
به گزارش ایکنا،
علی اردشیر لاریجانی هم اکنون مشاور رهبر معظم انقلاب، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی است و پیش از این نیز در دورههای هشتم، نهم و دهم نماینده مردم قم و رئیس مجلس شورای اسلامی بود.
او پیش از این در سالهای ۸۴ تا ۸۶ هم دبیری شورای عالی امنیت ملی را تجربه کرده بود و حدود یک سال در دولت اول آیتالله هاشمیرفسنجانی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
لاریجانی در سالهای ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۱ جانشین رئیس ستاد مشترک سپاه پاسداران بود و در سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۳ با حکم رهبری انقلاب بهعنوان رئیس صداوسیما منصوب شد. لاریجانی از خرداد ۸۳ با حکم رهبری، نماینده ایشان در شورای عالی امنیت ملی شد و یکسال بعد نیز به دبیری این شورا رسید و تا سال ۸۶ در همین سمت فعالیت میکرد.
او در ۸ خرداد ۱۳۹۹ حکم دیگری از رهبری انقلاب بهعنوان مشاور گرفت و به عضویت در مجمع تشخیص مصلحت نظام هم منصوب شد.
او در انتخابات ریاستجمهوری سال ۸۴ کاندیدا شد و در رتبه ششم آرا قرار گرفت. لاریجانی در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۳ کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شد اما صلاحیتش از سوی شورای نگهبان احراز نشد.
لاریجانی متولد ۱۳۳۶ و فارغالتحصیل مقطع دکتری رشته فلسفه از دانشگاه تهران است و مقالاتی هم در این حوزه و علوم سیاسی منتشر کرده است.
پیش از لاریجانی، علیاکبر احمدیان، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که در سالهایی بهعنوان جانشین و فرمانده نیروی دریایی سپاه و رئیس ستاد مشترک سپاه هم فعالیت کرده بود، ریاست این شورا را از اول خرداد ۱۴۰۲ برعهده داشت.
انتهای پیام