بیت‌المقدس و علمای آن؛ معرفی دارالقرآن‌های فلسطین
کد خبر: 3806284
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۵

بیت‌المقدس و علمای آن؛ معرفی دارالقرآن‌های فلسطین

گروه بین‌الملل ـ کتاب «بیت‌المقدس و علمای آن» تألیف احمد خامه‌یار، از نویسندگان کشورمان است که ترجمه آلمانی آن در آلمان منتشر شده؛ در این کتاب دارالقرآن‌های فلسطین معرفی شده است.

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج؛ ترجمه آلمانی کتاب «بیت‌المقدس و علمای آن» تألیف احمد خامه‌یار، از پژوهشگران پژوهشکده حج و زیارت، با حمایت و همکاری این پژوهشکده و رایزنی فرهنگی ایران در آلمان از سوی نشر  « Eslamica» در آلمان، منتشر شد.

این اثر سال گذشته در نمایشگاه کتاب فرانکفورت رونمایی شد و در فروردین ماه امسال نیز به صورت انبوه در آلمان منتشر و به بازار کتاب عرضه شده است.

موضوع این کتاب، بررسی جایگاه علمی شهر بیت‌المقدس و نقش آن در تولید علم در طول دوره اسلامی است و پس از درآمد کوتاهی در توصیف جغرافیایی شهر بیت‌‎المقدس و تاریخچه اجمالی آن در دوره اسلامی، به دو بخش اصلی تقسیم شده است.

معرفی دارالقرآن‌های فلسطین

بخش نخست این کتاب با عنوان مؤسسات علمی، آموزشی و فرهنگی شهر بیت‌المقدس شامل چهار فصل است که در آن، به معرفی اجمالی مهم‌ترین این مؤسسات، شامل مدارس دینی، زاویه‌ها، خانقاه‌ها، بیمارستان‌ها، دارالحدیث‌ها و دارالقرآن‌ها، کتابخانه‌ها و سایر مؤسسات و نقش آنها در رونق حیات علمی و فرهنگی این شهر در دوره‌های تاریخی مختلف همچون فاطمی، ایوبی، مملوکی و عثمانی پرداخته است.

عناوین فصل‌های چهارگانه بخش نخست کتاب شامل مسجدالاقصی و اهمیت دینی و جایگاه آموزشی آن؛ مدارس دینی بیت‌المقدس؛ زاویه‌ها و خانقاه‌های شهر قدس؛ سایر مؤسسات آموزشی و فرهنگی بیت‌المقدس از جمله دارالعلم فاطمی قدس، بیمارستان اسلامی قدس، دارالقرآن‌ها و دارالحدیث‌ها، کتابخانه‌های شهر قدس و مدارس جدید این شهر است.

بخش دوم کتاب نیز در دو فصل «مؤلفان و شخصیت‌های علمی» و «خاندان‌های علمی» به معرفی حدود ۲۵ تن از شخصیت‌های علمی شاخص و تأثیرگذار و مؤلفان برجسته آثار علمی و دینی این شهر که در طول دوره اسلامی از قدس برخاسته‌اند و نیز به معرفی اجمالی شماری از خاندان‌های علمی منسوب به بیت‌المقدس یا مقیم این شهر اختصاص یافته است.

از میان شخصیت‌های علمی معرفی شده در این بخش، چهره‌هایی همچون بَشّاری مقدسی صاحب احسن التقاسیم، مطهّر بن طاهر مقدسی صاحب البدء والتاریخ، ابوشامه مقدسی مورخ دوره ایوبی، عُلَیمی مورخ شهر قدس، ابن غانِم مقدسی صاحب تألیفات در تصوف، ابن سِقلاب طبیب نصرانی قدس و از میان خاندان‌های علمی نیز بَنو قُدامه، بنو غانِم، خاندان‌های بدری (وفائی)، دیری (خالدی) و عَلَمی معرفی شده‌اند.

انتهای پیام

captcha