ایران رکورددار پیوند کبد در جهان/ نیاز به ترویج فرهنگ اهدای عضو داریم
کد خبر: 3813696
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۴
در جشن نفس مطرح شد:

ایران رکورددار پیوند کبد در جهان/ نیاز به ترویج فرهنگ اهدای عضو داریم

گروه سلامت ــ در اختتامیه جشن نفس ضمن تقدیر از خانواده اهداکنندگان عضو، بر لزوم فرهنگ‌سازی اهدای عضو برای نجات سریع‌تر جان بیماران در لیست انتظار تأکید شد.

ایران رکوردار پیوند کبد/ جایگاه والای خانواده اهدا کنندگان عضوبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ مراسم اختتامیه جشن نفس شب گذشته،‌ 31 اردیبهشت‌ماه، همزمان با روز ملی اهدای عضو در ایوان انتظار متروی میدان ولیعصر(عج) تهران، با حضور خانواده افراد اهداکننده عضو و جمعی از بیماران در صف پیوند و افراد دارای عضو پیوندی، هنرمندان و مدیران وزارت بهداشت، شهرداری و اعضای شورای شهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان اینکه اگر عمل پیوند اعضا در ایران رشد کرده، به دلیل حضور مردم است، اظهار کرد: مرکز پیوند کبد ایران بالاترین تعداد عمل را در دنیا دارد. رتبه اول پیوند کبد و ۱۰ هزار پیوند کلیه و وجود ۷۰ مرکز پیوند در ایران، نشان‌دهنده پیشرفت علاج‌پذیر کردن بسیاری از بیماری‌های لاعلاج در ایران و بازگرداندن امید به زندگی است.

در ادامه این همایش سیدعلی نوبخت، رئیس هیئت مدیره انجمن اهدای عضو ایرانیان، با بیان اینکه ۳۰ سال قبل دکتر ایرج فاضل، طبق صحبتی که با امام خمینی(ره) داشتند، فواید اهدای عضو را برای معظم‌له تشریح کردند؛ با توجه به اینکه در ایران فقه شیعه حاکم است و شرایط خاصی وجود دارد، امام برای نجات جان بیماران در ۳۱ اردیبهشت فتوای اهدای عضو را صادر کردند.

وی افزود: در یک سال گذشته هزار و ۲۶۳ مورد پیوند کلیه، ۸۰۲ مورد پیوند کبد، ۱۳۰ مورد پیوند قلب،۳۰ مورد پیوند لوزالمعده و شش مورد پیوند ریه در کشور انجام شده است. در طی این سال‌ها ۱۱ هزار و ۷۸۷ مورد پیوند کلیه، شش هزار و ۶۳۸ مورد پیوند کبد، هزار و ۱۷۲ مورد پیوند قلب و ۱۵۲ مورد پیوند ریه انجام شده، در حالی‌ که قبل از انقلاب فقط ۱۰۰ مورد پیوند کلیه انجام شد.

ایرج فاضل، بنیان‌گذار پیوند اعضا از افراد مرگ مغزی، از شرایط سخت بیماران در دهه 60 و همزمانی با جنگ تحمیلی گفت و افزود: در آن زمان به دلیل وجود تحریم‌ها و هزینه‌های زیاد و کمبود دارو برای بیماران دیالیزی، بسیاری از بیماران کلیوی را از دست می‌دادیم؛ این موضوع موجب شد تا به فکر اهدای عضو باشیم و بتوانیم از این طریق به کمک این بیماران بشتابیم.
 
وی با بیان اینکه برای اهدای عضو و پیوند از افراد مرگ مغزی با دو مشکل شرعی و قانونی پس از انقلاب مواجه بودیم، گفت: مشکل شرعی را امام(ره) در سال ۶۸ حل کردند اما قانون می‌خواستیم چرا که دادگاه قانون را ملاک قرار می‌دهد که تصویب این قانون به بهانه‌های مختلف در مجلس شورای اسلامی طول کشید. پس از آن نیز شورای نگهبان آن را رد کرد. نهایتاً با مساعدت رهبری این موضوع حل شد.

فاضل تأکید کرد: والاترین انسان‌ها کسانی هستند که اجازه می‌دهند اعضای بدن عزیزان و جگرگوشه‌هایشان موجب نجات جان بیماران نیازمند شود و به جسم دیگران پیوند داده شود. این افراد ایثارگر در مقام والایی قرار دارند. بی‌شک جای افرادی هم که اعضای خود را اهدا می‌کنند در بهشت است، چرا که جان افراد بسیاری را نجات می‌دهند.

ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت، نیز در این مراسم با بیان اینکه کشور در بسیاری از زمینه‌ها از جمله در امر پیوند اعضا قابل مقایسه با کشور‌های پیشرفته است، گفت: در حال حاضر ۲۵ هزار نفر در صف پیوندند و در هر سه ساعت یک نفر از این افراد فوت می‌کند.
 
وی افزود: سالیانه چهار هزار نفر مرگ مغزی داریم که قابلیت اهدای عضو دارند و هریک می‌توانند هشت عضو را اهدا کنند. اگر حدود دو هزار و ۵۰۰ نفر از این افراد اعضایشان اهدا شود، طی دو تا سه سال دیگر بیماری در صف پیوند نخواهد بود. متأسفانه در کشور هنوز فرهنگ اهدای عضو آن‌گونه که باید نهادینه نشده است. این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی دارد و هر یک از افراد جامعه نیز باید سفیر اهدای عضو باشند.
 
یادآوری می‌شود در ادامه این همایش از خانواده افرادی که اعضای بدنشان اهدا شده بود تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام
captcha