شناساندن به‌‎نشر به عنوان یک ناشر مذهبی مرجع
کد خبر: 3805661
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۱
مدیرعامل انتشارات به‌نشر مطرح کرد؛

شناساندن به‌‎نشر به عنوان یک ناشر مذهبی مرجع

گروه فرهنگی- مدیرعامل موسسه به‌نشر گفت: در حوزه فرهنگی مهم‌ترین رویکردی که یش‌بینی کرده‌ایم این است که آستان قدس را به عنوان یک ناشر مذهبی مرجع معرفی کنیم که خود این اتفاق مهمی است که باید رخ دهد، در حقیقت آستان قدس هنوز به عنوان کتاب شناخته نشده است و ما به دنبال این هستیم که به عنوان یک ناشر مذهبی مرجع شناخته شویم.

شناساندن به‌‎نشر به عنوان یک ناشر مذهبی مرجعبه گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حسین سعیدی امروز 2 اردیبهشت‌ماه در نشست خبری با موضوع «تشریح جزئیات حضور متمرکز آستان‌قدس رضوی در سی‌ودومین نمایشگاه کتاب تهران» اظهار کرد: نمایشگاه‌ها عمدتا برای عموم یک فرصت هستند و امکان مشاهده محصولات به صورت یک جا، امکان مقایسه محصولات موجود، دریافت قیمت‌ها و تخفیف را برای آن‌ها به وجود می‌آورند، اما نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برای مجموعه‌هایی مانند به‌نشر، سازمان‌ها و ارگان‌ها چندین ویژگی دارد.

وی ادامه داد: نمایشگاه فرصتی برای ارائه آخرین تولیدات و دستاوردها، ملاقات همکاران و مشتریان عمده‌، بررسی فعالیت رقبایی که در نمایشگاه حضور دارند، فرصتی برای مطالعه روندهای توسعه صنعت‌هایی که نمایشگاه به خاطر آن برگزار شده است، هم‌چنین فرصت‌های آینده آن صنعت و در نهایت تفاهم نامه‌های تجاری است؛ این پنج محور در تمام نمایشگاه‌های تخصصی به چشم می‌خورد و معمولا سازمان‌ها و نهادها از آن بهره می‌گیرند.

سعیدی بیان کرد: نمایشگاه کتاب تهران هم از جهتی که مرکز اصلی صنعت نشر است و هم به جهت وجود رخداد فرهنگی، اهمیت بالایی دارد و طبق بررسی که در خصوص نمایشگاه بزرگ دنیا انجام شده است، نمایشگاه بزرگ تهران پس از نمایشگاه کلکته و قاهره با دو میلیون شرکت کننده جزء سومین نمایشگاه‌های بزرگ دنیا است و همین باعث می‌شود مهم‌ترین رویداد فرهنگی کشور باشد که آستان قدس هم به جهت این‌که می‌خواهد حضور فعال و تاثیرگذاری داشته باشد در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کند.

مدیرعامل موسسه به‌نشر افزود: به‌نشر با 6 هدف عمده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شرکت می‌کند و مهم‌ترین آن که به عنوان سیاست کلی در نظر گرفته می‌شود، اثرگذاری فرهنگی است که می‌توانیم در این رخداد فرهنگی داشته باشیم و به دلیل این‌که یک نهاد تاثیرگذار فرهنگی در سطح کشور هستیم باید در این رخدادهای فرهنگی حضور پیدا کنیم.

سعیدی خاطرنشان کرد: چندین هدف از شرکت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که عرضه، توزیع و فروش کتاب و محصولات آستان قدس رضوی، تامین و خرید کتاب و محصولات مورد نیاز سازمان کتاب‌خانه‌ها و کتاب‌خانه‌های وابسته آستان قدس، فعالیت‌های فرهنگی- تخصصی مرتبط با کتاب در نمایشگاه، ارتباط با پدیدآورندگان- نویسندگان و هنرمندانی که در حوزه نشر و تولید کتاب موثرند، ارتباط و هم‌فکری با نخبگان و فعالان فرهنگی که در نمایشگاه کتاب تهران معمولا زمینه حضور آن‌ها فراهم است، ارتباط تجاری- فرهنگی میان ناشران و پخشی‌ها که ارتباط گسترده‌ای بین به‌نشر با مجموعه ناشران و پخشی‌هایی که کتاب و محصولات فرهنگی را توزیع می‌کنند وجود دارد و در نهایت تبلیغ و برندسازی فرهنگی آستان قدس رضوی است، از جمله اهداف حضور در نمایشگاه کتاب سال جاری است.

