صفحه اصلی | تماس با ايکنا | در باره ايکنا
جستجو: پنجشنبه 18 شهريور 1389 19:54:41  GMT 16:24

 
خبرهای مرتبط
‌مصطفی كريمی:
آيت‌الله معرفت همچون شهيد مطهری شناخت عميقی از جامعه خود داشت
‌حسن رهبری:
آيت‌الله معرفت تمركز حديث‌شناسی از فقه را به علوم قرآنی كشاند
‌مصطفی كريمی:
شيوه تدريس آيت‌الله معرفت تعامل با دانشجو در ارائه نظرات بود
‌محسن غرويان:
آيت‌الله معرفت اولين اصلاح‌گر متون علوم قرآنی در حوزه علميه بود
‌ابراهيم يعقوبيان:
«التفسير و المفسرون» آيت‌الله معرفت پاسخ به كم‌كاری ذهبی در قبال مفسران شيعه است
‌عضو پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
آيت‌الله معرفت معتقد بود ترجمه قرآن نياز به تشكيل كارگروه علمی دارد
‌ابراهيم يعقوبيان:
كم‌توجهی شيعه به علوم قرآنی عامل ورود آيت‌الله معرفت در اين عرصه شد
‌محسن غرويان:
آيت‌الله معرفت مرجعيت را در جهت احيای علوم قرآنی رها كرد
‌عضو پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
روش تفسيری آيت‌الله معرفت جامع اجتهادی بود
‌محمد اسعدی:
دغدغه اصلی آيت‌الله معرفت به روز كردن معارف قرآنی بود
‌عضو هيئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه:
انتقادپذيری عاملی مهم در پيشرفت علمی آيت‌الله معرفت بود
‌ابراهيم يعقوبيان:
آيت‌الله معرفت گاهی با تمسك به قواعد ادبی تناقض در آيه را رد می‌كند
‌مديرعامل مؤسسه فرهنگی ترجمان وحی:
‌آيت‌الله معرفت تأكيد فراوانی بر اصلاح رسم‌الخط عثمان طه داشت
‌ابراهيم يعقوبيان:
آيت‌الله معرفت تناقض‌نمای «سال‌های اخروی» را با تكيه بر اختلاف در موضوع حل‌كرد
‌مديرعامل مؤسسه ترجمان وحی:
تأليفات فقهی و اصولی آيت‌‌الله معرفت زير سايه آثار قرآنی او قرار دارد
‌ابراهيم يعقوبيان:
«شبهات و ردود» پاسخنامه هزار شبهه قرآنی مستشرقان است
‌محمد‌حسين محمدی:
«شبهات و ردود» پاسخی به نظريه تمثيلی بودن داستان‌های قرآن است
‌محمد‌حسين محمدی:
آيت‌الله‌معرفت در «شبهات‌وردود» به تفصيل دلايل وحيانی بودن قرآن را بيان كرد
 
نظرسنجی
نام:

پست الکترونيک:

نظر شما در باره اين خبر:


 
 
امتياز به خبر
امتياز شما به اين خبر:
١  ٢  ۳  ٤  ٥
ارسال به دوستان نسخه چاپی خبر
شنبه 25 مهر 1388 18:30:16             شماره‌ خبر :479782
آيت‌الله معرفت؛ احياگر علوم قرآنی در دوران معاصر /19
حجت‌الاسلام سجادی:

روش نقادانه آيت‌الله معرفت انحرافات بزرگان اهل سنت را آشكار كرد

گروه انديشه: به نظر يك پژوهشگر قرآنی آيت‌الله معرفت در كتاب «التمهيد» كج‌روی‌های بسياری از بزرگان اهل سنت را نقد و بررسی كرده‌اند و انحرافاتی كه يا در نتيجه شتابزدگی يا تعصبات دينی آنان بوده است را آشكار ساخت.

حجت‌الاسلام سيدرضا سجادی، در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، در بررسی شخصيت علمی آيت‌الله معرفت، با بيان اين‌كه ايشان بنيان‌گذار علوم قرآنی در ايران و تشيع محسوب می‌شوند، تصريح كرد: شخصيت برجسته‌ی آيت‌الله معرفت در علوم قرآنی كه منشاء بركات قابل‌توجهی شد، روح تازه‌ای به علوم و پژوهش‌های قرآنی در كشور داد.

اين محقق قرآن‌پژوه در بيان بركات وجودی و تأثيرات معنوی و عملی آيت‌الله معرفت به ايجاد دانشگاه‌های علوم قرآنی در كشور اشاره كرد و گفت: ايجاد اين دانشگاه‌ها كه ابتدا در قم بود و سپس به تدريج در كل كشور گسترش يافت، نقش بسيار ارزنده‌ای در رشد و شكوفايی علوم قرآنی داشت. اين مسئله باعث ايجاد نگرش تخصصی به علوم قرآن شد كه با اختصاص منابع مالی و توجه پژوهشگران به اين عرصه بركات فراوانی را در پی داشت.

