زندگی ائمه(ع) را الگوی تولید فیلم‌ و سریال‌ کنیم
کد خبر: 4067650
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۸
به مناسبت سالروز ازدواج حضرت امیر(ع) و حضرت زهرا(س)

زندگی ائمه(ع) را الگوی تولید فیلم‌ و سریال‌ کنیم

کارشاسان فرهنگی و هنری معتقدند که می‌توان به واسطه سینما و تلویزیون با محور قرار دادن زندگی ساده‌زیستانه حضرت امیر(ع) و حضرت فاطمه(س) سبک زندگی اسلامی را در جامعه اشاعه داد.

در سال‌های اخیر کمتر سینما و تلویزیون در جهت ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی بهره برده‌ایم، در‌صورتیکه الگوهایی نظیر حضرت امیر(ع) و حضرت زهرا(س) داریم که انتظار می‌رود با محور قرار دادن آنها کارهای خوبی روانه سینما و تلویزیون کرد. در این راستا ایکنا با چند تن از سینماگران و مسئولان فرهنگی پیرامون این موضوع گفت‌و‌گو کرده است.

لاله افتخاری، عضو هیت علمی دانشگاه شاهد پیرامون کارکرد تلویزیون در پرداختن به زندگی ائمه بیان کرد: حضرت فاطمه (س) و حضرت علی (ع) تربیت شده مکتب وحی هستند. برای همین  سیره آنها زمان و مکان خاصی ندارد و می‌تواند برای تمام دوران الگوساز باشد. همچنین زندگی این دو بزرگوار تنها برای یک قشر به‌خصوص نیست بلکه همه قادرند از زندگی این دو عزیز به عنوان الگو بهره ببرند.

وی افزود: روشی که این دو معصوم در زندگی گهربار خود داشتند می‌تواند تمامی نیازهای بشر را پوشش دهد. در چنین شرایطی برنامه‌های نمایشی قادرند با پرداختن به زندگی امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) بهترین روش زندگی را پیش روی مردم قرار دهند تا آنها ببیند چگونه می‌شود به‌واسطه زندگی خانوادگی به سمت کمال حرکت کرد. جدا از برنامه‌های نمایشی در قالب شعر و رمان هم می‌توان به این حوزه توجهات لازم را داشت.

قرآن و ائمه؛ راهگشای زندگی امروز

انسیه شاه‌حسینی کارگردان سینما با بیان اینکه زندگی مولا و حضرت زهرا (س) همیشه برای تمامی انسان‌ها قابل الگو‌برداری است، گفت: من تفاوتی را بین زندگی مردم در گذشته و امروز، قائل نیستم چون حواس پنجگانه ما همگی یکی است ولی تنها در گذر زمان پوشش یا سطح زندگیمان تغییر کرده است. البته نمی‌خواهم منکر برخی تفاوت‌های جزئی شوم ولی آن تغییرات نسبت به کل، چندان مهم نیست. مثلا وقتی زندگی حاج قاسم را با زندگی شهید علم‌الهدی مقایسه می‌کنیم متوجه می‌شویم تا چه اندازه زندگی آنها به یکدیگر شباهت دارد، درحالیکه آنها در دو مقطع زمانی جداگانه زندگی می‌کردند.

وی افزود: الگوبرداری از زندگی بزرگان به ویژه ائمه، جز الزامات برنامه‌سازی در سینما و تلویزیون است، چون متاسفانه هر اندازه زمان می‌گذرد از ارزش‌ها دورتر می‌شویم. در این میان تنها معرفی الگوهایی چون امیرالمومنین (ع) و حضرت زهرا (س) قادرند رونق‌بخش زندگی ما باشند. البته جدا از زندگی ائمه، ما قرآن را به عنوان معجزه آسمانی در اختیار داریم که تمام دستوراتش کارکرد امروزی دارد و قادریم به واسطه آن زندگی خانوادگی را از بسیاری از معضلات دور کنیم.

زندگی ائمه(ع) را روزآمد کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین علی آتش‌زر، کارشناس رسانه نیز پیرامون موضوع مورد نظر، چنین توضیح داد: در کتاب‌های تاریخی ما به وفور از زندگی اجتماعی و خانوادگی حضرت زهرا (س) و حضرت علی (ع) حرف زده شده است برای همین می‌شود به واسطه فیلم و سریال زندگی این دو معصوم را برای جوانان و خانواده‌ها معرفی کرد تا با الگوبرداری بتوانند زندگی خوبی را در پیش گیرند. در این میان یک شرط وجود دارد آنهم اینکه بتوانیم زندگی این عزیزان را روزآمد کنیم.

وی افزود: منظور اینکه اگر بخواهیم به صورت مستقیم زندگی امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه (س) را مد نظر قرار دهیم شاید مخاطب نتواند به آن نزدیک شود چون آنها را قدسی و الهی می‌داند اما وقتی سیره آنها را در قالب زیست امروزی نشان دهیم موفق خواهیم شد جذب مخاطب داشته باشیم. برای نمونه از فیلم کیشلوفسکی مثال می‌زنم که در قالب فیلم، «ده فرمان» را با زبان امروزی به مخاطبانش عرضه می کند. جدا از سینما و تلویزیون حوزه ادبیات نیز باید در این زمینه کارکرد لازم را به درستی از خود نشان دهد.

زندگی ائمه؛ الگوی ساده‌زیستی

شفیع آقا‌محمدیان کارگردان سینما و تلویزیون نیز با اشاره به اینکه مشکل اساسی ما در زندگی امروز، دور شدن از سبک زندگی ایرانی اسلامی است، بیان کرد: از زمانی که از زندگی اسلامی فاصله گرفتیم مشکلات متعددی نیز ما را احاطه کرد، درصورتیکه در گذشته به ویژه در ابتدای ابتدای انقلاب اکثر زندگی‌ها اینگونه نبود. برای برطرف کردن این موضوع نیز باید ما به زندگی ائمه(ع) خود بنگریم تا مجدد بتوانیم به زندگی مطلوب نزدیک شویم.

وی افزود: زندگی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بهترین الگو برای خانواده‌های ایرانی است که اگر مورد توجه قرار گیرد بسیاری از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی از بین خواهد رفت. این زندگی به ما نشان می‌دهد توجه به تجملات برای ما خوشبختی نخواهد آورد. حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در اوج دارایی به ساده‌ترین شکل زندگی می‌کردند. این موضوعی بسیار بااهمیت است که حتماً باید مورد توجه برنامه‌سازان قرار گیرد.

این فیلمساز درباره چرایی کم‌کاری در این حوزه گفت: من دو عامل را در این میان حائز اهمیت می‌دانم. ابتدا اینکه خود سینماگران از چنین موضوعاتی فاصله گرفته‌اند. همچنین مدیران متاسفانه دیگر دغدغه چنین کارهایی را ندارند! در چنین شرایطی یکی از راهکارهایی که می‌تواند به اصلاح امور کمک کند ورود سینماگران متعهد است تا با آثارشان اتفاقات مورد نظر را رقم زنند. درضمن سیاست‌مداران می‌بایست در این حوزه برنامه جامع داشته باشند.

انتهای پیام
captcha