وی بیان کرد: در حوزه اجرایی سه سیاست اصلی پیش‌بینی شده است که نخستین آن تفکیک فعالیت‌های سازمانی، تجاری و فرهنگی است، چرا که در نمایشگاه‌ها هم زمینه ارائه فعالیت‌های سازمانی وجود دارد.

مدیرعامل موسسه به‌نشر اضافه کرد: تفکیک حوزه‌های مخاطبین کودک، عمومی و دانشگاهی و در نهایت دوری از رویکردهای رسمی و اداری در بخش‌های تجاری- فرهنگی راپیش‌بینی کرده‌ایم به جهتی که بتوانیم منافعی که از محل حضور در نمایشگاه داریم را پیش ببریم.

سعیدی ادامه داد: در حوزه فرهنگی مهم‌ترین رویکرد و سیاستی که ‌پیش‌بینی کرده‌ایم این است که آستان قدس را به عنوان یک ناشر مذهبی مرجع معرفی کنیم که خود این اتفاق مهمی است که باید رخ دهد، در حقیقت آستان قدس هنوز به کتاب شناخته نشده است و ما به دنبال این هستیم که به عنوان یک ناشر مذهبی مرجع شناخته شویم تا در نهایت تعیین یک محور موضوعی سالانه، هماهنگی بین بخش‌ها و متناسب با شعار سال و شرایطی که داریم صورت گیرد.

وی تشریح کرد: در بخش تجاری در دو حوزه دو سیاست اصلی داریم که یکی از آن‌ها تمرکز، تجمیع، خرید و تامین کتاب بوده که آستان قدس رضوی یکی از تامین‌کنندگان و خریداران جدید کتاب است (هم برای کتاب‌‎خانه مرکزی و هم کتاب‌خانه‌های وابسته) و دیگری یک‌پارچگی و تمرکز در عرضه و فروش کتاب که هم به لحاظ غرفه، هم به لحاظ بصری، هم بحث فرآیند‌ها و فروش کتاب بوده و در نهایت فرایندهایی که در حوزه اطلاع‌رسانی و تبلیغات پیش‌بینی کرده‌ایم که بر عهده روابط عمومی است.

مدیرعامل موسسه به‌نشر گفت: در این چهار محور سیاست‌هایی رو پیش‌بینی کرده‌ایم و عملکردی را که بر مبنای این سیاست‌ها پیش‌بینی کرده‌ و در نمایشگاه کتاب تهران که از چهارم تا چهاردم اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود در چهار غرفه حضور خواهیم داشت.

سعیدی اضافه کرد: غرفه عمومی با 100 مترمربع، غرفه کودک با 150 مترمربع، غرفه دانشگاهی با 12 مترمربع و غرفه بین‌الملل و عربی با 47 مترمربع مساحت در اختیار داریم، اجرای متمرکز نمایشگاه بر عهده به‌نشر است اما مدیریت داخل غرفه‌ها مانند غرفه عمومی و کودک که خود به‌نشر متولی خواهد بود و آثار تمام موسسات را جمع‌آوی و در این دو غرفه عرضه خواهد کرد، غرفه دانشگاهی توسط دانشگاه امام‌رضا(ع) و دانشگاه علوم اسلامی رضوی مدیریت خواهد شد و غرفه عربی و بین‌الملل بر عهده بنیاد پژوهش‌های اسلامی است.

وی در خصوص موسساتی که در نمایشگاه همکاری خواهند کرد، تصریح کرد: موسساتی مانند موسسه پژوهش‌های اسلامی، دانشگاه اسلامی رضوی، دانشگاه‌ امام‌رضا(ع)، معاونت تبلیغات موسسه جوانان موسسه آفرینش‌های هنری و سازمان کتاب‌خانه‌ها در این نمایشگاه مشارکت خواهند کرد.

