سیمای منافقان در قرآن
کد خبر: 3813011
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۰۹

سیمای منافقان در قرآن

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به سیمای منافقان در قرآن و با بیان این‌که منافقین اهل دروغ هستند، گفت: اسلام از منافق تنفر دارد.

منافقان؛ جاده صاف‌کن دشمنبه گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سید‌احمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه مردم خرم‌آباد، شامگاه یک‌شنبه، ۲۹ اردیبهشت در جلسه تفسیر قرآن ماه مبارک رمضان که در مسجد بعثت خرم‌آباد برگزار شد، به بیان پیام‌های آیات ۱۲ و ۱۳ سوره احزاب با مضمون «وَإِذْ يَقُولُ الْمُنَافِقُونَ وَالَّذِينَ فِي قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ إِلَّا غُرُورًا وَإِذْ قَالَتْ طَائِفَةٌ مِنْهُمْ يَا أَهْلَ يَثْرِبَ لَا مُقَامَ لَكُمْ فَارْجِعُوا وَيَسْتَأْذِنُ فَرِيقٌ مِنْهُمُ النَّبِيَّ يَقُولُونَ إِنَّ بُيُوتَنَا عَوْرَةٌ وَمَا هِيَ بِعَوْرَةٍ إِنْ يُرِيدُونَ إِلَّا فِرَارًا» اشاره و اظهار کرد: از آیه ۹ به تعداد ۲۷ آیه به بیان احوالات جنگ احزاب می‌پردازد.
وی با ذکر این مطلب که در جنگ احزاب لشکر شرک و کفر بر ضد اسلام صف‌آرایی کردند، خاطرنشان‌ کرد: آیه ۱۲ و ۱۳ سوره احزاب نقش منفعلانه و مخرب منافقین در جنگ احزاب را بیان می‌کند کمااینکه نقش منافقان برای امروز جامعه هم درس است.
آیت‌الله میرعمادی به نقش منفعلانه منافقین اشاره کرد و با یادآوری این مطلب که منافقان زمانی دیدند لشکر احزاب مدینه را محاصره کرده و قحطی در حال رخ دادن است و از طرف دیگر پنج نفر از نامداران عرب از خندق عبور کردند عقب‌نشینی کردند، ادامه داد: قرآن‌کریم خطر نفاق را شدید می‌داند چراکه در جامعه نیز انسان از دشمن روبرو ضربه نمی‌خورد بلکه از دشمنان داخلی ضربه می‌خورد.

منافقین اهل دروغ هستند
نماینده ولی‌فقیه در لرستان به سیمای منافقان در قرآن اشاره کرد و با بیان این‌که منافقین اهل دروغ هستند، اضافه کرد: منافقان علاوه‌بر دروغ قسم دروغ می‌خورند.
امام جمعه خرم‌آباد تمسخر کردن و طعنه‌زدن به اهل عبادت را ویژگی دیگر منافقان برشمرد و گفت: منافقان همواره به مسلمانان و اهل عبادت می‌زنند و مایلند با دشمنان همکاری کنند.
این مفسر قرآن‌ کریم با ذکر این مطلب که منافقین اهل بهانه‌جویی و عذرتراشی هستند، گفت: منافقین هیچ‌گاه به‌دنبال حل مسئله نیستند این در حالی‌است که شایعه‌پراکنی، شایعه‌سازی و تضعیف روحیه ویژگی دیگر منافقان است.
وی بزرگ‌نمایی دشمن و کوچک نشان دادن ظرفیت‌های خودی را از ویژگی‌های دیگر منافقان برشمرد و با ذکر این مطلب که امروزه برخی باور ندارند ما بر آمریکا پیروز می‌شویم ولی ما نابودی آمریکا را خواهیم دید، اضافه کرد: اولین حرفی که منافقین در جنگ احزاب می‌زدند این بود که می‌گفتند خدا و پیامبر(ص) ما را فریب داده است.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این مطلب که در جنگ احزاب در صف مسلمانان شش گروه قرار داشت، اضافه کرد: مؤمنان راستین در صف مسلمانان حضور داشتند که پروانه‌وار دور پیامبر ایستادند و تا آخر هم ماندند این در حالی‌است که در گروه دیگر دسته خواص بودند اما دچار بدگمانی به خدا شدند و به تعبیر مقام معظم رهبری خواص بی‌بصیرت بودند.

