کد خبر: 4300273
تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۰

رئیس انجمن علمای مسلمان فاس در پی انتقاد از فاجعه غزه برکنار شد

وزارت اوقاف و امور اسلامی در منطقه فاس مراکش، پس از اظهارات محمد بن علی، رئیس انجمن علمای مسلمان در منطقه فاس او را به دلیل محکومیت «سکوت رسمی حکام در قبال جنایات اسرائیل در غزه» از سمت خود برکنار کرد.

به گزارش ایکنا به نقل از صوت سطیف، وزارت اوقاف و امور اسلامی در منطقه فاس در مراکش، پس از اظهارات محمد بن علی، رئیس انجمن علمای مسلمان در منطقه فاس او را به دلیل محکومیت «سکوت رسمی حکام در قبال جنایات اسرائیل در غزه» از کار برکنار کرد.

بن علی از آنچه که او «مشارکت حكام مراکشی در نسل‌کشی علیه فلسطینیان» خواند ـ اشاره به «استفاده از بولدوزرهای مراكشی در عملیات مرتبط با تجاوز دشمنان صهیونیست به غزه ـ انتقاد کرده بود.

بیشتر بخوانید

 
این پرونده جنجال‌هایی را در محافل مذهبی، حقوقی، مردمی و سیاسی مراکش برانگیخته است، زیرا این تصمیم در چارچوب «خاموش کردن صداهای منتقد عادی‌سازی روابط مراکش با اسرائیل» قرار می‌گیرد و اخراج یکی از اعضای انجمن علمای مسلمان، گواهی بر پایبندی حاکمیت به عادی‌سازی و مخالفت با علمای منتقد است.
 
از زمان آغاز جنگ علیه غزه، شهرهای مراکش تقریباً هر روز شاهد جنبش‌های مردمی گسترده در حمایت از ملت فلسطین بوده‌ و معترضان خواستار پایان تجاوز و لغو محاصره نوار غزه هستند.
 
معترضان سیاست محاصره و گرسنگی دادن رژیم صهیونیستی به مردم غزه و نسل‌کشی را شدیداً محکوم کرده و از علمای دینی می‌خواهند در این مرحله حساس مسئولیت‌پذیری نشان داده و از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنند و آگاهی عمومی درباره ضرورت پشتیبانی از مقاومت را افزایش دهند.
 
روابط میان رژیم صهیونیستی و مراکش در سال‌های اخیر شاهد تحولات قابل توجهی بوده است. پس از قطع روابط در سال ۲۰۰۰ به دلیل سرکوب فلسطینیان توسط ارتش اسرائیل، دو طرف در سال ۲۰۲۰ با میانجی‌گری آمریکا، روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند. این توافق شامل بازگشایی سفارتخانه‌ها در تل‌آویو و رباط و برقراری خطوط هوایی بین دو طرف بود. مراکش در ازای این توافق، از آمریکا خواست حاکمیت خود بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسد. این اقدام، مراکش را به ششمین کشور عربی تبدیل کرد که اسرائیل را به رسمیت می‌شناسد. 
انتهای پیام
captcha