پیش‌بینی ارائه بیش از 2400 اثر فرهنگی در نمایشگاه کتاب
مدیرعامل موسسه به‌نشر بیان کرد: در محور اول که بحث عرضه و فروش آثار است، امسال بیش از 2400 اثر از کلیه موسسات و بخش‌های وابسته پیش‌بینی کرده‌ایم که در غرفه‌های مختلف عرضه خواهند شد، در غرفه عمومی 1300 عنوان کتاب، در غرفه کودک 1600 عنوان کتاب، در غرفه دانشگاه 1200 عنوان کتاب و در غرفه بین‌الملل و عربی حدود 300 عنوان کتاب را پیش‌بینی کرده‌ایم.

سعیدی ادامه داد: به‌نشر در بخش عمومی حدود 800 عنوان کتاب را عرضه خواهد کرد که از این تعداد 200 عنوان آن برای اولین بار و چاپ اول عرضه خواهد شد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی نیز 300 عنوان کتاب در بخش عمومی عرضه خواهد کرد که 70 عنوان آن چاپ اول است و برای اولین بار در نمایشگاه‌ عرضه خواهد شد.

وی افزود: در غرفه کودک 600 اثر مربوط به به‌نشر است و 100 عنوان اثر جدید خواهیم داشت، در غرفه دانشگاهی و بین‌الملل که مربوط به دانشگاه علوم اسلامی و دانشگاه امام‌رضا(ع) می‌شود 200 عنوان و 300 عنوان کتاب به تفکیک حضور خواهد داشت.

مدیرعامل موسسه به‌نشر متذکر شد: در محور دوم که بحث تامین و خرید منابع برای کتاب‌خانه‌ وابسته است آستان قدس رضوی علاوه بر سازمان کتاب‌خانه‌ها و مرکز اسناد 43 کتاب‌خانه وابسته دارد که عملیات تامین کتاب آن‌ها در طول سال انجام می‌شود و طبق هماهنگی که با موسسات مربوطه انجام شد و تاکیدی که سال گذشته قائم مقام و سازمان فرهنگی داشتند این کار به صورت متمرکز توسط به‌نشر صورت خواهد گرفت اما کارهای کارشناسی آن توسط خود حوزه‌های مربوطه انجام خواهد شد.

سعیدی عنوان کرد: ما در 6 گروه، کارشناسانی را دسته‌بندی کرده‌ایم که سه گروه در سالن عمومی، یک گروه در سالن دانشگاهی، یک گروه در حوزه کتاب‌های لاتین، یک گروه در سالن کتاب‌های عربی، یک گروه در سالن سمعی و بصری و یک گروه در سالن مطبوعات حضور خواهند داشت که عملیات تامین کتاب‌های که رقم بالایی دارد بر عهده دارند.

وی افزود: در محور سوم در بحث نشست‌ها و برنامه‌های فرهنگی با محوریت کتاب پیش‌بینی‌هایی خواهیم داشت، امسال برای اولین بار نشست تخصصی تصویرگری آثار حوزه معارف اسلامی برای کودک و نوجوان برگزار خواهد شد و بحث تصویرسازی کارهای دینی برای کودکان و نوجوانان یکی از دغدغه‌های جدی ناشران و نویسندگان است که امیدواریم این نشست بتواند به ابهام‌زدایی از این قضیه کمک کند.

مدیرعامل موسسه به‌نشر در خصوص آخرین موضوعاتی که به آن ورود پیدا کرده‌اند، عنوان کرد: موضوعی که اخیرا به آن ورود پیدا کرده‌ایم تولید رمان و داستان از زندگی‌نامه معصومین است که چالش‌های جدی دارد و در نهایت با توجه به ورودی که اخیرا در تولید رمان‌هایی با موضوع انقلاب اسلامی پیدا کرده‌ وضعیت رمان انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب را به عنوان یک سرفصل اصلی پیش‌بینی کرده‌ایم.

عرضه جلد دوم دایره‌المعارف آستان قدس رضوی برای اولین بار در نمایشگاه کتاب
عرضه کند سعیدی ادامه داد: هم‌چنین بنیاد پژوهش‌های اسلامی برنامه‌هایی دارد که جلد دوم دایره‌المعارف آستان قدس رضوی را برای اولین بار در نمایشگاه کتاب عرضه کند، هم‌چنین احادیث «کاشی‌های زرفام» در آستان قدس رضوی که توسط عبدالله قوچانی آماده شده است و نسخه‌نامه دکتر عظیمی که جزو منشورات بنیاد پژوهش‌های اسلامی قرار است در نمایشگاه کتاب از آن‌ها رونمایی شود.