گروه ضعیف‌الایمان
نماینده ولی‌فقیه در لرستان گروه ضعیف‌الایمان را که دچار سرگرمی شده بودند از دیگر گروه‌های صف مسلمانان برشمرد و خاطرنشان کرد: گروه دیگر در صف مسلمانان منافقان ساده‌لوح بودند و دسته دیگر منافقان لجوج و در نهایت عده‌ای دنیاطلب بودند.
وی کار دیگر منافقین را در جنگ احزاب را ایجاد ترس و وحشت در دل مسلمانان برشمرد و گفت: منافقان با ایجاد ترس و وحشت در دل مسلمانان به‌دنبال جنگ روانی و تبلیغات علیه دشمنان بودند.
آیت‌الله میرعمادی با اشاره به فراز «وَإِذْ قَالَتْ طَائِفَةٌ مِنْهُمْ يَا أَهْلَ يَثْرِبَ لَا مُقَامَ لَكُمْ فَارْجِعُوا»، تصریح کرد: منافقین گفتند ای مردم مدینه در مدینه نمانید بروید و پناهگاه پیدا کنید.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان منافقین را جاده صاف‌کن دشمن توصیف کرد و افزود: کار منافقین این است که آدم را ناامید می‌کنند؛ لذا اسلام از منافق تنفر دارد چراکه معاشرت نشست و برخاست با منافق دل آدم را خالی می‌کند.

تغییر نام یثرب به مدینه
امام جمعه خرم‌آباد با ذکر این مطلب که با تشکیل حکومت اسلامی، پیامبر اسلام(ص) نام یثرب را به مدینه تغییر داد، ادامه داد: اما منافقین هنوز به آن یثرب می‌گفتند.
این مفسر قرآن‌کریم با طرح این سؤال که چرا منافقین به جای مدینه نام یثرب را به کار می‌بردند، خاطرنشان کرد: منافقین به‌دنبال این بودند تا فرهنگ طاغوتی را رواج دهند کمااینکه امروز هم شاهد این قضیه هستیم که نام خیابانی ۴۰ سال است عوض شده اما عده‌ای همچنان به دنبال نام آن خیابان در زمان طاغوت هستند.
وی علت دیگر استفاده منافقان از نام یثرب به جای مدینه را مبارزه سیاسی با پیامبر اکرم(ص) برشمرد و گفت: آنان می‌گفتند ما نام‌گذاری پیامبر را قبول نداریم در شرایط کنونی نیز عده‌ای در نامگذاری خیابان‌ها به جای اینکه چیزهای ارزشی را نام‌گذاری کنند از اصطلاحات طاغوتی استفاده می‌کنند.
آیت‌الله میرعمادی گروه دیگر در جنگ احزاب را گروه فرصت‌طلبان دانست و افزود: فرصت‌طلبان در جنگ احزاب از پیامبر(ص) اجازه گرفتند و گفتند خانه‌های ما حفاظ ندارد؛ گندم ما رسیده است؛ اجازه بدهید ما برویم؛ اما قرآن در پاسخ به آنان فرمود آنان دروغ می‌گویند و قصد آنان فرار است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به این‌که فرصت‌طالبان اهل مقاومت نیستند و به‌دنبال بهانه‌جویی هستند، تصریح کرد: در جنگ احزاب منافقین به‌محض این‌که از سوی دشمن برایشان حواله آمد با آنان بیعت کردند.

انتهای پیام

captcha