کد خبر: 4323043
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۱۰

پیوند علم و معنویت در دانشگاه بین‌المللی اسلامی ترکیه

رئیس دانشگاه بین‌المللی اسلامی علوم و فناوری ترکیه که به‌زودی در استانبول آغاز به کار می‌کند گفت: این دانشگاه طرحی است که به دنبال ادغام علوم اسلامی، انسانی و پایه با فناوری‌های مدرن در یک چشم‌انداز تمدنی جامع است.

به گزارش ایکنا به نقل از آناتولی، ترکیه قصد دارد با جذب دانشجویان از سراسر جهان اسلام به «دانشگاه بین‌المللی اسلامی علوم و فناوری ترکیه» که قرار است به‌زودی کار خود را در استانبول آغاز کند، گامی جدید در پیشرفت علمی خود برمی‌دارد.

این دانشگاه طرحی است که به دنبال ادغام علوم اسلامی، انسانی و پایه با فناوری‌های مدرن در یک چشم‌انداز تمدنی جامع است. این دانشگاه از میراث علمی استانبول الهام می‌گیرد و هدف آن کمک به تولید دانش با ارزش جهانی انسانی است.

«دانشگاه بین‌المللی علوم و فناوری ترکیه» بر اساس قانون شماره ۶۶۴۱ که در ۱ آوریل ۲۰۱۵ توسط پارلمان این کشور تصویب شد، در استانبول ساخته می‌شود.

قرار است این دانشگاه فعالیت‌های آموزشی و تدریس خود را در سپتامبر ۲۰۲۶ در منطقه سلطان احمد استانبول آغاز و از دانشجویان خود در یک محوطه تاریخی استقبال کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در حکمی که در ۱۲ دسامبر صادر شد، مهمت گورمز، رئیس سابق اداره امور دینی این کشور را به عنوان رئیس این دانشگاه منصوب کرد.

گورمز در بیانیه‌ای پس از این حکم گفت: از زمان تأسیس دانشگاه بین‌المللی علوم و فناوری اسلامی در ترکیه و تأسیس قانونی آن در سال ۲۰۱۵، این پروژه مانند دانه‌ای منتظر لحظه جوانه زدن بوده است.

وی افزود: امروز، در استانبول، قلب جهان و در میدان تاریخی سلطان احمد، این دانشگاه اولین گام‌های عملی خود را به سوی تأسیس واقعی و رشد ثمربخش برمی‌دارد.

گورمز ادامه داد: ما آرزو داریم دانشگاه ما بر اساس حافظه عمیق اسلامی و تمدنی که هسته هویت استانبول را تشکیل می‌دهد، بنا شود و فضایی علمی باشد که میراث تمدنی اصیل را با افق‌های رو به گسترش بشریت در درک معنا، ارزش و مسئولیت پیوند دهد.

او ادامه داد: این مؤسسه صرفاً به علوم اسلامی اختصاص نخواهد داشت، بلکه ما به دنبال توسعه آن به یک مدل جامع هستیم که در آن علوم، مانند جزایری جدا از هم نباشند، بلکه به صورت یک کل واحد درآیند جایی که علوم اسلامی با علوم انسانی، علوم طبیعی و فناوری، در یک چشم‌انداز تمدنی واحد و یکپارچه، همگرا شوند.

گورمز افزود: همچنین قصد داریم این دانشگاه را به یک مؤسسه تحقیقاتی قوی تبدیل کنیم که در درجه اول بر تحصیلات تکمیلی متمرکز باشد، در حالی که سهم خود را از آموزش کارشناسی نیز نادیده نگیرد. این امر آن را قادر می‌سازد تا مشارکت‌های علمی بین‌المللی را در بالاترین سطوح جلب و دانش پیشرفته‌ای را برای آینده این ملت بزرگ تولید کند.

وی ادامه داد: هدف نهایی ما ایجاد محیطی است که دانشجویان، محققان برجسته و دانشگاهیان را از سراسر جهان پیرامون یک زبان فرهنگی مشترک گرد هم آورد و دانش را به یک علم مفید، یک ارزش پایدار و خیر مشترک برای همه بشریت تبدیل کند.

انتهای پیام
مترجم:
محسن حدادی
دبیر:
اشرف بصیری
captcha