وی در مورد برنامه‌های معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی اظهار کرد: دو برنامه توسط معاونت تبلیغات و ارتباطات اسلامی پیشنهاد شده است که برنامه‌ریزی خواهیم کرد تا زمینه اجرای آن فراهم شود، همچنین کتاب «صعود 40 ساله»، تبیین دستاورهای انقلاب به صورت آمار و ارقام بین‌المللی و «پاکان و الماس» در نمایشگاه از آن رونمایی خواهد شد.

مدیرعامل موسسه به‌نشر ادامه داد: امسال برای اولین بار 15 رمان حوزه بزرگسال در نمایشگاه عرضه خواهد شد، آثاری از آقایان و خانم‌ها سعید تشکری، جمشید، والایی، حسینی‌نسب، ظریف‌کریم و ... که آثار ارزشمندی است. ورود آستان قدس رضوی و انتشارات وابسته در عرصه رمان به این شکل بی‌سابقه بوده است و این که ما بتوانیم در یک سال 15 رمان و داستان را با توجه به تغییر مخاطبی که در مجموعه به‌نشر صورت گرفته، بی‌سابقه بوده است.

سعیدی اضافه کرد: مجموعه 15 جلدی با موضوع وقایع اتفاقات و اشخاص انقلاب اسلامی، کاری مستند است که هم به جهت اتقان و هم به جهت روایی و جذاب بودن جای توجه دارد و برای اولین بار در نمایشگاه عرضه خواهد شد، هم‌چنین 6 عنوان شعر بزرگسال و حدود 20 عنوان کتاب متون دینی در اختیار داریم که در نمایشگاه عرضه خواهد شد.

وی عنوان کرد: برای مخاطب کودک و نوجوان 27 عنوان در 50 مجلد داریم و 13 عنوان در 20 مجلد برای نوجوانان داریم، مجموعه 12 جلدی «شاه فراری شده» نوشته مجید ملامحمدی که اثر فانتزی با موضوع انقلاب اسلامی است و مجموعه 6 جلدی «شکر خدا» که توسط خانم کلر ژوبت نوشته شده است و نگاهی به روایات دارد نیز در نمایشگاه کتاب عرضه خواهد شد.

مدیرعامل موسسه به‌نشر خاطرنشان کرد: هم‌چنین داستان‌هایی برای مخاطب کودک و نوجوان پیش‌بینی کرده‌ایم که «روزهای جنگ» برای مخاطب نوجوان و «قصه‌های جنگ» برای مخاطب کودک است. مجموعه 12 جلدی «هوای انقلاب» نیز تکمیل شده و عرضه خواهد شد. کتابی هم با توجه به اهمیت حوزه فضای مجازی برای اولین بار منتشر شده است. این کتاب که به بحث تحولات در فضای مجازی می‌پردازد در نمایشگاه به فروش خواهد رسید.


سعیدی متذکر شد: با توجه به تغییر رویکرد مخاطبی که در به‌نشر رخ داده است، در بیانیه ماموریتی که در ابتدای سال 96 به تایید هیئت مدیره و سازمان فرهنگی رسید، مخاطبین را از مخاطب بزرگسال و پژوهشی به سمت مخاطب نوجوان، کودک و جوان تغییر داده‌ایم. بر این مبنا سراغ آثاری رفتیم که مخاطب با آن بیشتر بتوانند ارتباط برقرار کند و هم‌چنین بیش از 70 درصد آثار ما در سه سال اخیر یا در قالب داستان بوده یا در قالب رمان که خود این تغییر رویکرد جدی است.

وی اضافه کرد: تغییر نویسندگان و مولفین با سنین پایین‌تر، جوانانی که بتوانند با قلم‌شان ارتباط بیشتری با مخاطب نوجوان برقرار کنند از برنامه‌های دیگر به‌نشر است و بر همین اساس درصد بالایی از نویسندگانی که با ما در ارتباط هستند را جوانان تشکیل می‌دهند تا امکان ارتباط آن‌ها با مخاطبین بیشتر فراهم شود.

