تکبر، زمینه‌ساز سقوط انسان است
کد خبر: 3813003
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۱

تکبر، زمینه‌ساز سقوط انسان است

گروه معارف ــ مدرس حوزه و دانشگاه زاهدان با بیان اینکه تکبر و اعتماد به‌نفس بی‌جا از قوی‌ترین دام‌های شیطان و زمینه‌ساز سقوط انسان است، افزود: انسانی که این صفت رذیله را در خود داشته باشد، دچار تحلیل‌های اشتباه شده و خود را به ورطه نابودی کشانده است.

به گزارش ایکنا از سیستان‌وبلوچستان، حجت‌الاسلام محمد امیری‌طیبی، مدرس حوزه و دانشگاه، شب گذشته، 29 اردیبهشت در نشست تفسیر قرآن که به‌مناسبت ماه مبارک رمضان در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد، گفت: قصه سجده نکردن شیطان و رانده شدن او از درگاه الهی، قصه معروفی است، اما نکاتی در آن نهفته است که نیاز به تکرار و یادآوری دارد.
وی بیان کرد: خداوند در آیه 11 سوره مبارکه اعراف می‌فرماید «وَ لَقَدْ خَلَقْناکُمْ ثُمَّ صَوَّرْناکُمْ ثُمَّ قُلْنا لِلْمَلائِکَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْليسَ لَمْ يَکُنْ مِنَ السَّاجِدينَ» یعنی ما شما را آفریدیم، سپس صورت‌بندی کردیم بعد به فرشتگان گفتیم: «برای آدم سجده کنید!» آن‌ها همه سجده کردند جز ابلیس که از سجده کنندگان نبود.
مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: در اینجا خداوند به فرشتگان فرمود که بخاطر آدم بر من سجده کنید، نه اینکه به آدم سجده کنید، اما تکبر ابلیس و شتاب او در کفر سبب شد تا به‌درستی متوجه فرمان الهی نشود و به واسطه این نافرمانی از رحمت خدا محروم شد.
وی اظهار کرد: تکبر و اعتماد به‌نفس بی‌جا از قوی‌ترین دام‌های شیطان و زمینه ساز سقوط انسان است؛ انسانی که این صفت رذیله را در خود داشته باشد، دچار تحلیل‌های اشتباه شده و خود را به ورطه نابودی کشانده است.
امیری بیان کرد: خدا می‌فرماید شیطان، عدو مبین (دشمن آشکار) است، یعنی مراقب باش که تو را دچار محاسبه غلط نکند. تبعیت از شیطان، انسان را ذلیل می‌کند.
وی افزود: در آیه 34 سوره اعراف خداوند می‌فرماید «وَ لِکُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ» یعنی برای هر گروهی، یک اجل یا مدت سررسید معینی است، پس زمانی که مدت ایشان به سررسد، ساعتی پس و پیش نمی‌شود.
این مدرس حوزه بیان کرد: در این آیه خداوند پرده از این حقیقت برمی‌دارد که هیچ امتی جاودانه نیست؛ همان‌طور که انسان‌ها در زندگی شخصی خود اجل داشته و مرگ برای آنان فرامی‌رسد، امت‌ها و جوامع بشری هم مانند افراد دارای عمری معین و محدود هستند و نوع بشر روزی بطور کلی منقرض خواهند شد.
وی افزود: قانون مرگ و حیات مخصوص افراد انسان نیست، بلکه اقوام و جمعیت‌ها و جامعه‌‏ها را نیز در بر مى‏‌گیرد، با این تفاوت که مرگ ملت‌ها غالباً بر اثر انحراف از مسیر حق و عدالت و روى آوردن به ظلم و ستم و غرق شدن در دریاى شهوات و فرو رفتن در امواج تجمل پرستى و تن‌‏پرورى است.
امیری اظهار کرد: آیه 51 سوره اعراف نیز می‌فرماید «الَّذينَ اتَّخَذُوا دينَهُمْ لَهْواً وَ لَعِباً وَ غَرَّتْهُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا فَالْيَوْمَ نَنْساهُمْ کَما نَسُوا لِقاءَ يَوْمِهِمْ هذا وَ ما کانُوا بِآياتِنا يَجْحَدُونَ» یعنی کسانی که دین خود را سرگرمی و بازیچه گرفتند و زندگی دنیا آن‌ها را فریفت، امروز ایشان را به فراموشی می‌سپاریم، همچنان‌که آن‌ها در دنیا دیدار امروزشان را فراموش کرده بودند وآیات ما را انکار می‌کردند.
این مدرس حوزه و دانشگاه بیان کرد: کسانی که دین را به شوخی گرفته بودند؛ دین در کناره‌های زندگی آنان بود، نه در متن زندگی و فقط گاهی برای اینکه حال خوشی پیدا کنند، یک حرکت دینی هم می‌زنند، این‌ها از رحمت خدا محروم می‌شوند؛ خدا را فراموش کردند و خدا هم آنان را فراموش می‌کند.

انتهای پیام

captcha