کد خبر: 4306921
تاریخ انتشار : ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۴

صادق خان: ترامپ نژادپرست و اسلام‌هراس است

صادق خان، شهردار لندن در واکنش به حملات تازه «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا، او را «نژادپرست، زن‌ستیز و اسلام‌هراس» توصیف کرد و گفت که رئیس‌جمهور آمریکا «به‌طور وسواس‌گونه» درگیر حمله به او و شهر لندن است.

به گزارش ایکنا به نقل از اسکای نیوز، ترامپ در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، بار دیگر به مدیریت شهردار لندن حمله کرد و مدعی شد پایتخت انگلیس توسط «یک شهردار وحشتناک» اداره می‌شود.

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود گفت: «به لندن نگاه کنید؛ شهری که یک شهردار وحشتناک دارد. این شهر تغییر کرده، بسیار تغییر کرده. حالا آنها می‌خواهند به سمت اجرای شریعت بروند، اما نمی‌توانند چنین کاری بکنند.»

صادق خان در پاسخ به این اظهارات به شبکه خبری اسکای نیوز گفت: «ترامپ نشان داده که نژادپرست، زن‌ستیز و اسلام‌هراس است. این پرسش برای افکار عمومی مطرح است که چرا رئیس‌جمهور آمریکا چنین حساسیتی نسبت به یک شهردار مسلمان در شهری آزاد، چندفرهنگی و پیشرو مانند لندن دارد و مدام به من حمله می‌کند. به نظر می‌رسد من بی‌دلیل، ذهن او را به خود مشغول کرده‌ام».

صادق خان، شهردار لندن، با اشاره به اظهارات نژادپرستانه و توهین‌آمیز دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا درباره خود، تصریح کرد که «به اظهارات نژادپرستانه و توهین‌آمیز پاسخ نخواهد داد».

وی افزود: «وقتی فردی بارها چنین سخنانی می‌گوید و رفتاری از این دست نشان می‌دهد، باید باور کرد که واقعاً چنین نگرشی در وجود او نهادینه است».

شهردار مسلمان لندن گفت: سخنرانی ترامپ نه تنها ناامیدکننده بود، بلکه از خط قرمز عبور کرد و به تفرقه نژادی دامن زد. او معتقد است که چنین اظهاراتی ارزش‌های مدارا و تنوع را که مورد استقبال شهرهای بزرگ جهان است، تضعیف می‌کند. 

 خان تأکید کرد که بی‌توجهی رئیس جمهور به مسائل بشردوستانه و اقلیمی، نشان‌دهنده‌ فاصله گرفتن از واقعیت و چالشی در برابر مسئولیت مشترک بین‌المللی است.

پیش از این صادق خان زمانی که در سال ۲۰۱۵ نامزد شهرداری لندن شد طرح پیشنهادی دونالد ترامپ برای ممنوع کردن ورود مسلمانان به ایالات متحده را «شنیع» خوانده بود. او که دارای اصالت پاکستانی است بعدا آرزو کرد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ «شکست بدی بخورد.»

او همچنین بعداً در زمان دولت اول ترامپ نزد دولت بریتانیا لابی کرد تا سفر رسمی این رئیس جمهور آمریکا در سال ۲۰۱۷ به آنجا را لغو کند.

در مقابل دونالد ترامپ نیز انتقادات عمران خان را «بسیار زشت» توصیف و عملکرد او را «وحشتناک» خوانده و از او به عنوان یک «بازنده تمام عیار» یاد کرده است.

انتهای پیام
captcha