآن است دعوت به خوبی و دوری از بدی‌ها است لذا فرموده شما بهترین امت هستید زیرا توجه به امر به معروف و نهی از منکر دارید به همین دلیل در روایات این فریضه از همه عبادات دیگر بالاتر دانسته شده و عبادات را در مقابل آن مانند قطره ای در برابر دریا دانسته‌اند زیرا این دو فریضه عامل تحقق حیات طیبه است.

وی با اشاره به اهمیت محیط‌های دانشگاهی و لزوم جاری شدن حیات طبیه در آن تصریح کرد: دانشگاه در فضاهای اجتماعی جریان‌ساز است لذا مراقبت از این محیط و تحقق حیات طیبه در این محیط اهمیت زیادی دارد. نمی توان تصور کرد صرفا با وجود نهادی دینی مانند نهاد رهبری بدون ساختارهای دیگر به هدف سلامت معنوی می توانیم دست یابیم.

رستمی با بیان اینکه سند دانشگاه اسلامی از اسناد مظلومی است که توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است تصریح کرد: امروز قطعا در التفات و توجه مدیران و سایر بخش‌ها نسبت به جایگاه این سند فاصله زیادی داریم؛ در این سند آمده دانشگاهی که بینش توحیدی بر همه شئون آن حاکم باشد اسلامی است؛ دانشگاهی که از مکارم اخلاقی سرشار است و شخصیت معنوی افراد در آن ارتقاء می یابد.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب هم اظهار کرد: در جای جای بیانیه مطالبه از جوانان وجود دارد؛ در توصیه‌های هفتگانه ایشان یکی از توصیه‌های مهم توجه به اخلاق و معنویت است زیرا جهت‌دهنده همه فعالیت‌های اجتماعی است و  با نبودن آن با وجود رفاه مادی، احساس بودن در جهنم به انسان دست می‌دهد و با بودن آن کمبودها هم سبب عدم رضایت و خوشبختی نمی‌شود.

رستمی ادامه داد: رفتار اخلاقی و معنوی از سوی مدیران و استادان و دانشجویان اولین اقدام برای نهادینه کردن سلامت معنوی در دانشگاه‌هاست؛ همچنین فراهم کردن زمینه برای همه کنشگران و میدان دادن به فعالان این عرصه و جلوگیری از عوامل مخل از مقدمات لازم برای ایجاد سلامت معنوی در دانشگاه هاست لذا مقابله با جریان تهاجم فرهنگی که عموم جامعه را هدف قرار داده است بسیار مهم است.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های کشور اظهار کرد: اجرای برنامه‌های کوتاه و میان مدت برای سلامت معنوی لازم است  و حتما باید برای آن برنامه داشته باشیم؛ باید باور عمومی نسبت به سلامت معنوی در جامعه ایجاد شود همان طور که در سایر بخش ها وقتی حساسیتی ایجاد شد افکار جامعه به آن سمت معطوف می‌شود و واکنش مردم را در پی دارد.

انتهای پیام

captcha