وی اظهار كرد: آيت‌الله معرفت از زمانی كه قرآن را آموخت شيفته مطالعات قرآنی و تحقيق در مباحث قرآنی بود. ايشان با دقت و ژرف‌نگری مشغول تحقيق در اين زمينه شد و حاصل مطالعات خود را ثبت و نگهداری كرد. اين يادداشت‌ها از نكات لطيف قرآنی تا نقدهای علمی از مطالب علوم قرآنی ديگران بود.

اين محقق حوزه دين تصريح كرد: آيت‌الله معرفت، پس از ساليان دراز درس و تحقيق محصول ياداشت‌ها و مطالب گردآوری شده خود را مرتب و منظم كرد و كتابی شايسته و گرانقدر در پژوهش‌های علوم قرآنی نگاشت، كه بسيار غنی و تخصصی با رويكرد شيعه در اين زمينه بود.

اين عالم شيعی با بيان اين‌كه كتاب «التمهيد فی علوم القرآن» خلاء ناشی از كتاب جامع و شيعی علوم قرآنی را در اين زمينه برطرف كرد، گفت: اين كتاب پس از آن‌كه در حوزه به عنوان منبع علوم قرآنی تثبيب شد، دامنه مطالعاتی وسيع‌تری هم پيدا كرد و سرفصل منابع درسی حوزه و دانشگاه شد.

حجت‌الاسلام سجادی خاطرنشان كرد: محققانی كه در حوزه‌های تفسيری، تاريخ قرآن، نگارش و قرائت قرآن، كار می‌كنند يكی از منابع ثابت و اساسی‌شان مجموعه پژوهش آيت‌الله معرفت است؛ زيرا اين كتاب ديدگاه‌هايی كه پژوهشگران در لابه‌لای كتاب‌های حجيم و دور از دسترس می‌يابند در خود جای داده است.

وی با بيان اين‌كه مهمترين دليل روی‌آوردن ايشان به تأليف اين كتاب فقدان اطلاعات و منابع لازم در زمينه قرآن‌پژوهی بود، تصريح كرد: ايشان جای خالی پژوهش‌های قرآنی را در كتابخانه‌های شيعه در عصر حاضر احساس كرد، چيزی كه پيش از اين از غنای نسبی برخوردار بود. يعنی بسياری از مسائلی كه در علوم قرآنی مطرح شده بود، بر اساس ديدگاه شيعی در كتب اهل‌بيت بررسی و تحقيق نشده بود.

اين عالم شيعی در بيان علل اين كم‌كاری خاطرنشان كرد: حوزه علميه قم، از لحاظ سابقه تاريخی در علوم قرآنی حوزه جوان‌تری نسبت به ساير حوزه‌ها است. از جهتی با توجه به تحولاتی كه انقلاب اسلامی به‌وجود آورد و در دوران معاصر تأثيرات فرهنگی و علمی فراوانی رخ داد، افرادی كه در زمينه علوم قرآنی كار و پژوهش انجام دادند، رو به رشد نهاد.

وی عنوان كرد: قبل از انقلاب اسلامی افرادی كه در زمينه علوم قرآنی تحقيقات گسترده‌ای انجام داده باشند و حتی به كشورهايی مثل عراق، مصر سفر كرده و آثار منابع علمی آنان را از نزديك ديده و ديدگاه‌های آنان را جمع‌آوری كرده باشند، بسيار محدود هستند و آيت‌الله معرفت چهره برجسته و منحصر به فردی در اين زمينه است.

وی خصوصيت بارز اين كتاب را در برداشتن ديدگاه‌های قرآنی و كلامی مختلف دانست و تصريح كرد: ايشان در اين كتاب كج‌روی‌های بسياری از بزرگان را نقد و بررسی كرده‌اند و انحرافاتی كه در نتيجه شتابزدگی يا تعصبات دينی آنان بوده است را آشكار ساخته‌اند.

  
 
   استفاده از این خبر ، با ذکر منبع بلامانع است.
عنوان‌های خبری
دسترسی موضوعی به اخبار
شعب داخلی
خوزستان
سیستان و بلو‌چستان
خراسان رضوی
مرکزی
قم
لرستان
خراسان جنوبی
اصفهان
آذربایجان غربی
زنجان
اردبیل
کردستان
فارس
یزد
سمنان
همدان
کرمانشاه
کرمان
مازندران
آذربایجان شرقی
شعب خارجی
منطقه بالکان
جمهوری آذربایجان
ترکیه
افغانستان
لبنان
سوریه
قرقیزستان
اردن
جنوب شرق آسیا
تانزانیا
شعب سازمانی
موسسه علمی فرهنگی دارالحدیث
کانون های تخصصی قرآنی
سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی
موسسات قرآنی مردم‌نهاد
حوزه های علمیه
خدمات
جستجوی پيشرفته
پيوندها
پيشنهاد سوژه
ارسال خبر
ارسال خبر خبرنگاران افتخاری
تفسیرقرآن مقام معظم رهبری
سيری در حقایق وحی
ثبت نام خبرنگاران افتخاري
متن کامل قرآن کریم
نوای قرآن
FLASH احادیث روز
E-Mail: info@iqna.ir
2003 - 2008 Iranian Quran News Agency.