کد خبر: 4297155
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۶:۳۰
در «اولین گفتنی‌های عاشورا برای من» منتشر شد

چهل پرسش کودکانه؛ چهل پاسخ عاشورایی

کتاب «اولین گفتنی‌های عاشورا برای من» اثری آموزشی و جذاب برای کودکان و نوجوانان است که به چهل پرسش کلیدی درباره واقعه عاشورا، قیام امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان پاسخ می‌دهد.

چهل پرسش کودکانه، چهل پاسخ عاشورایبه گزارش ایکنا؛ کتاب «اولین گفتنی‌های عاشورا برای من» اثری آموزشی و جذاب برای کودکان و نوجوانان است که به چهل پرسش کلیدی درباره واقعه عاشورا، قیام امام حسین(ع) و یاران باوفای ایشان پاسخ می‌دهد. این کتاب با زبان ساده و کودکانه، مفاهیم عمیق عاشورا را به شکلی قابل فهم بیان کرده و همراه با تصاویر جذاب، تجربه‌ای شیرین و آموزنده برای مخاطبان خردسال فراهم آورده است.

این کتاب به قلم حجت‌الاسلام غلامرضا حیدری ابهری به نگارش درآمده و تصویرگری آن را محمد دوست‌محمدی برعهده داشته است. حیدری ابهری از نویسندگان پرکار حوزه کودک و نوجوان است که آثارش به زبان‌های مختلف ترجمه شده و جوایز متعددی مانند کتاب سال جمهوری اسلامی و کتاب سال رضوی را دریافت کرده است. از دیگر آثار او می‌توان به «خدایا اجازه!»، «محمد مثل گل بود» و ... اشاره کرد.  

در این کتاب نویسنده به دنبال ارائه پاسخ به سوالات بنیادی کودکان درباره عاشوراست؛ مانند، چرا امام حسین(ع) با یزید جنگید؟ چرا پس از قرن‌ها هنوز برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنیم؟ آیا اگر امام حسین(ع) تسلیم می‌شد بهتر نبود؟ چرا ضریح امام حسین(ع) شش گوشه است؟ چرا به حضرت عباس می‌گویند؛ «سقای کربلا»؟

زبان روان و متناسب با درک کودکان بالای ۷ سال و تصویرگری خلاقانه برای جذب بیشتر مخاطبان از ویژگی‌های این اثر است و آن را برای مطالعه کودکان و حتی نوجوانان در خانه، مدرسه یا گروه‌های دوستانه مناسب کرده است؛ از این رو یکی از دلایلی که مخاطبان این اثر باید این کتاب را مطالعه کنند، این است که ذهن کنجکاو کودکان همواره با سؤالات زیادی درباره وقایع تاریخی و مذهبی روبه‌رو است؛ چراکه متأسفانه گاهی بزرگتر‌ها پاسخ‌های مناسبی برای این پرسش‌ها ندارند یا اطلاعات نادرستی ارائه می‌دهند. نویسنده در این کتاب، با سال‌ها تجربه در حوزه معارف دینی کودکان، پاسخ‌هایی دقیق و کودک‌پسند فراهم کرده است. این اثر نه‌تنها شناخت درستی از عاشورا به کودکان می‌دهد، بلکه زمینه‌ساز مطالعات عمیق‌تر در آینده خواهد بود.

در بخشی از این کتاب آمده است؛ «چرا بعد از این همه سال، ما هنوز برای امام حسین(ع) عزاداری می‌کنیم، وقتی کسی از دنیا می‌رود، مردم به یاد او مجلس ختم می‌گیرند. آنها در مسجد، حسینیه یا خانه‌ای بزرگ جمع می‌شوند و برای شادی روح کسی که از دنیا رفته قرآن می‌خوانند و به بازماندگانش تسلیت می‌گویند.

برای هر مرده‌ای معمولاً یک بار سالگرد می‌گیرند، اما مجالس عزاداری امام حسین(ع) مجلس ختم نیست که فقط یک - دو سال برگزار شود. او به ما یاد داد که از ستمگران نترسیم و زیر بار زور نرویم. مجالس عزاداری امام حسین(ع) کلاس درس است؛ کلاس درس ایمان و آزادگی. پس ما همچنان باید برای امام حسین(ع) عزاداری کنیم تا هرگز او را از یاد نبریم و از او درس دینداری و شجاعت و حق‌طلبی بگیریم.»

یادآور می‌شود؛ کتاب «اولین گفتنی‌های عاشورا برای من» از سوی نشر بین‌المللی جمال منتشر شده است.

انتهای پیام
captcha