مدیرعامل موسسه به‌نشر تشریح کرد: ابتدای سال 95، 12 مجموعه فعال مرکز عرضه و فروش محصولات فروشگاهی وجود داشت که در حال حاضر حدود 32 عنوان مرکز فعال عرضه وجود دارد که بخشی از آن در مشهد و بخشی دیگر در شهرستان‌های استان قرار دارند، برای سال 98 هم پیش‌بینی کرده‌ایم که در چهار مرکز استان جدید و دو منطقه حاشیه شهر مشهد بتوانیم 6 مرکز عرضه راه‌اندازی کنیم که تعداد مراکز فروش و عرضه به 40 برسد.

پیش‌بینی فروش 30درصدی در نمایشگاه کتاب
سعیدی در خصوص رشد میزان فروش نسبت به سال گذشته گفت: در میزان فروش رشد 30 درصدی نسبت به سال‌های گذشته داشته‌ایم و برای امسال پیش‌بینی کرده‌ایم که با شرایط خاصی که وجود دارد بتواینم بین 25 تا 30 درصد افزایش فروش در نمایشگاه‌ را داشته باشیم.

وی ادامه داد: امسال طبق گزارشی که انجام شده بود مشکلات جدی در سال‌ها گذشته مانند تکثر مجموعه‌هایی در نمایشگاه حضور پیدا می‌کردند، هزینه‌های زیادی که با ماموریت‌های غیر مرتبط ایجاد می‌شد و ناهماهنگی بین مجموعه‌هایی که حاضر بودند، وجود داشت و به همین دلیل از سال 96 تصمیم گرفته شد که به صورت متمرکز توسط به‌نشر این کار انجام شود و اتفاقات خوبی در هم‌افزایی بین مجموعه‌ها، کاهش هزینه‌ها و کیفی کردن ارائه خدمات به وجود آمد که منجر شده است امسال با نمایشگاه کیفی‌تری روبرو شویم.

مدیرعامل موسسه به‌نشر افزود: جغرافیای موضوعی به‌نشر در سال‌های قبل از 95، 22 موضوع بوده است مانند کشاورزی، فیزیک و ... اما به‌نشر در این سه سال اخیر در سه موضوع اصلی معارف اسلامی، سنت و سیره اهل بیت(ع) و سبک زندگی تمرکز داشته‌است. درصد تولید در سه سال اخیر بیش از 89درصد آثارمان بوده است که در گذشته 34 درصد بوده و این به این معنی است که رشد کیفی در موضوعات اصلی رخ داده داشته‌ایم.

عرضه بیش از دو هزار محصول فرهنگی به عنوان سوغات
سعیدی در خصوص سوغات فرهنگی در سال‌های اخیر بیان کرد: سوغات یکی از رویکردهای جدید به‎نشر در سه سال اخیر بوده و همیشه مطرح بوده است که با توجه به حجم مخاطب بالا در حرم مطهر رضوی، مشهد هیچ‌گاه نتوانسته در حوزه سوغات به ویژه سوغات فرهنگی ورود پیدا کند.
وی ادامه داد: ابتدای سال 96 کار مطالعاتی انجام شد که بر مبنای آن هم سطح و سطوح کار مشخص شد، هم آسیب‌هایی که در این حوزه وجود داشت شناسایی و در نهایت پیشنهاداتی را بر مبنای آن ارئه و قرار بر این شد که سوغات فرهنگی زائر به عنوان یک رویکرد و ماموریت اصلی انتشارت به‌نشر تعریف شود.


مدیرعامل موسسه به‌نشر با بیان اینکه با بیش از 600 تولیدکننده محصولات فرهنگی ارتباطی برقرار شد و حدود 3000 محصول که می‌تواند به عنوان سوغات استفاده شود را شناسایی کردیم، خاطرنشان کرد: بر همین اساس نمایشگاهی برپا و از تولیدکنندگان دعوت شد تا در این نمایشگاه حضور پیدا کنند. در نهایت روز ولادت امام‌رضا(ع) و روزهای پایانی سال 96 بزرگترین فروشگاه و مرکز عرضه سوغات فرهنگی زائر راه‌اندازی شد و در حال حاضر در آن مرکز بیش از دو هزار محصول فرهنگی به عنوان سوغات عرضه می‌شود که تماما آثار تولیدی مربوط به تولیدکنندگان داخلی است.

انتهای پیام

captcha